Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 37 tc

duże i ciężkie dzieciątko?

Polecane posty

Gość 37 tc

słuchajcie, miałam robione usg 25 listopada tego roku i wtedy to byl moj 32 tydzien ciąży i mój synek ważył wtedy 1835 g. I lekarka powiedziala ze jest dzidzius duzy z jakims takim dziwnym wyrazem twarzy:( czy ja mam rozumiec ze moje dziecko bedzie jakims gigantem ?? Jak myslicie ile teraz wazy?? kończe wlasnie 37 tydzien, przytyłam sporo bo ponad 20 kg, ale wiem ze waga dziecka nie zalezy od tego ile mama przytyła. Na badaniu prenatalnym lekarz powiedzial ze dzieciak bedzie dlugi dosyc, ze ma dlugie nozki jak na ktorys tam tydzien.

Gość coś dla Ciebie
może po prostu będzie długim dzieckiem :) a w przyszłości wysokim :)

Gość szymbianimama
Urodziłam dwójkę dzieci(chłopiec i dziewczynka),oboje z wagą 4160.W 32 tyg każde ważyło ponad 2 kg.W obrazie z USG zawsze wychodziły jakieś głupoty,córka miała mieć długie nogi i mała głowę(miała 35 cm w obwodzie),tak że tymi wynikami,zwłaszcza w tak późnej ciąży nie ma się za bardzo co sugerować.

spokojnie, ja mialam 2 razy blizniaki i w 32 tc za 1 i 2 razem jeden maluch wazyl ok 1800-1900, a drugi ok 2 kg. nie wydaje mi sie, ze to duzo... pozdr🌻

a mi w 33 mowila ze bedzie male...a urodzilam w 39 tc i mialo 3900 i 57 cm. wiec niema co wierzyc usg tak do konca. kuzynka urodzila w 34tc i mialo 2700.

Mnie w 35 tc lekarz powiedział, że przy porodzie dziecko nie będzie ważyło więcej jak 3500 a urodziłam 3740.Niby niewiele więcej ale chodzi o to, że tego typu prognozy są stricte statystyczne, nie da się przewidzieć finalnej wagi.

Gość 37 tc
dzięki trochę się uspokoiłam :)

U Ciebie w 32 tc dziecko miało 1800 a u mnie w 35 tc 3000 g więc nie Waga Twojego dziecka jest pięknie statystyczna, czyli przeciętna. W tym tygodniu dziecko powinno ważyć około 1800 g więc z lekarzem chyba coś jest nie tak skoro stwierdził, że dziecko duże. Chyba, ż źle dr zrozumiałaś.

Gość mój synek w 34
tyg wazyl 3 kg a przy porodzie 4250 :)

Gość wiesz roznie bywa
jak ja sie urodzilam to mialam 62 cm i wazylam 5100 wiec w sumie bylam gigantem :P wszytko jest mozliwe, moja matka do dzisiaj mi wypomina ze katusze ze mna przezyla na porodowce

Gość moje malenstwo234534
w 35tc wazyło 3350 urodziło sie w 40tc z 3900 czyli duze ale nie wielkolud;] glowa do gory:)

w 32 tygodniu mały wazył 2200 , urodził sie synek w 36 tygodniu z wagą 3200. w 32 tygodniu usłyszałam ze jak doczekam do 40 tygodnia to mały bedzie wazył ponad 4 kilo.