Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lola226

Akwarium..POMOCY !!

Polecane posty

Gość Lola226

Mam akwarium w którym hoduję welona...od jakiegos czasu dziwnie sie zachowuje..wiem ze welony są to ryby na ktore wielu mowi "grubaski akwariowe" ale mój jest wyjątkowo gruby, wygląda jakby był napąpowany i tak sie zachowuje, nie moze utrzymać sie na dnie bo wypycha go do góry. Widać ze z całej siły próbuje zejśc na dno ale nie może bo wypycha go na powierzchnię, bierze nawet do "pyszczka" kamienie z dna aby obciązyły go ale to nic nie daje...ciągle pływa po powierzchni brzuchem do góry...nie wiem co mu jest pomocy !!!

Gość fiiilliee
kurde, nie wiem, co mu jest, miałam welonki i to nie małe :D ale żadnemu się nic takiego nie robiło, mam nadzieję że nie zdechnie, szkoda byłoby rybki :( może ktoś zna taki przypadek i pomoże

Gość vghfgf
rybce "padł" pęcherz pławny...zdechnie...ale pomęczy się jeszcze długo...radziłabym skrócić jej męki...mam akwarium i wiem, że trudno "dobić" rybkę...ale jeszcze trudniej patrzeć na jej cierpienie...

Gość jak too
Najprawdopodobniej to rita wiosenna ryba puchnie i ma zaburzenia ze strony pecherza plawnego!! Baktopur i moze pomoze.

Gość Lola226
znalazłam w internecie ze to może być zapalenie pęcherza pławnego...objawy sie zgadzaja Objawy: -Rybka pływa brzuchem do góry, -nie może zanurkować, -pływa pod powierzchnia wody.

Gość skróć jej cierpienia
:(

Gość nagle cholernie bogata23543675
to czesta choroba u welonek, pamietam, jak bzlo mi smutno jak sie meczyly....wspolczuje Ci.....moze rzeczywiscie ja uspij

Gość Lola226
nie potrafie jej zabić...jestem do niej najbardziej przywiązana.. jutro póde do sklepu zoologicznego i zapytam sie czy jest na to jakiś lek. mysle ze mi doradzą mam nadzieje ze ona wyzdrowieje :(