Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość htr45y4

Mam dość lekarzy...

Polecane posty

Gość htr45y4

...bo to głąby jakich mało. Od ponad tygodnia spóźnia mi się okres, testu nawet nie robię bo niemożliwa ciąża. Dzwonie dziś do ginekologa - pyta się mnie co się stało to mówie jak jest a on mi na to że test ciążowy i po sprawie. Mówię że ciążą niemożliwa - ale co ja tam wiem, to na pewno ciąża! Dzwoniłam jeszcze do dwóch, na moje nieszczeście każdy odbiera osobiście i musi od razu wiedzieć co się dzieje i żaden nie przyjmuję do wiadomości że w ciąży nie jestem! Czy naprawde dziś dla lekarzy brak miesiaczki = ciąża??

Oczywiście, że brak miesiączki nie zawsze oznacza ciążę, ale na Boga- jak lekarz ma Ci postawić diagnozę przez telefon?! Jedyna rzecz, jaką na razie, bez wizyty, sama możesz zrobić- to test ciążowy, który może wykluczyć jedną z przyczyn braku okresu. Co Ci szkodzi dla świętego spokoju zrobić ten test? Potem jak będziesz dzwoniła do innych lekarzy będziesz mogła powiedzieć, że test już robiłaś... Proste.

Gość natomiast najbardziej wiarygod
jest oczywiscie kafe:P wystarczy poczytac te "lekarskie porady":D

No...chyba, że nie współżyjesz- wtedy faktycznie raczej mało możliwa jest ciąża- ale czy w takim wypadku powiedziałaś o tym lekarzowi? Oni wolą coś tłumaczyć pacjentkom tysiąc razy, bo nie każda jest kumata i wie, że do ciąży potrzeba seksu:P Moze więc źle przedstawiłaś swoje położenie, niezbyt dokładnie je opisałaś?

Gość htr45y4
To i chciałam się na wizytę umówić na badania ale nie - lekarz od razu wie co mi dolega i jest to ciąża. Co mi szkodzi zrobic test? teoretycznie nic, ale w sytuacji gdy nie uprawiam seksu od ponad pół roku to nie widzę potrzeby. A wiatropylna raczej nie jestem.

Gość htr45y4
Mówiłam że nie uprawiam seksu i ciąża niemozliwa. Odpowiedz - a pewnie nie pamiętam seksu, dziś kobiety roztrzepane i ponoć większosć nie wie jakim cudem jest w ciąży.

Gość gfrtd
Ale po co ma robić test jak jest pewna że nie jest w ciąży na darmo wyda kasę. Naprawdę trafiasz na konowałów debilizm zaawansowany

Gość htr45y4
No ja rozumiem że czas cudów i kiedys był już jeden taki cud o poczeciu bez udziału mężczyzny ale jestem jednak sceptycznie nastawiona zemnie to samo trafiło. Nie wiem czy oni jeszcze skacowani czy naprawdę jacyś głupi..

Hehe... no to faktycznie dziwni ci lekarze... Następnym razem trzeba będzie po prostu skłamać chyba, że się zrobiło ten test.. Tylko masz rację- po co kłamać, skoro lekarz powinien wypytać o różne opcje bez głupich komentarzy typu "bo te kobiety takie roztrzepane, ze seksu nie pamiętają..."... Faktycznie żal...

Gość htr45y4
Nie zdziwiłabym się gdyby stwierdził że w takim razie trzeba powtórzyc test albo udac się na bete hcg ;) A półóroczną ciążę raczej już by sie zauważyło i chyba bez tego...

Hehe, też znam lekarzy - jasnowidzów, nie tylko ginekologów. Takich unikam jak ognia.Nie pozostaje Ci nic innego jak powiedzieć, że robiłaś test z krwi, który wykluczył ciąż (bo jak powiez, że apteczny to Ci powie, żebyś w laboratorium zrobiła - dlatego uprzedzam).

Gość przypomnialo mi sie jak kiedys
będąc jeszcze nastolatka i do tego dziewicą poszłam do ginekologa bo mi okres się spóźniał a ten pacan z uporem osła wpierał mi że to na bank ciąża. Najpierw wysłał do apteki po 2 testy ciążowe które kazał zrobić przed powrotem do niego. Gdy wykazały że negatywne to wysłał mnie na badanie krwi. I był ogromnie zdziwiony że jednak nie jestem w ciąży.