Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekarkaxDD

Pytania dotyczące chorób.

Polecane posty

Gość lekarkaxDD

Jeżeli macie jakieś pytania, nie macie co zadziałać na wysoką gorączkę lub inne choroby chętnie wam pomogę podam wam nazwę leku którą można kupić bez recepty lub jakiś domowy sposób . Pisać. Postaram się pomóc.

Gość oooii
to tak niskie cisnienie

Gość ospiaczusielek
to ja napisze mam 9 dzien ospy duzo juz plamek zaschlo i sa strupki inne juz powoli zasychaja, czy po samoistnym odpadnieciu czy np. podczas kapieli beda blizny, ile czasu schodza te slady, czerwone stosuje olejek balneum intensiv i puder specjalny za tydzien juz musze wracac do pracy

Gość oooii
przeciesz Ci doradziłam w twoim topiku

Gość lekarkaxDD
Pij ok. 3 l płynów dziennie i w przeciwieństwie do nadciśnieniowców nie ograniczaj spożycia soli. Zwiększysz objętość krwi, a tym samym i ciśnienie. Daj się namówić na ćwiczenia, ruch pobudza krążenie. Jedz często, ale mało. Głód i obfite posiłki mogą spowodować spadek ciśnienia. Jeśli zrobi ci się słabo, usiądź i zrób głęboki skłon. Spowoduje to wypchnięcie krwi z nóg i jamy brzusznej w kierunku serca i podniesienie ciśnienia.

Gość to teraz nadciśnienie

Gość lekarkaxDD
co do tej ospy nie wiem jak wyglądają te strupy jeżeli są świeże to nie polecam kąpieli. Ponieważ możesz mieć później blizny. Polecam ci takie specjalne płyny do mycia które nie potrzebują wody.

Gość
a znasz coś skutecznego na nadmierne wypadanie włosów? dodam, że nie jest to żadna choroba skóry etc., włosy farbuję, są łamliwe; zazywałam Vitapil i 2 fiolki po 60 tabletek Mery Special, poprawa jest ale nieznaczna

Gość Mandarynka98989898
mieszkam w angli od 5 miesiecy meczy mnie kaszel mokty wypluwam wydzieline raz zolta raz zielona raz z krwia:O sory za opis ,ale musze napisac kaszel mam przy wisilku w pracy (w fabryce ryb) kiedy czuje ostry zapach perfum,lub spaliny aut w nocy kaszle mam okropne dusznosci praktycznie bez przerwy od 5 miesiecy mysle,ze to astma ,ale od lekarzy nie moge sie doprosic o pomoc kolezanka zalatwila mi od matki co ma astme inhalator uzywalam go rano i wieczorem czulam sie super nie mialam dusznoscvi ani nie kaszlalam ,ale inhalator sie skonczyl i znowu wszystko wrocilo nie mam juz sil do Pl lece dopiero w kwietniu co moge kupic bez recepty co da mi ulge czuje,ze jak nie otrzymam pomocy to pewnego dnia sie po prostu udusze prosze o pomoc

Gość oooii
ja to sol ograniczam

Gość ospiaczusielek
lekarz nie zalecil mi kapieli przez pierwsze 6 dni i tak zrobilam, teraz kazal brac krotka kapiel tylko w tym olejku i tak robie , wszystko wyglada wporzadku strupki sa male

Gość Mandarynka98989898
mieszkam w angli od 5 miesiecy meczy mnie kaszel mokty wypluwam wydzieline raz zolta raz zielona raz z krwia:O sory za opis ,ale musze napisac kaszel mam przy wisilku w pracy (w fabryce ryb) kiedy czuje ostry zapach perfum,lub spaliny aut w nocy kaszle mam okropne dusznosci praktycznie bez przerwy od 5 miesiecy mysle,ze to astma ,ale od lekarzy nie moge sie doprosic o pomoc kolezanka zalatwila mi od matki co ma astme inhalator uzywalam go rano i wieczorem czulam sie super nie mialam dusznoscvi ani nie kaszlalam ,ale inhalator sie skonczyl i znowu wszystko wrocilo nie mam juz sil do Pl lece dopiero w kwietniu co moge kupic bez recepty co da mi ulge czuje,ze jak nie otrzymam pomocy to pewnego dnia sie po prostu udusze prosze o pomoc

Gość lekarkaxDD
Na nadciśnienie to powiem ci że na pewno nie pij kawy ani herbaty a tak to nie wiem jak bardzo masz podwyższone to ciśnienie.

Gość Mandarynka98989898
mieszkam w angli od 5 miesiecy meczy mnie kaszel mokry wypluwam wydzieline raz zolta raz zielona raz z krwia:O sory za opis ,ale musze napisac kaszel mam przy wisilku w pracy (w fabryce ryb) kiedy czuje ostry zapach perfum,lub spaliny aut w nocy kaszle mam okropne dusznosci praktycznie bez przerwy od 5 miesiecy mysle,ze to astma ,ale od lekarzy nie moge sie doprosic o pomoc kolezanka zalatwila mi od matki co ma astme inhalator uzywalam go rano i wieczorem czulam sie super nie mialam dusznoscvi ani nie kaszlalam ,ale inhalator sie skonczyl i znowu wszystko wrocilo nie mam juz sil do Pl lece dopiero w kwietniu co moge kupic bez recepty co da mi ulge czuje,ze jak nie otrzymam pomocy to pewnego dnia sie po prostu udusze prosze o pomoc

Gość Mandarynka98989898
sorki za kilka postow nie wiem dlaczego tak sie to zrobilo:)

Gość lekarkaxDD
Co do wypadania włosów Spróbuj preparatu RADICAL.

Gość mam objawy neurologiczne
w wieku około 22-23 lata miałam jednostronne porażenie nerwu twarzowego, które ustąpiło po podaniu leków, jakies zastrzyki to były. Następnie około 25 roku życia miałam epizod bełkotliwa mowa, podwójne widzenie, silny niedowład-drętwienie ręki, ustąpiło samoistnie, lekarz zalecił odpoczynek. Teraz mam 28 lat i w przeciągu kilku tygodni doszło do pogorszenia ostrości wroku w 1 oku i odczuwam silne dretwienie ręki. Lekarz bagatelizuje całą sprawę.

Gość
oczywiście zażywałam Merz Special - nie Mery :o :D

Gość lekarkaxDD
Co do tego kaszlu Nie mogę ci poradzić co kupić bez recepty ponieważ nie wiem jak silny jest ten kaszel a tak wogóle jeśli faktycznie masz astme to raczej nie ma lekarst bez recepty na nią. A może to jakieś uczulenie.

Gość patrika aleś żodno
chce wiedziec dlaczego trzesa mi sie rece ?

Gość lekarkaxDD
Złotowłosa88 Możesz te leki stosować razem

Gość lekarkaxDD
Co do objawów neurologicznych idź jak najszybciej do innego lekarza

Gość mam objawy neurologiczne
objawy mogą wskazywać na sm, prawda?

Gość lekarkaxDD
Co do trzęsących się rąk Możesz mieć niedobór magnezu lub jest to na tle nerwowym.

Gość patrika aleś żodno
zazywam magnez :o

Gość lekarkaxDD
jest taka możliwość

Gość lekarkaxDD
Ok jeśli zażywasz magnez to jest to na tle nerwowym

Gość Mandarynka98989898
Problemy zaczely sie kiedy zaczelam pracowac w fabryce ryb po okolo 4 miesiacech pracy tam kaszel jest bardzo silny mam ogromne dusznosci ale kiedy mam wolne nie jestem w pracy objawy nie znikaja jest tak samo,zle mieszkam na 2 pietrze i jak dojde to odrazu siadam bo po prostu nie moge oddychac.Nie moge biegac kazdy fizyczny wysilek konczy sie tak samo trudno musze wytrzymac do kwietnia tu lekarze co roz daja mi nowe antybiotyki,ktore mi nie pomagaja ja potrzebuje inhalatora

Gość lekarkaxDD
To widze że to jest astma a czy mówiłaś lekarzowi o inchalatorze