Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulinka8886

moje 15miesieczne dziecko wybudza sie w nocy z płczem

Polecane posty

Gość paulinka8886

Witam, jestem młoda mama:)! Moze ktos pomoze lub doradzi?? Moja 15 miesieczna coreczka wybudza sie w nocy i placze a gdy wstaje do niej i zapalam lampke płacz przechodzi a ona prosi o zabawki i przykladowo od 1 w nocy do 4 bawi sie przy zapalonym świetle... a ja wraz z nia, jestem juz troszke przemeczona bo to trwa juz od 2 tygodni:/ Drugi problem to pora spac po kapieli... to samo płacz krzyk i wrzask... prosze doradzcie cos.Naprawde nie wiem co sie dzieje z nia, Pozdrawiam

Gość mój 16 miesieczniak
też sie budzi co noc i strasznie płacze. Nie można go uspokoić. Uspokaja się dopiero jak włączymy tv. Poogląda z 20 minut a potem zasypia. Czasem i tv nie pomaga i wtedy daje nurofen. Ja myślę że to zęby bo gryzie wszystkich dookoła i wszystko pakuje do buzi ślini się przy tym bardzo.

Jakikolwiek to powód zabawa i wybudzanie dziecka w nocy to głupi pomysł. Nie zapalaj światła, albo takie malutkie (ja mam diodową lampkę w kontakcie..) I trzeba dziecko ponownie uśpić. Może nie radzi sobie ze snami, może to faktycznie zęby.. ALE NIE BAW SIĘ Z DZIECKIEM W NOCY!

Gość mój 16 miesieczniak
ja mojego muszę wybudzić bo mi tak zaczyna płakać że się zanosi i o żadnym spaniu nie ma mowy. Wali główką w łóżeczko, wygina się i gryzie. Jak go wybudze i zajmę czymś np tv, dam herbatki albo nurofen to potem mi ładnie zasypia.

Gość mama37
widzę, że nie tylko ja mam taki problem, moja prawie 15-stomiesięczna córka od jakiegoś czasu budzi się w nocy z płaczem, czasami podaję jej coś do picia, ale czasami jej płacz jest bardzo intensywny i trwa jakiś czas, martwię się tym bardzo, bo było już tak, że przesypiała do rana bez problemu całe noce, ale też myślę, że to mogą być wyrzynające się zęby i dlatego czasami smaruję dziąsła żelem, a czasami podaje jej nurofen, który wyraźnie małej przynosi ulgę.

moje dziecko ma niespełna 13 miesięcy i też zaczęło budzić się w nocy. czasem bywa tak ze dzieci nie potrafią w nocy się "wyłączyć" i odreagowują to, co dzieje się w dzień. ja mojego syna zaczęłam wyciszać- szczególnie mocno wieczorami. od godziny 18 mamy już przygaszone swiatła i spokojna muzykę. I u nas to działa. W dzień też staram się zeby było spokojnie.Na poczatku też zganiałam wszystko na zęby. okazało się że to nie to Popieram którąś wypowiedź żeby nie dawać się wciągać w zabawe. jak dziecko się przyzwyczai to nie będziecie miały życia;)

moje dziecko ma niespełna 13 miesięcy i też zaczęło budzić się w nocy. czasem bywa tak ze dzieci nie potrafią w nocy się "wyłączyć" i odreagowują to, co dzieje się w dzień. ja mojego syna zaczęłam wyciszać- szczególnie mocno wieczorami. od godziny 18 mamy już przygaszone swiatła i spokojna muzykę. I u nas to działa. W dzień też staram się zeby było spokojnie.Na poczatku też zganiałam wszystko na zęby. okazało się że to nie to Popieram którąś wypowiedź żeby nie dawać się wciągać w zabawe. jak dziecko się przyzwyczai to nie będziecie miały życia;)

U nas 2 miesiące szły czwórki, każda noc przerywana rykiem. Budziła się między 23 a 1 i nie spała godzinę, żadnego wybudzania, żadnych zabawek, tylko wyciszenie. kładłam się wtedy z nią do łóżka i usypiała, czasem od razu, czasem po godzinie ale nie było opcji zabawy mimo, że kilka razy próbowała. Uważaj, bo możesz zrobić z tegu rytułał, przyczyna wybudzeń zniknie a pojawi się nowa - zmiana rytmu i będzie w ten sposób stale.Podaję też czasem espumisan, bo bywa, że budzi się z bólem brzuszka. Jeśli tylko je w danym dniu coś nowego albo bardziej ciężkostrawnego niż codzienne dania - espumisan w kroplach obowiązkowo przed snem.

U nas 2 miesiące szły czwórki, każda noc przerywana rykiem. Budziła się między 23 a 1 i nie spała godzinę, żadnego wybudzania, żadnych zabawek, tylko wyciszenie. kładłam się wtedy z nią do łóżka i usypiała, czasem od razu, czasem po godzinie ale nie było opcji zabawy mimo, że kilka razy próbowała. Uważaj, bo możesz zrobić z tegu rytułał, przyczyna wybudzeń zniknie a pojawi się nowa - zmiana rytmu i będzie w ten sposób stale.Podaję też czasem espumisan, bo bywa, że budzi się z bólem brzuszka. Jeśli tylko je w danym dniu coś nowego albo bardziej ciężkostrawnego niż codzienne dania - espumisan w kroplach obowiązkowo przed snem.