Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaskoczona kobieta

lekarz nie wypisał mi tabletek anty

Polecane posty

Gość karoolek..............
Lekarze wiedzą o tym ze np. w niemczech ruszyły procesy procesujacych sie kobiet z wlasnymi ginekologami , ktorzy ich nie poinformowali o skutkach ubocznych tabletek anty . Tam ruszyła juz procedura - lekarz pzrepisuje tabletki anty , ale w kartotece ma podpisane oswiadczenie pacjentki iż została poinformowana o ewentualnych puzniejszych kłopotach .

a czy lekarz poinformował Cię autorko np. iż przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych zmniejsza znacznie ryzyko zachorowania na raka jajnika, który nazywany cichym zabójcą jest o wiele bardziej trudny do wykrycia i leczenia niż rak piersi?

a czy lekarz poinformował Cię autorko np. iż przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych zmniejsza znacznie ryzyko zachorowania na raka jajnika, który nazywany cichym zabójcą jest o wiele bardziej trudny do wykrycia i leczenia niż rak piersi?

Gość Anq25
To co Ci kazał robić, żeby w ciążę nie zajść? Kalendarzyk prowadzić?! Tylko hormonalne metody są najskuteczniejsze. Czy to tabletki, plastry czy zastrzyk..guma, globulki itp...nie dają aż tak dużych gwarancji. Spirala ma więcej skutków ubocznych niż hormony...więc nie wiem co według niego masz zrobić...chyba zrezygnować z seksu...

Gość mmmokjj
ja brałam 12 lat- odstawiłam po roku zaszłam w ciążę mam zdrowe dziecko i czuję się ok- a jutro może mi na łeb spaść cegła i umrę

Gość bzdura z tymi trudnosciami
z zajsciem w ciaze - przed pierwsza ciaza bralam tabletki przez 6 lat,odstawilam,i po 2 miesiacach bylam w ciazy (coreczka jest okazem zdrowia,zeby nie bylo gadania,ze powinnam byla odczekac minimum 3 miesiace,bo szkodza,bo niezdrowo czy cos tam:) ).Przed zajsciem w druga ciaze tabletki bralam przez okolo pol roku i po odstawieniu zaszlam w ciaze po okolo 1,5 miesiaca.Minus tabletek - zmniejszaja libido i powoduja suchosc:O Dlatego po urodzeniu 2 dziecka zdecyduje sie na inna metode antykoncepcji. No ok - moze ja nie mialam trudnosci z zajsciem w ciaze,bo taka plodna jestem;) :P.W koncu kobiety sa rozne...

Gość Matrykla1112
kurde to ja mam teraz problem.. mam stalego partnera juz dosc dlugo chilabym sie pzrezucic na tabletki ale boje sie skutkow.. neiukrywam tez ze bylabym zadowolona gdyby te hormonki podzially tez na biust:D heh bo wielkoscią on nie gzreszy

Gość aż się skóra jeży...
po pierwsze-nie wiecie jak widać czym są tabletki hormonalne.. otóż są to specyfiki, które zezorganizuja pracę całego waszego organizmu po drugie-aby to brać trzeba zrobić podstawowe badania krwi typu: -próby watrobowe -ptp INR kk - podstawowe stężenie hormonów w waszym organiźmie czy wy macie pojęcie czym grozi branie tych tabletek gdy np. kobieta ma zmiany mastopatyczne w piersiach? otóż zmiany te, powodują iż jesteśmy niesamowicie mocno podatne na powstawanie guza piersi powstawanie wszelakiego rodzaju nowotworów bardzo czesto uwarunkowane jest wzmożoną praca jednego z hormonów ( np. progesteronu, czy testosteronu ) branie tego rodzaju specyfików nie zbadawszy się przed tem jest wręcz zaproszeniem do raka. a teraz mała ciekawostka.. gdy miałam 27 lat, pewnego ranka obudziłam się z potwornym bólem w lewej pasze-w okolicy lewej piersi. wyczułam bardzo duże zgrubienie. jako że pracuj.ę w służbie zdrowia-natychmiast poprosiłam naszego radiologa aby zrobił mi USG piersi.. Pani dr powiedział że mam zmainy mastopatyczne piersi, i generalnie wiele dałoby mi urodzenie kolejnego dziecka... ale pod żadnym pozorem nie wolno przyjmowac mi hormonów, gdyż te spowodują tylko wzrost guzków piersi.. co jak każda z nas wie-jest niebezpieczne.. na szczęscie nigdy nioe brałam tego świństwa.. po kilku ;laach poszłam do ginekologa na kontrolne badanie a ten zdumiony że nie biorę tablete wręcz mnie wyzwał i natychmiast przepisał leki.. -nie spytał czy cierpię na zakrzepicę -a to wręcz zabójstwo przy braniu tabletek anty -nie spytał czy w rodzinie wystąpiły nowotwory piesi czy szyjki macicy-hormony bardzo często sprzyjają rozwojowi nowotworów u osób podatnych - nie spytał mnie o wyniki badań prób wątrobowych-co mogło spowodować u mnie wieloma powaznymi schorzeniami Gdy na koniec powiedział mu że mnie nie wolno wręcz brać hormonów-zamilkł..spytałąm czy nie boi się, że dzięki jego praktykom i cichym umowom z firmami farmaceutycznymi jakas kobieta może umrzeć o ile już nie umarła-zawołał następną pacjentkę. poszłam z recepą do pani radiolog-a ona po prostu załamała ręce.. panie moje drogie. to czym was karmią, te bzdury, że hormony chronią przed rakiem to bzdura.. oszem..to może mieć swe odzwierciedlenie w przypadku kobiet przy menopauzie, kiedy to jajniki wygasają, kiedy to hormony sa w zaniku.. ale dla młodych dziewcząt to jest zabójcze.. jak myślicie...skąd u nas wzięła siuę taka potężna bezpłodnośc ?? na zachodzie od dawien dawna stosowano te tabletki, u nad dopiero stosunkowo niedługo.. zastanówcie się nad tym.

Gość nie macie pojęcia./
po pierwsze-nie wiecie jak widać czym są tabletki hormonalne.. otóż są to specyfiki, które zezorganizuja pracę całego waszego organizmu po drugie-aby to brać trzeba zrobić podstawowe badania krwi typu: -próby watrobowe -ptp INR kk - podstawowe stężenie hormonów w waszym organiźmie czy wy macie pojęcie czym grozi branie tych tabletek gdy np. kobieta ma zmiany mastopatyczne w piersiach? otóż zmiany te, powodują iż jesteśmy niesamowicie mocno podatne na powstawanie guza piersi powstawanie wszelakiego rodzaju nowotworów bardzo czesto uwarunkowane jest wzmożoną praca jednego z hormonów ( np. progesteronu, czy testosteronu ) branie tego rodzaju specyfików nie zbadawszy się przed tem jest wręcz zaproszeniem do raka. a teraz mała ciekawostka.. gdy miałam 27 lat, pewnego ranka obudziłam się z potwornym bólem w lewej pasze-w okolicy lewej piersi. wyczułam bardzo duże zgrubienie. jako że pracuj.ę w służbie zdrowia-natychmiast poprosiłam naszego radiologa aby zrobił mi USG piersi.. Pani dr powiedział że mam zmainy mastopatyczne piersi, i generalnie wiele dałoby mi urodzenie kolejnego dziecka... ale pod żadnym pozorem nie wolno przyjmowac mi hormonów, gdyż te spowodują tylko wzrost guzków piersi.. co jak każda z nas wie-jest niebezpieczne.. na szczęscie nigdy nioe brałam tego świństwa.. po kilku ;laach poszłam do ginekologa na kontrolne badanie a ten zdumiony że nie biorę tablete wręcz mnie wyzwał i natychmiast przepisał leki.. -nie spytał czy cierpię na zakrzepicę -a to wręcz zabójstwo przy braniu tabletek anty -nie spytał czy w rodzinie wystąpiły nowotwory piesi czy szyjki macicy-hormony bardzo często sprzyjają rozwojowi nowotworów u osób podatnych - nie spytał mnie o wyniki badań prób wątrobowych-co mogło spowodować u mnie wieloma powaznymi schorzeniami Gdy na koniec powiedział mu że mnie nie wolno wręcz brać hormonów-zamilkł..spytałąm czy nie boi się, że dzięki jego praktykom i cichym umowom z firmami farmaceutycznymi jakas kobieta może umrzeć o ile już nie umarła-zawołał następną pacjentkę. poszłam z recepą do pani radiolog-a ona po prostu załamała ręce.. panie moje drogie. to czym was karmią, te bzdury, że hormony chronią przed rakiem to bzdura.. oszem..to może mieć swe odzwierciedlenie w przypadku kobiet przy menopauzie, kiedy to jajniki wygasają, kiedy to hormony sa w zaniku.. ale dla młodych dziewcząt to jest zabójcze.. jak myślicie...skąd u nas wzięła siuę taka potężna bezpłodnośc ?? na zachodzie od dawien dawna stosowano te tabletki, u nad dopiero stosunkowo niedługo.. zastanówcie się nad tym.

Gość nie macie pojęcia./

Gość gorzka żoładkowa
tak to jest jak ktoś jest na tyle ograniczony że przyjmuje tylko argumenty za albo przeciw. co za ciemnota...

Gość rownie jest jest
u mnie jest kilka babek takich ktore nie wypisuja recept ta te tabsy! przy rejestracji kobietka mnie ostatnio uprzedila, ze jesli mysle o tabsach to nie ma szans.... Sa takie lekarki - zagorzale katoliczki "ortodoksyjne" tez sie zdziwilam;)

Gość hgy7o t7
bezplodnosc bierze sie z calego trybu zycia, stresy, zle odzywianie, zanieczyszczenie srodowiska etc to prostackie obwiniac o to tylko tabletki anty, poza tym bezplodnosc bierze sie tez stad ze czlowiek jako gatunek degeneruje sie, rozmnazaja sie wszyscy co chca, bez selekcji wiec i sa slabsi, to taki sam problem jak ze zwierzetami, te rasy gatunkow zmieniane przez clzowieka maja problemy z plodnoscia, odwrotnie niz zwierzeta nieudomowione do tej wyzej- to ty ze wszystkim biegasz do pani radiolog? ona moze niech sie zajmie radiologia a nie hormonami? czy np w kardiologii tez jest taka wszystkowiedząca ? juz nie histeryzuj, wszystko jest dla ludzi, takze hormonalna antykoncepcja, tak samo jak wszystko ma jakies skutki uboczne, nawet picie durnej wody mineralnej

Gość t6 t89p
to tylko w tym katolandzie zajebanym mozliwe by sie tak dzialo

Gość t6 t89p

Gość ta co brała
Ja brałam tabletki anty przez 2,5 roku ale od 3 miesięcy już nie biore. Jestem jeszcze młoda (mam dopiero prawie 19 lat). Ja nie miałam poważnych skutków ubocznych (no może poza tymi drobnymi)...Ale boje się co będzie w przyszłości. Mam nadzieję że nie będe miała problemów z zajściem w ciążę.

Gość t6 t89p

Gość do hgy7
po pierwsze-moze i jestem katoliczką-ale nie zagorzałą (nawet nie pamietam kiedy poraz ostatni byłam w kościele) po drugie-jako że w naszej klinice USG wykonują Radiologowie to chyba normalne że byłam u Radiologa :) Pani dr jedynie uprzedziła mnie o niebezpieczeństwach jakie mogą na mnie czychać przy pobieraniu takich tabletek,czego wogóle nie podjął się pan Ginekolog:) A jeśli chodzi o bezpłodność-nie twierdze że to jedyny czynnik..ale jeden z częstszych.pamietaj, że w latach przeszłych ludzie zyli w jeszcze większym stresie,biedzie i chorobach a mimo to, problem ten nie był aż tak nasilony jak dziś. Pamiętam jak dziwiliśmy sie wszyscy, dlaczego na zachodzie jest tak wysoka bezdzietnosć. P.S. po szczegółowych badaniach okazało się, że faktycznie, nie wolno mi brać tego typu tabletek. Nie piszę tego naskakując na innych jak niektóre tutaj osoby. szanuję wybór każdej z nas. normalną rzeczą jest, że każda z nas chce być w najlepszy sposób zabezpieczona. ale wiem też, ile poświęcenia wkłądają firmy farmaceutyczne w jak najskuteczniejszą sprzedaż..uwierzcie mi,widzę to na codzień.. Tylko niewielka częśc lekarzy mówi głośno o szkodliwości tabletek..

Gość takie rzeczy tylko w erze
aż się skóra jeży.... --->MA RACJE

Gość zaskoczona kobieta
Ginekolog powiedział mi także o plusach brania tabletek, ale mimo wszystko w przypadku zdrowych kobiet więcej jest minusów niż plusów. Nie jest to żaden moher, wątpię czy w ogóle jest katolikiem. W medycynie i nowościach jest na bieżąco, robi doktorat z hormonów.