Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anyna

objawy ? moge byc w ciazy czy nie?

Polecane posty

Gość anyna

Witam. Czytalam wiele na temat ciazy i jej obajwow... Powiem tak wiele mi sie zgadza nawet takie ktore raczej nigdy nie sa brane za obajw ciazy... Otoz 2 tygodnie temu zauwazylam ze cos jest nie tak... zaczal mnie brzuch bolec ogolnie czulam sie taka ze tak napisze "rozmemlana" odczuwalam mdlosci ... ale nie wymiotowalam... po paru dniach przeszlo . Jak nigdy zauwazylam male plamki krwi na bieliznie..jednak za pare dni dostalam okres .. ( zaznacze ze nigdy nie zdarzalo mi sie ze pare dni przed miesiaczka brudzilam bielizne) okres byl jakis inny w sumie trwal 3 dni co zawsze trwal 5 .. pozniej zauwazylam ze zaczela mnie swedzec skora na brzuchu i rekach... (moja znajoma miala tak w ciazy) i to wlasnie w pierwszych tygodniach... nastepnie zaczely mnie strasznie draznic niektore zapachy ... np jak moja babcia gotowala krupnik nie moglam zniesc tego zapachu chociaz nigdy mi nie przeszkadzal... w poracy niektore zapachy tez mnie mdlily... poza tym starsznie lubie pasztety a od pewnego czasu po prostu nie moge przelknac kanapki z pasztetem :( w ogole najgorsze jest to ze dostalam strasznego tradziku (ktorego nie mialam juz od gimnazjum) i o wiele szybciej przetluszczaja mi sie wlosy...:| a w ostatnich dniach poczulam nawet klucie w okolicy pepka i jajnikow :| moze wam sie wydac ale w ostatnich dniach zauwazylam ze moja sunia dziwnie sie zachowuje ... jak tylko klade sie na lozku to zwija sie w klebek i kladzie swoja glowe na moim brzuchu ... od niechecenia wpisalam to w google czy zwierzeta moga wyczuwac ciaze i na wielu forach dziewczyny pisaly ze mialy podobnie... ze ich psy tez tak rwagowaly badz na odwrot staly sie dla nich mniej milsze... okres powinnam dostac na dniach ale nie mam zadnych obajwow jakie zawsze mialam na okres... pewnie zapytacie mnie czy piersi mnie bola ...otoz mnie nie bola ale czytalam ze nie zawsze bola... niektore dziewczyny nie odczywaly przez cala ciaze bolu piersi... test zrobie jesli nie dostane okresu, ale czytalam ze rowniez okres mozna dostawac jeszcze do 4 miesiaca ciazy... (zreszta pamietam ze nawet ginekolog mi tak kiedys mowila) Prosze wypowiadajcie sie ,czy ktoras z Was miala takie objawy i pozniej okazalo sie ze jest w ciazy czy nie .... :| z Gory wielkie dzieki

Gość no właśnie właśnie
tego się nawet nie chce czytać skróć do faktów czy był stosunek w jakim dniu cyklu z zabezpieczeniem czy bez kiedy spodziewany termin miesiaczki albo zrób test w terminie następnej miesiaczki i nie kombinuj

Gość anyna
no wlasnie o to chodzi ze byl stosunek... nie jestem jakas dziewczynka ktora mysli ze mozna zajsc w ciaze bez niego -.- bez zabezpieczenia... i nawet moj nie byl pewny czy zdazyl... i po paru tygiodniach zaczelam miec takie objawy...

Gość no właśnie właśnie
gdy chodzisz do gina to też cedzisz takie brednie ?

Gość anyna
no wlasnie wlasnie ciesz sie ze Ciebie nie poje**** uwazasz sie za taka madra po drugiej stronie komputera... zalosna jestes ..:|

Gość no właśnie właśnie
kiedy był stosunek, jakie masz długie cykle

Gość no właśnie właśnie
owszem, bo zanim zaczełam uprawiać seks nauczyłam sie coś o fizjologii i antykoncepcji i nie wypisywałam bzdur o jakiś psach i pasztetach a test ciążowy mozńa kupić w każdym markecie, aptece, nawet w niektórcyh sieciowych drogeriach, najtańszy kosztuje 5 zł

Gość anyna
stosunek odbyl sie tydzien moze poltora przed palnowanym okresem... jednak zamiast okolo 1-2 dostalam go 11 grudnia i wygladal tak jak opisalam...

Gość anyna
boze dziewczyno to poczytaj troche... myslisz ze mnie to nie bawilo? na tamtych forach tez byly takie jak Ty tylko ze pozniej jak sie okazalo ta dziewczyna ktora napisala temat i byla wysmiewana oglosila ze jest jednak w ciazy wiec nie uwazaj sie za alfe i omege...

Gość no właśnie właśnie
półtora tygodnia to mniej więcej w połowie cyklu, duża szansa na zapłodnienie wiesz chociaż kiedy była ostatnia miesiączka i jak długie masz cykle ?

Gość anyna
a poza tym jakbys czytala ze zrozumieniem i nie probowala sie wywyzszac to napisalam tylko ze moja kolezanka TEZ tak miala ,czyli bardzo pradopodobne ze ma sie taki objaw podczas ciazy ! a co do pasztetow to przeczytaj ze podczas ciazy wiele rzeczy ktore sie lubilo przec ciaza nagle wywoluja podczas niej wstret ! a po ciazy wszystko wraca do normy

Gość anyna
cykle mam tak po 28 dni ten trwal znacznie dluzej jak juz napisalam wyzej...

Gość no właśnie właśnie
rany ale mieszasz skoro miałaś okres po stosunku to wniosek jest jeden: nie jesteś w ciąży, no chyba że to krwawienie to było poronienie ( w co wątpię) zacznij sobie notować kiedy zaczyna Ci się okres i kiedy masz dni płodne, są w necie takie kalkulatory dni płodnych, poszukaj i używaj, będziesz wiedzieć kiedy możesz bezpiecznie uprawiać seks zacznij się wreszcie czegoś uczyć zamiast wysłuchiwać opowieści dziwnej treści swoich koleżanek

Gość anyna
a wiesz o tym ze okres mozna dostawac do 4 miesiaca ciazy czy to tez Cie ominelo?

W okolicy środka cyklu liczyć na to, że partner zdąży? Świetne. Szczęście, że są tacy ludzie, inaczej byłoby nas coraz mniej.

Gość no właśnie właśnie
znam objawy ciążowe ale nie występują one natychmiast po zapłodnieniu ;-) co do swędzenia skóry to jest ono raczej objawem zatrucia ciążowego niż samej ciąży (poczytaj o gestozie) piszesz tak chaotycznie i nie na temat że trudno się nie zniecierpliwić czytając bzdury o psach i pasztetach

Gość anyna
zawsze zdazyl... tylko tutaj chyba sam byl lekko zdziwiony ...i pare dni po w planowanym czasie kiedy mialam dostac okres pytal sie mnie czy dostalam dzien w dzien... i odstalam go tydzien po niz w terminie ktorym powinnam dostac byl zupelnie inny niz wczesniejsze ... mniej obfity i trwal 3 dni a nie jak zawsze 5

Gość no właśnie właśnie
okres w ciąży, kolejny mit koleżanek, co ? to nie okres lecz co najwyżej plamienia, tłumaczyłam to już na forum tysiące razy ale dziewczynki takie jak ty uparcie twierdzą że okres w ciąży istnieje i przeważnie są to takie które nie odróżniają właśnie plamienia od okresu

Gość no właśnie właśnie
no to pewnie też jestem niedoinformowana nie wiedząc że możńa uprawiać seks bez zabezpieczenie i wystarczy że facet "zdąży" ciekawe po co wymyślili antykoncepcję ? po to by nieszczęsne kobiety głowiły się jak jej używać i musiały czytać te skomplikowane ulotki ?

Gość anyna
tak mit kolezanek.... -.- boze.. widac jak potrafisz czytac cos ze zrozumieniem ! w 1 posicie opisujac jak co wyglada napisalam ze nawet ginekolog mi to powiedziala ! no chyba ze jestes az tak zaje**** i pozjadalas wszystkie rozumy... a dla potwierdzenia nawet moja babcia bedac w ciazy normalnie dostawala okres do 3 miesiaca ciazy i to nie byly zadne plamienia...

Słuchaj, jakiegokolwiek wypracowania z objawami byś nie napisała, to i tak nikt ci na 100% nie powie. Każda ciąża jest inna, każda kobieta ma inne objawy, co innego ją brzydzi, co inne lubi. Najprostszym sposobem będzie zrobienie testu, a więc kup sobie, póki jeszcze aptek nie pozamykali.

Gość no właśnie właśnie
wiesz co, jak zajdę w ciążę i będę menstruować do 3 miesiąca to zwrócę Ci honor dziwne że ja takich bredni od żadnej ginekolog nigdy nie słyszałam, nie czytałam także o żadnym okresie w ciąży w żadnych książkach medycznych, jesli pisano o krwawieniach to jedynie o takich zagrażających płodowi, ale to raczej jest patologia i stan zagrozenia poronieniem a nie zdrowa, prawidłowo rozwijająca się ciąża

Gość kolejna małolata z głupim pyt
Anya, bzdur się naczytałaś, jeszcze większych głupot nasłuchałaś i wkręcasz sobie nie wiadomo co. Jak masz wątpliwości to zrób test, czy to takie trudne??? nikt tu nie jest jasnowiedzem! A skoro uprawiasz sex w dni płodne to ryzyko ciąży zawsze istnieje. Stosunek przerywany to żadne zabezpieczenie

Gość Do no wlasnie wlasnie
przestań się mądrzyć bo głupoty gadasz , możliwe jest ze sa plamienia przypominające okres w czasie ciąży i to nie jest żadne poronienie. Dziewczyna tu opisała bardzo szczegółowo - ŹLE , jak by nie napisała tego tez by było źle;/ Objawy masz niby ciążowe szczególnie z tym okresem bo faktycznie byl dziwny i te wyczulone zapachy hmmm.. zrób test . Ile masz lat??

Gość nerimanaka
wiesz co powiem ci ze to co opisujesz daje prawdopodobienstwo ze jestes w ciazy! Ale powiem ci jedno zamiast tracic czas na wypisywanie takich zeczy lec poprostu do apteki kup test i po klopocie? Po co ci te pisanie i czytanie glupot skoro sama jestes w stanie to sprawdzic i sobie pomoc w przciagu kilku minut? Dziwna jestes!!! I dzieciina bo normalna dorosla do stosunku kobieta napewno by wykonala test a nie wypisywala na forum.

Gość Do no wlasnie wlasnie
🌼 dla autorki nie łam się :]

Gość no właśnie właśnie
napisałam w pierwszym poście że ma robić test chyba to jest logiczne że prędzej z testu się dowie niż z naszych domysłów i analizy awersji do pasztetu

Gość anyna
dzieki chociaz jedna normalna osoba bez wywyzszania sie potrafi cos odpisac... a testu nie zrobilam bo chce poczekac do dnia w ktorym powinnam teraz dostac okres... a opisalam po prostu objawy ktore u mnie wystapily zeby sie dowiedziec czy moze ktoras z was miala podobnie i okazalo sie ze jest w ciazy... -.- ale jak to bywa ... ludzie w necie musza pokazac co to nie oni... ehhh ...