Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erfwf

A propos zaniedbywania pup niemowląt

Polecane posty

Gość erfwf

W jednym z tematów padło to określenie i przypomniałam sobie że miałam was o coś zapytać. Co ile godzin radzicie zmieniać pieluchy jednorazowe? Bo ja zmieniam swojemu dziecku co kilka godzin, maksymalnie zdarzało się że nawet zakładałam świeżą dopiero po dwunastu (jak się zagapiłam w nocy i dziecko było w tej samej od wieczora do rana). Pomimo to moje dziecko nie odparza się. Mam szczęście czy można tak? Nie krzyczcie. Dopiero się uczę i dlatego pytam.

Gość fer
no to Ci się teraz dostanie od matek polek:) w ciągu dnia zużywam 5-7 pieluch,ponadto ok 20 klade spać dziecko, ok 24 jak się sama klade zmieniam pieluchę i ma już ją do rana (koopy w nocy się nie zdarzyły od kilku m-cy). Pupa ładna

Gość erfwf
Fer, pozwól że cię dopytam. Co rozumiesz przez rano (do którego śpi dziecko w niezmienianej pielusze od północy)? Jest to np siódma czy dwunasta? Bo u mnie rano obecnie to bliżej owej dwunastej. (Dziecko ma dwa miesiące i je w nocy przez sen). A potem w ciągu dnia schodzi te 5-7 pieluch? Byłoby to zatem po pielusze co jakieś dwie godziny (liczę pół doby jako dzień i dzielę)? Moje dziecko nie zdążyłoby nasikać chociaż raz w tym czasie.

Gość erfwf
"no to Ci się teraz dostanie" Ciiiii... Na razie nikt nie krzyczy. ;P

Gość nie znam sie ale sie wypowiem
mozna tak - powiem, ze moje dwuletnie dziecko (nie robi na nocnik - bije sie za to w piers :P ) jak czasami ma założona pieluche o 20 to zdejmuje ja czasami o 10 następnego dnia a to dlatego, ze za nic w swiecie nie chce sie ubrac i czasem po prostu podchodze i zrywam pieluche i lata z gołym tyłkiem :P pupa sliczna - raz byłą odparzona ale przez biegunkę

Gość fer
od tej 24tej do 7.30-8.00 rano, czasami do 9tej. w ciągu dnia 5-7, czyli od wstania do 20-tej. U nas tak jest, ze jak córka wstanie i zmienię jej pieluchę, to zaraz w ciągu 10 min już jest koopa:) ale nie mam sumienia przetrzymywać jej w tej pielusze z nocy, bo koopa obowiązkowo musi być zrobiona na dywanie pzry witaniu się z zabawkami:) więc 2 idą już rano. później staram się zmieniać co 2-3 godziny, nie są mocno zasikane, ale lepiej niech nie będą:) Pozdrawiam!

Gość erfwf
"pupa sliczna - raz byłą odparzona ale przez biegunkę" O, właśnie to też chciałam wiedzieć! No u mojego dziecka też tak jest i właśnie nie wiedziałam czy działać tak jak dotąd, czy zmieniać częściej, na wszelki wypadek.

Gość erfwf
Dzięki, Fer!! Dzięki, "Nie znam się(...)"!!

Ja małej zakładam pieluszke ok 19 30 po wieczrnej kapieli, później ok 24 jak sama się kładę ( o ile nie zrobi wczesniej kupy t natychmiast). wstaję po 6 by mężwi zrobić śniadanie do pracy i kawę. dopiero w tedy zmieniam małej w nocy przesypia 5-6h lub je przez sen więc nie widzę powodu by dziecko budzić zwłaszcza że kupek nie robi. W weekend zdaży mi się wstać nawet i po 10 ale mała odparzeń nie ma. W ciągu dnia zmieniam pieluszki ok 5-7pieluszek (od 6rano do kapieli) chyba ze mala robi wiecej kupek to po kazdej

Gość erfwf
Dzięki, wrześniowa mamuśko!! No właśnie mi też żal budzić dziecka. Gdy z kolei zrobi kupę - no to już inna historia.

Gość mama huberta
ja mojego malucha tez nie budze w nocy na zmiane pieluchy. Jak rano koło 7 się przebudzę to wtedy mu zmieniam. A w ciągu dnia to różnie zalezy jak nasika :) A po kupie to wiadomo- od razu

Gość jfghdfgdfgdf
8.00 ok. 12.00 ok. 15 ok. 19 Jak jest kupa (a jest co dwa dni) to + 1szt

Gość xyxyxyxymm
Moja córa ma 15miesięcy Standardowo : Wstaje o 8 - zmieniam pieluche Drzemka od 12 - zmieniam pieluche ok. 14 po drzemce ok. 17 na noc ok. 19:30 W nocy nie zmieniam. jesli ma kupkę to oczywiście wtedy więcej pieluch idzie. Także przed spacerami zakładam jej nową. Jak dotąd tylko raz w zyciu była odparzona gdy przechodziła rotawirusa. Jak tylko się ociepli to bierzemy się za naukę korzystania z nocniczka.

w nocy zmieniałam tylko jak była kupa. Nie rozbudzałam dziecka specjalnie.. I na noc tylko pampersów używałam, bo inne to się wierzchem przelewały :/ Po wieczornej kąpieli na grubo sudocremu i żadnych odparzeń nie było ;P

W nocy tylko gdy kupa. W dzień średnio co 3h ale zdarzało się co 4-5 jak pielucha nie była przesikana. W lato częściej wietrzyłam (biegała dużo bez pieluchy) i nie przekraczałam 3h z jedną pieluchą nawet, jeśli wg mnie była średnio- ciężka.