Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie może wejść

Maturzyści po lub przed nową maturą

Polecane posty

Gość nie może wejść

Mam pytanie. Czy dostawaliście w szkole jakieś zagadnienia do matury pisemnej? Wiadomo, że na ustnej jest prezentacja wcześniej przygotowana, el jak w ogóle się przygotować do pisemnej? Czy nic nie trzeba robić, bo bazuje się tylko na tekstach? Czy rozwiązywać testy i tak się przygotowywać? Jak to u Was w szkole jest?

Gość nie może wejść
A jakby ktoś pamiętał i się podzielił widzą, to byłoby fajnie :) Moja szkołą dla zaocznych jest beznadziejna... Ostatnio polonistka nie umiała odpowiedzieć na pytanie czy można sobie własny temat wymyślić, bo podobno można i gdzie i jak to zgłosić... O polski głównie mi chodzi.

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupopopop

Gość nie może wejść
A jak wyglądają powtórki na lekcjach? Powtarzacie coś w ogóle?

Czy nic nie trzeba robić, bo bazuje się tylko na tekstach? to jak ty w ogóle chcesz przedstawić maturę nie mając o niej pojęcia?? prawda jest taka, że na ustną i tak trzeba się napracować jeżeli chodzi o tekst, ja w komisji miałam takie osoby w komisji, że bibliografię znały każdego chyba na pamięć bo potrafiły powiedzieć co w prezentacji się znajdowało a co w bibliografii, dosłownie co do zdania :O

już się powtarzam w zdaniach :P ehh tak powtarzaliśmy na polaku, pisaliśmy próbne matury i masa różnych sprawdzianików... bibliografię oddawaliśmy dość wcześnie przed maturą chyba z miesiąc przed

Gość sherry_22
ja pisałam w 2006, z polskiego nie było żadnych przygotowań każdy w swoim zakresie się przygotowywał, z angielskiego robiliśmy dużo powtórek a z 3 przedmiotu też samemu chyba że większość klasy wybrała np geografie to im zrobili jakoś dodatkową godzinę i tam powtarzali najważniejsze rzeczy i zagadnienia

Gość nie może wejść
Dzięki za wszystkie wpisy. :) Maturę zdawałam jakieś 8 lat temu, gdy była jeszcze stara, więc nie jestem w temacie. A koleżanka potrzebuje pomocy, to szukam dla niej informacji. Ona jest w takim stanie, że nie da rady. Wiem, że napisałam, jakby o sobie, ale to ona jest w tej zaocznej szkole i bardzo się martwi, bo tam nikt nic nie wie... W necie są różne informacje, ale trochę chaotycznie i z każdego roku co innego... Dlatego jeszcze proszę Was o pomoc.