Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aver media

kupujecie drogie perfumy?

Polecane posty

Gość Oczywiście że tańsze są gorsze
I oczywiście linia głowy, ale ona jest najbardziej ulotna. Brakuje zwykle linii serca- to ona sprawia, że zapach rozkwita na skórze

Gość aver media
a skąd takie nazwy jak linia serca czy głowy?:)

Gość aver media
dziewczyny, dziewczyny pogadajmy o perfumach:)

Autorko, perfumy tansze nie znaczy gorsze ;) jednak z wlasnego doswiadczenia powiem, ze te rossmanowki (przynajmniej na mojej skorze) jakos brzydko sie utleniaja, zmieniajac zapach na agresywny. Jezeli o mnie chodzi nabywam nowe flakoniki co ok 3 miesiace, konsekwencja czego mam w tym momencie 7 perfumow, zuzytych do polowy kazdy :D jak mnie "trafi" kupuje nowy, ale pojemnosc nie wieksza niz 30 ml, bo szybko sie nudza :) Na zime (lub na wieczor) uzywam: Thierry Mugler "angel" Dior "addict" Na lato: burberry 'weekend' ck "eternity' d&g "light blue'-aleto raczej na zakupy czy spacer, bo w pomieszczeniu mnie "muli" po nim ;) Poza tym popelnilam blad taktyczny kupujac 100ml, konsekwencja czego nie moge ich skonczyc :o hugo boss 'boss woman' + MOJ ABSOLUTNY, PONADCZASOWY I NIEZASTAPIONY HIT NA KAZDA PORE: Chloe (ten kalsyczny z kokardka) Moje wrazenia: wystarcza 2 'psiki' rano i potem jeszcez 2 w polowie dnia, by byc wyczuwalnym ;) utleniaja sie bardzo ladnie ( te wiosenne znacznie szybciej). Cena moim zdaniem w tym wypadku jest odzwierciedleniem jakosci. Nie rozumiem osob, ktore aplikuja perfumy 6 razy :O zapach ma sie trzymac ciala, a nie unosic sie dookola! Nie kazdy podziela Wasz gust, a pachnac jak perfumeria nie jademu sprawiacie przyjemnosc! ;)

Gość kupuję nieregularnie
z tego co czytałam to perfum powinno się uzywac za uszami w zgięciach kolan i łokci oraz na nadgarstkach . jak nic wychodzi 6 psików.

Ja tez czytalam, ze tak wlasnie sie powinno- ale oczywiscie sie do tego nie stosuje ;) wprowadzilam swoje modyfikacje. Zawsze jest psik na dekolt, i wlosy (dzieki temu wyczuwam perfumy, bo sa blisko mnie- i gdy przechodze zostawiam 'ogon' ;)). Nadgarstek psikam 1 raz, i rozcieram drugim. Te moje 2, 3 psikniecia sa naprawde wystarczajace. A moze to za sprawa perfumow, ktorych uzywam (zawsze wybieram te zdecydowane, pachnace bardzo mocno i konkretnie). Zapomnialam jeszcze o T.Mugler "alien" na zime ;) Naprawde dziewczyny, na TM trzeba sie splukac, ale efekt jest piorunujacy!!!

Gość do Kolorowe Ptaki
dzieki Kolorowe :) szkoda, myslalam, ze w koncu poznam jakies, co na rowni mi sie spodobaja, ale te sa chyba jednak naj naj :)

Do 'do kolorowe ptaki" ;) Ja kojarze l'eau- szczerze- totalnie nie moj zapach. Najpierw sie zakochalam, a potem nawet nie skonczylam malej probki ;) Ale z tego co kojarze, to nieco podobne moga byc CK "truth" i "one". Mozesz sprobowac jeszcze Light blue D&G, ale to mniej bedzie pasowac ;)

Gość do Zabki
:) ja sie zakochalam w bialych kenzo kilkanascie lat temu i nie minelo :) czyli jednak moj zapach :) Light blue D&G znam i tez lubie, ale nie az tak. a CK obydwa tylko wahalam, ale moze przy okazji jeszcze raz sie zapoznam, bo przy tamtym (niedoglebnym) poznaniu mnie nie zachwycily.

Ja je bardzo lubię :) W sumie to jest jeden z pierwszych "profesjonalnych" zapachów , które poznałam.Jako małolata kupowałam podróbki w rozlewni :D

Kazdy ma swoj "ukochany" zapach. U mnie to jest akurat Chloe... a niektorych tez odrzuca ;) kwestia gustu. ja wiem, ze go nigdy nie zdradze, i zawsze bedzie stal na mojej toaletce!!! (oczywiscie w towarzystwie kochankow na 1 noc - a raczej na 1 flakonik:D ) Ale tak sobie jeszcze przypomnialam, ze moze sprobuj Issey Miyake "L'Eau D'Issey "??? tez podobne kilmaty ;) BARDZO PODOBNY!!! Perfumy to moja wielka pasja :O uwielbiam je, i kiedy wychodze z domu czuja sie niekompletnie ubrana, gdy czyms nie pachne. Takie male zboczenie ;)

Ja też uwielbiam zapachy ! Mam ich w szafce sporo , niektóre tańsze , inne droższe , ale uwielbiam je kupować.Ile masz wszystkich buteleczek?łącznie z jakimiś gorszymi ( o ile takie masz). Ja aż pójdę policzyć.

Gość do malej zabki
Skoro perfumy są Twoją pasją to naucz sie jak prawidłowo odmieniac przez przypaki :P:P:P mianownik - kto?co ? - perfumy dopełniacz - kogo? czego ? - perfum celownik - komu? czemu? -perfumom biernik - kogo? co ? - perfumy narzędnik - kim? czym? - perfumom miejscownik - o kim ? o czym ? - perfumach wołacz - o ! perfumy !

Gość do Zabki
Issey Miyake w ogole w ogole nie kojarze, musze sie wybrac do perfumerii, a perfumy tez kocham, tez od kenzo zaczelam poznawac, ale biale to naj naj. i jesli ktos lubi zapach bzu, to drugiego fiola mam na pukcie bzowych z Yves Rocher.

Musialam spisac na kartce :O Mam 11 firmowek (ale czesc jest na wykonczeniu) + takie jedne superowe z Yves Rocher - takie niebieskie, ale nie pamietam nazwy. Kosztowaly chyba 50 zl :D A pachna ladnie i swiezo! :) i jeszcze gdzies sie tam placza chyba Today albo Tomorrow z AVONU :D bardzo stare dzieje :) Ostatnio widzilalam w rossmanie na promocji cat deluxe Naomi .......... I chcialam kupic, ale wylano mi kubel zimnej wody na glowe i nie kupilam :O Ale nadal o nich mysle :P INTENSYWNIE :D

Droga purystko powyzej. Naprawde, mam ciekawsze sprawy na glowie, niz zwracanie sobie glowy deklinacja na dyskusji w temacie perfumow (mozesz mnie poprawiac). A moze Ty jakos konstruktywnie wlaczysz sie do naszej dyskusji? I jezeli juz chcesz mnie koniecznie poprawiac, to rzuc okiem jak odmienilas nadrzednik... zal :O Poza tym kiedys nota bene zwrocono mi uwage, ze nie mowi sie "perfum"... nie wiem czy slusznie. Polonistka nie jestem. Ty zreszta tez nie ;)

Gość kup sobie w prezencie dobre
nie mówi się"perfum" w mianowniku, ale w dopełniaczu jak najbardziej

11 firmówek to sporo. Ja mam wszystkich zapachów 18 , ale do użycia nadaje się może z 8 , reszta to nietrafione prezenty dla mnie lub przede wszystkim mojej mamy , która pracuje w sklepie i klienci przynoszą podarunki :D

Gość do malej zabki
Skąd wiesz ? :D:D Błąd popełniony w odmianie - narzędnik- mnie nie dyskryminuje. I mozesz byc pewna, ze nie mówi się - ten perfum ani ta perfuma :D:D

Jasne, ze Cie nie dyskryminuje (choc powinno zawstydzic) - tak samo jak i mnie nie obliguje do poprawnej deklinacji slowa "perfumy" sam fakt, iz jestem ich milosniczka :P Skoro 11 to duzo- to co mozna w takiem razie powiedziec o 18 ?!?!?! :D :D :D faktycznie mam sporo-ale w wiekszosci to sa prezenty, tak samo jak u Ciebie :) Ale raczej tarfinoe- bo zawsze mnei pytaja ;)

Gość pseudobogaczkaad
ja mam u siebie na polce 20 flakonow ,kolekcjonuje od roku ,nie jest to dla mnie majatek wydac 200-400zl na perfumy...znam drozsze rzeczy na ktore mi jest szkoda wydawac kase

E tam, opowiadacie :P Jak tez powiedzialam-kiedy dostaje prezenty, to czesto sa to wlasnie perfumy :) i te 11 to nie dorobek jednego roku, bez przesady ;) Tak samo gromadze, i stopniowo uzywam :) nie wyrzucam gdy mi sie nie spodobaly, oddaje innym, albo mecze sama, jak te nieszczesne "light blue" :) To tylko moj maly fetysz. Nie uzaleznienie. Gwarantuje 🖐️

Gość drasklica
mam calvin klein eternity dior miss cherie gucci envy me kupuje po 50 ml bo identyfikuje sie z tymi zapachami. uzywam z zaleznosci od nastroju. wg mnie takie perfumy pozwalaja poczuc odrobine luksusu i sa trwalsze.

Gość Martynkowska __23
moje ukochane, niezastąpione, ponadczasowe, zniewalające Paco Rabanne Ultra Red, nigdy ich nie zamienię, jest to zmysłowy, ciężki zapach- tylko na wieczór. Na dzień już nie szaleje, uwielbiam Pumę Flowing i Jamaice oraz Pret'a Porter, mam też mnóstwo flakoników Avonu i Oriflame ale średnio lubię te zapachy.

Gość aver media
wygląda na to, ze Polski to kobiety luksusowe. a jeszcze1 rok temu myslałam sobie przechodząć obok sephory- kto to im kupi? chyba nikt nie jest takim idiotą żeby na flakonik z zapachem wydać majątek;) nie mogłam tego zrozumieć, że ktos to kupuje!:)

Gość pomarańcza nr 2
kupują na aleegroo , a tu widzę są panie "kwiatuszki" co codziennie używają perfum :)

Ja nigdy nie żałowałam kasy na perfumy, nawet kiedy byłam studentką potrafiłam ciułać grosz do grosza na ukochany flakonik. I tak było od zawsze, kilka psików luksusowych perfum dodaje skrzydeł - tak myślę. Teraz moja toaletka az się ugina, a mój mąż przestał już z tym moim nałogiem walczyc, sam nawet robi mi zapachowe prezenty :) A odpowiadajac na pytanie wyżej - tak tansze perfumy sa gorsze i stwierdzenia, że "pachna tak samo" jak oryginał nigdy nie zrozumiem. Wy naprawdę nie czujecie różnicy?? Ja ją wyczuję na kilometr, zapachu podrobki nie da sie nawet porownac do oryginału. A jesli chcecie naprawde trwały zapach, z ogonem to polecam: Versace Crystal Noir Lolita Lempicka Edp Euphoria CK Slonik Kenzo Angel i Alien Muglera Flower by Kenzo Flowerbomb V&R Shalimar Dior Addict i Poison Allure i Mademoiselle Chanel Klasyczną Chloe Naomagic Naomi Campbell