Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyxyxxxc

czy możliwa jest owulacja w dniu spodziewanego okresu ?

Polecane posty

Gość xyxyxxxc

Jestem mamą dwójki dzieci. Nie planujemy kolejnego więc zabezpieczamy się stosując prezerwatywy. Mam dość regularne cykle 27-29 dni. Cały cykl zabezpieczaliśmy się ale jeden jedyny raz kochaliśmy się bez prezerwatywy w 27 dniu cyklu. Teraz jestem w 34 dc i nie mam miesiączki. Wczoraj i dziś rano robiłam test - negatywny. Dlaczego więc się spóźnia ? Nie przeżywałam żadnego stresu, nie chorowałam i nigdzie nie wyjeżdzałam. Może na test jest jeszcze za wcześnie ? Wkońcu minęło tylko 8 dni od współczycia bez zabezpieczenia. Dlatego zastanawiam się czy owulacja może się aż tak opóźnic ?? Nie czuję zbliżającego się okresu. Nie boli mnie brzuch, nie bolą piersi ani krzyż. Nie jestem senna. Mam tylko znacznie zwiększony apetyt i pochłaniam słodycze jak szalona. Martwię się !

Gość Zrobić test
... bo innego sposobu nie ma teraz. Na przyszłość - warto mierzyć temperaturę, żeby zorientować się, kiedy przypada owulacja, żeby wiedzieć, że krwawienie to jest krwawieniem miesięcznym, a nie plamieniem związanym np z owulacją, albo zmianami hormonalnymi... Wtedy nie będzie paniki. NPR ma swoje wady, ale zawsze ma się więcej informacji kiedy się obserwuje swoje ciało... Pozdrawiam i życzę powodzenia!:)

Gość Do autorki..
Mogła się owulacja przesunąć, albo cykl był bezowulacyjny. Dlatego ciężko powiedzieć. Jeśli przez tydzień, dwa się okres nie pojawi - polecam wizytę u ginekologa.