Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tararumpum

Moj synek przespał 5 godzin w nocy!!!

Polecane posty

Gość tararumpum

Wiem ze to nie wyczyn jak na 3,5 miesieczne dziecko ale on zawsze sie budzil co 2-3 godziny na jedzenie, a dzis w nocy dopiero po 5 godzinach (karmie piersia). Ja oczywiscie w miedzy czasie obudzilam sie 2 razy zdziwiona ze jeszcze spi i nie chce jesc. Normalnie jestem w szoku i chcialam sie pochwalic ;) wiem ze prawdopodobnie to nie na stale i ze dzis bedzie sie budzil co 2 godziny :D

Gość bellusia
moja córeczka od 2go miesiąca przesypia 7-8 godzin , od 10/11 do ok. 6 rano, kilka razy wybudziła się o 3/4nad ranem ale byłam niewyspana... ale za to mało śpi w ciągu dnia. Ale co noc przespana to przespana - wolę tak jak jest. Zauważyłam taką prawidłowość, że im później idzie spać, tym dłużej śpi (godzinowo), pewnie chodzi o to, że nocne mleko jest bardziej kaloryczne i na dłużej starcza dzidziusiowi.

moja córeczka spała całą noc była karmiona mlekiem modyfikowanym i właściwie budziłam ja pierwszy miesiąc co 3 godziny na karmienie według zaleceń lekarza on tez stwierdził aby nie budzic dziecka w nocy na karmienie jeśli chce przespać całą noc:)

gratuluje serdecznie! i nie mówię tego złośliwie, wiem jaka to radość! mój synek w Wigilię zrobił nam niespodziankę i pierwszy raz spał od 20 do 5 rano bez pobudki!!!!! to samo powtórzył dziś w nocy! ale za to poprzednia noc była masakryczna - budził się co 20-30 minut, domagał noszenia, przytulania, picia, smoczka, cudów niewidów normalnie. ma 13 miesięcy i budzi się średnio co 2-3 godziny w nocy. karmię mlekiem modyfikowanym (do 11 miesiąca karmiłam piersiąi było podobnie), ok 19 dostaje kaszkę i śpi pięknie do 23-24 a potem się budzi na picie. w nocy nie je ale pije jak smok :P

Gość saleminka8
to gratuluje,sama bym się chwaliła gdyby moj synek tak spał hehe ale ma dopiero 7,5 tygodnia i karmie go butelką,co bybyło gdybym więcej go karmiła piersią niż butelką w nocy hehe mleko matki jest syzbciej przyswajalne,to by się budził w nocycogodzine hehe a tak po wypiciu 150ml śpi 3-3,5 godzinki hehe

Gość saleminka8
bellusia a mleko modyfikowane jest bardziej kaloryczne chyba cio? bo ja nie wiem,ale czytając kalorie na opakowaniu wychodzi że tak Mój szkrab ma ponad 6250g na pewno,bo byłam z nim u lekarza 22 grudnia i tyle miał heh sporo przybiera na tydzień :) ale tez urodził się duży 4200g Ale chciałabym nie latać ciągle w celu robienia mleka,bo on kiedyś pęknie,inne dzieci na butelce jedzą 6-7 razy dziennie,na opakowaniu mleka jest to samo wypisane,a mójnaweti 10razy potrafi wypić mleko i jeszcze herbatke pije :P

Gość Luiza D
MÓJ SYNEK OD 5 MIESIĄCA PRZESYPIA CAŁĄ NOC . TERAZ MA PRAWIE ROCZEK I JAK ZAŚNIE OK GODZ 21 TO BUDZI SIĘ DOPIERO OK 9 RANO NA DRUGI DZIEŃ .DODAM ŻE W DZIEŃ ŚPI JESZCZE OK 3 GODZ

Gość Luiza D
A I ZAPOMNIAŁAM DODAĆ MOJE DZIECKO NIE PIJE JUŻ MLEKA ( PO PROSTU NIE CHCE PIĆ )

Ale macie fajnie .Moje dzieci budziły się w nocy co 2 godziny ponad rok .Byl karmione piersią .To byo bardzo męczące , ale żyję .:)

Gość tararumpum
dzis za to budzil sie chyba co godzinę :D

Mleko modyfikowane jest po prostu bardziej cieżkostrawne, piersiowe jest "lżejsze", dlatego w przypadku piersi karmi się na żądanie bo dziecko ma prawo jeść częściej. Co nie zmienia faktu, że niekoniecznie dzieci piersiowe muszą się budzić, moja piersiowa do teraz a wyłącznie na piersi przez pierwsze 6 miesięcy - przesypiała pełne noce odkąd ukończyła 1 miesiąc.