Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anika take me on 3021

Jakie fryzury są bezpieczne a jakie nie ? w ciąży??

Polecane posty

Gość Anika take me on 3021

Słyszałam, że kucyki (zwłaszcza mocno upięte i koki, warkocze) sprzyjają ...zatromo (?) to możliwe?? czy do końca ciązy (jestem w 6 m.c) powinnam chodzić już tylko w rozpuszczonych włosach? proszę o radę, pozdrawiam

Gość i kto jeszcze zaprzeczy
ze forum ciazowe kafe odmóżdza totalnie? 😴

Gość powiew błęktnej rózy
jestes tak glupia czy tylko udajesz?

Gość najlepiej ogolić na łyso wtedy
na pewno nie będzie zatorów :P

nie wolno związywac włosów bo dziecko urodzi się niedotlenione a jak zapleciesz warkocz to się oplącze pępowiną serio serio

Gość najlepiej ogolić na łyso wtedy
no ale na łyso a potem peruczka :P:D:D

zrób se dredy - taką mam koncepcję albo nie bo dziecko będzie jarać zielsko w brzuchu

Gość MalaPROSBAodPOMARANCZKI
masakra straszna, ludzie co wy tutaj wypisujecie ! generalnie nie wolno nosić zbyt mocno upiętych włosów, bo ci się kurna zakola zrobią, bo w czasie ciąży masz bardzo delikatne włosy :) I O TO TUTAJ CHODZI

hehehe:) O ja piernicze Einstein miał rację mówiąc, że są dwie rzeczy bezgraniczne:wszechświat i głupota ludzka. Z tym, że co do tego pierwszego nie ma pewności. :)

jak byłam w ciąży to "mądra" kolezanka powiedziala, zebym uważała jak myje ręce to zebym brzucha nie pochlapała bo dziecko bedzie alkoholikiem :o

Gość a ja myślałam że w XXI wieku
nawet na głęboką polską wieś dotarła już cywilizacja. Widać, że się myliłam :( Tam tylko Internet dotarł...

Gość mea niestety ale
takie zabobony przekazywane sa najczesciej od babc :/ mi babcia meza caly czas trula dupe, zebym kokardke na wozku zawiazala.. :O i strasznie niedobra bylam, bo tego nie zrobilam. tak samo z czapeczka w lato :O

i koniecznie podczas ciąży musisz robić loczki bo inaczej dziecko będzie mialo proste zwoje mózgowe

Gość proponuje tez zrezygnowac z
oddychania bo to może wpajać dziecku chęć do zaciągania się i po urodzeniu zamiast sięgnąć za pierś sięgnie po papierosa... ps. czy to nie ta sama osoba co nie wiedziała czy nosić pierścionki w ciąży??

nieee no te kokardki też są rozbrajające :D a jak moja babcia patrzy na moją córę i mowi, że śliczna to zaraz robi "tfu tfu" żeby nie zauroczyć :o

popularne przesądy 1. Jeśli kobieta w ciąży wygląda pięknie, to urodzi chłopca, a jeśli niekorzystnie – dziewczynkę 2. Jeśli u ciężarnej pojawiły się piegi – urodzi dziewczynkę 3. Jeśli brzuch jest okrągły lub opadnięty będzie dziewczynka, a jeśli spiczasty – chłopiec 4. Jedzenie truskawek powoduje powstanie u dziecka tzw. znamion truskawkowych 5. Gdy ciężarna oparzy się albo przestraszy nie może dotykać dłonią swego ciała, bo w miejscu w którym się dotknie, jej dziecko będzie miało znamię 6. Malec owinie się pępowiną i udusi, jeśli przyszła mama nosi na szyi łańcuszek, korale czy apaszkę Albo... przeszła pod rozwieszonymi kablami, sznurami z bielizną itp. 7. Jeśli kobieta w ciąży martwi się, to dziecko będzie leworęczne 8. Przyszła mama nie powinna z nikim dzielić się jedzeniem, bo będzie miała mało pokarmu 9. Zanim dziecko się nie urodzi, nie wolno mu niczego kupować (ubranek, łóżeczka), bo to przyniesie nieszczęście 10. Dziecko będzie nadmiernie owłosione, jeśli jego matka często ma w ciąży zgagę lub... przytula się do włochatego psa, a łyse – jeśli się depiluje 11. W ciąży nie wolno obcinać ani farbować włosów, bo po strzyżeniu dziecko będzie miało „krótki rozum” (czyli będzie niezbyt mądre), a po farbowaniu urodzi się rude 12. Ciężarnej nie wolno patrzeć na ludzi nieurodziwych, bo dziecko będzie nieładne. Ta sama zasada dotyczy... osób o innym kolorze skóry!

aha i jak byłam w ciąży to prasowałam na golasa (wiem, wiem...) no i brzuch mi "wlazł" na deskę i sobie przyjarałam żelazkiem ;) miałam 4 cm pręgę przy pępku i blizne do końca ciąży. to mój tata!!! 50 letni facet!!! dałby sobie rękę uciąć że dziecko będzie mieć znamię na brzuszku :P wyśmiałam go moje dziecko nie ma żadnego znamienia ;)

Gość mea niestety ale
haha no i wiekszosc kobietek w polsce jezdzi wozeczkami z czerwonymi kokardkami :D loooooooooool mea zapomnialas jeszcze o : jak kichniesz nie lap sie za brzuch, bo dziecko bedzie mialo plamke w tym miejscu, gdzie sie dotknelas- przykladowo-jesli tam byla nozka.to na nozce :O

Odnośnie pkt. 5, w którym się lubowała moja mama. Powiedziałam jej w końcu, że mój mąż łapie mnie czasem niespodziewanie za tyłek. Więc jeśli dziecko urodzi się z odbitą dłonią na pośladku to się pokajam i zwrócę honor. Od tamtej pory spokój:)

Gość mea niestety ale
oj przepraszam punkut nr. 5 nie doczytalam :P

Gość mea niestety ale
a co do punktu nr 9-chyba bym musiala zwariowac, zeby nic nie kupic przed porodem. kiedys tak bylo, ze nie wiadomo bylo, czy bedzie chlopiec czy dzeiwczynka, to stare babki wymyslily sobie, ze nie wolno kupowac ubranek- i taki przesad juz zostal tylko dlaczego ludzie nie mysla nad takimi sprawami :O

To z urodą słyszę już 100 raz, bo sama mam urodzić chłopca i taka piękna podobno jestem :P Ale brzuch mam okrągły, a nie szpiczasty :P :D A wg tych przesądów, to po urodzeniu jak dziecko zachoruje, to do pieca na 3 zdrowaśki? :P

Gość 13 zasada
nie wolno patrzec sie na dzieci/ludzi z niedorozwojem-to moze wplynac na twoje dziecko-tez bedzie takie

Gość 13 zasada
1 kaloria- nie, wystarczy polizac dziecko po czole i splunac trzy razy przez ramie-no dobra to mialo byc, jak ktos urok zarzucil :P :D hhahah (jak to moja babcia mowila :O)