Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość średnia krajowa

Wszystkie jesteście bogate?

Polecane posty

Gość wiecie co bo zasada jest takaż
człowiek żyjący za 20tyś miesięcznie też będzie potrafił żyć na styk i będzie narzekał że za mało zarabia...

Gość pytanie do brzyduli
a szkoda, myślałam że praca u kogoś :( właśnie rodzice nie mają zbyt dużo kasy i myślałam że podsuniesz mi dobry pomysł ale trudno

ROR szanuje kazdego zdanie w danym temacie.Ty bierzesz pod uwade migracje a ja nawet tego sobie nie wyobrazam.Nawet z tego jednego oczywistego powodu-tutaj mam rodzine I tym sie roznimy:) Niektorzy sa po prostu zmuszeni do wyjazdy lecz wiele osob mowi o tesknocie,o gorszym traktowaniu Nie zal mi nikogo kto mysli inaczej niz ja;)

nosososos 7 sypialni, salon, 2 kuchnie, 2 łazienki, 2 korytarze i poddasze + piwnica(6 pomieszczeń = spiżarka, pralnia i reszta to taka graciarnia ) A w sypialnie są zamieszkane przez moich rodziców, babcie, mnie i 2 braci,a 2 stoją wolne, dla gości.

Gość pytanie do brzyduli
Ja tam nie widze nic złego w emigracji, to moje plany na przyszłość skończe 20 lat i wyjeżdzam na 15, dorobie sie domu, dobrego samochodu i moze jeszcze ziemi nad morzem lub mazurach i wtedy wroce do polski :P

pytanie do brzyduli-warto miec marzenia i cele w zyciu:)Wiesz moze za 7lat zarobisz na to wszystko w kraju:)

business analyst - a mowiac po naszemu (bo zaraz mi ktos powie ze i tak bledy po polsku robie) to pisanie raportow m.in. analitycznych, ale mam chyba podobny "profil" do Ciebie - bo pracowalam w agencjach informacyjnych o tematyce ekonomicznej rowniez ;-) w tym sensie podobny;-) aha - a zazdrosc uwazam za posytywna ceche i co i rusz komus czegos zazdroszcze;-) zazdrosc - to wtedy kiedy chce dla siebie czegos podobnego co zobaczylam u innych;-) ale nie ich kosztem, nie chce nikomu odbierac - tylko cos podobnego dla siebie. to drugie uczucie to zawisc i to jest mi obce ;-)

"ROR szanuje kazdego zdanie w danym temacie.Ty bierzesz pod uwade migracje a ja nawet tego sobie nie wyobrazam.Nawet z tego jednego oczywistego powodu-tutaj mam rodzine I tym sie roznimy Niektorzy sa po prostu zmuszeni do wyjazdy lecz wiele osob mowi o tesknocie,o gorszym traktowaniu" nie roznimy sie - ja tez tutaj mam rodzine ;-) a emigracja to cos pieknego - ale taka dobrowolna ofkors, nie przymusowa ;-) uwazam ze to jedno z najlepszych doswiadczen zyciowych i najbardziej rozwijajacych ;-)

Gość pytanie do brzyduli
Wiesz przy tych zarobkach raczej nie, srednia pensja to 3 tysciace, jezeli ma sie kredyt na mieszkanie to nie jest sie w stanie juz nic odlozyc, nawet jakbym miala 4 tysiace to np. kredyt na 30 lat, na samochod na 5 lat a na ziemie na jakies 15 lat i czy to jest sens? i co by mi zostalo? WIELKIE NIC mam rodzine za granica, dorobili sie i za pol roku wracaja a byli lacznie 6 lat i maja dom oraz samochod, zas drudzy zostaja jeszcze 5 lat (sa juz 8) i robia na drugi dom zeby sprzedac go z zsykiem albo wynajmowac

aha Brzydula - ja nie bardzo rozumiem definicje "swojego panstwa" to zalezy ile sie ma paszportow co nie? ;-) dla mnie ojczyzna to tam gdzie placisz podatki, stety lub niestety

"robia na drugi dom" - takie podejscie jest mi obce ;/ a fortuna kolem sie toczy to prawda - ale zawsze mamy swoja wiedze + doswiadczenie i w tym kontekscie utrata pracy to nic strasznego (zarowno w kraju lub za granica;-)

mi mala - czasem lubie generalizowac - wrzucilam nas do jednego wora kt czasem bywa nazywany "media" ;-) ale rzeczywiscie - rozpedzilam sie ;-)

Ror na pewno sie roznimy;)-ale nie bede przekonywac nieprzekonanego:P Masz takie podejscie w tej kwestii ja zas zupelnie odmienne:) I pewnie kazda z nas ma racje ze swojego punktu widzenia

"apetyt na wiecej czy to tak dobrze...? sama nie wiem do konca" - apetyt to zdrowa rzecz ;-) gorzej gdy apetyt zamienia sie w presje ;/

"Ror na pewno sie roznimy" - ale to bardzo dobrze, czym bylaby dyskusja gybysmy wszyscy mysleli podobnie ?;-) umarlaby ;/ co do emigracji - to oczywiscie nie jest dla wszystkich i to z roznych powodow. Ja sie raczej odnioslam do zdanie "moje panstwo" ale to juz wyjasnialam ;) irytuje mnie twierdzenie ze jak nie mam z czego byc dumnym/zadowolonym to bede dumny bo jestem polakiem, czarnym, wysokim czy mam niebieskie oczy bowiem zadna z tych cech to zasluga danej jednostki. o to mniej wiecej mi chodzi ;-) nie jestem patriotka - nie w wstydze sie ze mam tez polski paszport a ni nie jestem z tego dumna, ot, to jest fakt. taki sam jak to czy ma sie obywatelstwo francuskie czy niemieckie - i smeiezy mnie gdy dla kogos ten fakt jest jakis szczegolnie wyjatkowy ;-)

Ror ile mnie rzeczy irytuje-gdybym na wszystko miala zwracac uwage...:P ale fakt-jestem Polakiem i jestem z tego dumna:)

nie chcesz nie zwracaj uwagi ;-) nie kazdy umie analizowac ;-) "ale fakt-jestem Polakiem i jestem z tego dumna"- i w porzadku, skoro Cie to uszczesliwia to luz ;-) mi sie wydaje ze tak mowia ludzie kt sami nieczego innego nie osiagneli z czego mogliby byc dumni ;-)

Na pewno masz racje:P Oprocz dziecka niewiel;e sie dorobilam:) Ale dla mnie to jest wlasnie cos najcenniejszego:) Mam pytanie-czemu ciagle mrugasz oczkiem?:PNiesmiala jestem:D

Gość ROR w zasadzie mam podobne
do ciebie podejscie do tematu "dumy z". Bo zasluga moja w tym zadna, raczej przypadek.Owszem, staram sie byc taka,zeby Polska mogla byc dumna ze mnie, jak juz. I oczywiscie , milo mi, jak Polske chwala, a przykro, gdy niektorzy Polacy zachowuja sie fatalnie - choc to nie moja wina, ale opinia rozciaga sie na wszystkich.

nie chce wkraczac na temat systemu wartosci bo to offtopic ale dziecko tez moze miec kazdy zdrowy czlowiek ;-) a mrugam bo lubie i nie jestem niesmiala ;-)

Gość no ja też nie
Z ciekawosci poszłam do HM. Na malutkie dzieci faktycznie sa fajne ciuszki. Na moje dzieci nie ma nic. Jakieś czarne kiecki po 130 zł. A na drzwiach szyld "wyprzedaż". Co to za wyprzedaż kiedy kiecka kosztuje 130 zł? Bardzo chciałam tam coś kupić ale na prawdę nie było co, a jak już coś się znalazło to ludzie. Bluzeczka- zwykła bawełniana z nadrukiem hello kitty za 60 zł! W tesco za 3 takie bluzeczki zapłaciłam 29 zł Kupiłam też dwie pary dresów za 24 zł i dwie bluzy dresowe po 10 zł. To jest wyprzedaż, przynajmniej w moim rozumieniu. Naprawdę nie wiem czym się podniecać w HM. Jak ktoś ma bobasa to ok rozumiem bo ciuszki takie ze aż oczy się śmieją do nich, ale dla starszego szaro buro i nijako.

Umnie jest tak tylko maz pracuje ma taka prace , ze potafi przynies miesiecznie 12tys a czasem 1500 zl a poza tym chcemy rozbudowac dom (ktory ja dostalam w spadku :) ) Staramy sie jak mozemy oszczedzac nawet czasem na dziecku. Czasem tesciowie tez nam cos rzuca:) W sumie nie jest zle . :) Ale tez zauwazylam ze jak sie czyta wypowiedzi na kafe to mozna w frustracje popasc-- najlepsze ubranka, zabawki fischer price , wlasne firmy itd .Czasem to az mi sie smiac chce z tych wypowiedzi, bo jak ktos robi bledy ort i pisze ze ma wlasna firme to cos mi tutaj nie pasuje :D

Gość jagodce za to pasuje
rozrod aby dzieci same sie soba zajmowaly, czemu nie pilnujesz swojego dzieciaka? jak ci umrze to sie zalamiesz wiec predziutko idz zrob jszcze z 10 na zapas :D

Gość autorka tego tematu tu
ależ wypraszam sobie. Nie jestem pomarańczowa tylko wręcz wpadam w odcień bieli z moim niedoborem żelaza :P Mogę wtrącić słówko wiesz każdy co innego rozumie pod pojęciem stać na 4 dzieci. Zależy od sposobu życia.

juz ci napisalam co mysle o takim 0 jak ty w topiku "tylko jedno dziecko" . Tepa CIPO!!!!

JAGODCE ZA TO PASUJE --moj wpis powyzej jest do ciebie. Nie bede sobie wiecej krwi psula na takie SCIERWO jak ty. z tego co wypisujesz widac ze nie jestes matka.

Gość hfghjfhjh
gratuluje mamusiu kultury.... ty chyba też matką nie jesteś a jak jesteś to lepiej oddaj dziecko jakiejś spokojnej i umiejącej dać sobie radę z własnymi emocjami kobiecie. Przykre.