Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dagmarina 19

do Polakow ktorzy porzucili nauke i wyjechali na Wyspy

Polecane posty

Gość kurtka.debenhams
ja jestem z londynu-z praca ciezko/ a raczej bardzo ciezko...jezeli nie masz angielskiego doswiadczenia ni kwalifikacji to stanowczo odradzam.

Gość kurtka.debenhams
a konkretnej? gdzie pracowalas?

Gość kurtka.debenhams
hahahhaha....dobry jestes.....chyba cos z toba nie tak ....myslisz ze bede sie fatygowac i wysylac do Ciebie maila zeby ci pomoc? sorry,jak tak ci zalezy na prywatnosci no to zapomnijmy o calej psrawie....

Gość jest jeszcze inne rozwiazanie
Isc na studia w Polsce na uczelnie ktora ma program Erasmus i po 2 czy 3 roku wyjechac na taki Erasmus i sprobowac zahaczyc sie tam na uczelni. bylam i polecam:)

Gość no jasne
ja skończyłam studia w Polsce i żałuję że te 5 lat straciłam na wkuwanie bezużytecznych rzeczy a mogłam wcześniej wyjechać teraz jak bym miała wybierać- to wyjazd jest lepszą inwestycją w przyszłość niż studia, czasy się niestety tak zmieniły że samo wykształcenie wyższe nic nie daje

Gość sa ludzie co odnosza sukces
zalezy na jakie studia sie idzie. jak sie robi jakas amdministracje czy inne humanistyczne badziewia to sie nie dziwcie ze nie mozecie nic osiagnac w Polsce. jak sie robi przydatne kierunki to i prace za calkiem fajna kase mozna znalezc.......

Gość filipina23
hej, znacie w uk agencje posrednictwa dla au pair?

Gość kurtka.debenhams
o tak ,alew \uk nawetpo humanistyczmyh mozna miec jakas przyszlosc....

dagmarina 19 "Czy zalujecie swojej decyzji,ze zamiast zdobywac wyksztalcenie,prowadzic zycie studenckie,wyjechaliscie do pracy do obcego kraju?A moze uwazacie,ze byla to sluszna decyzja i wyksztalcenie nie jest wcale potrzebne do zarabiania dobrych pieniedzy i zycia na poziomie?" ja rzucilam studia i tak juz mieszkam w londynie od 5 lat i super mi z tym,bez kursow czy ukonczonych studiow od asysteta w kuchni awansowalam do menadzera restauracjii :) w uk liczy sie jaki jest czlowiek i czy to ty jestes dobry a nie twoj papier! a w miedzy czasie sama sie ucze czytam ksiazki powiekszam wiedze nie chce stac w miejscu

Gość henrietkaaaaaaaaaaaaa
do krisana-serio? jakos w to nie wierze.

Gość kolorowe kwiatki
Ja przez pierwsze 3 lata studiów jezdziłam na Wyspy do pracy na 3-4 miesiace. Pozniej postanowilam zostać w Polsce( miałam prace ale marnie płatną ale wiadomo w naszaym kraju to cud że sie pracuje)i bardzo żałuje. Dziś jestem na V roku (mgr robie zaocznie) i zostałam właśnie bez pracy, nie mam nawet kasy żeby te studia skończyć. Gdybym mogła cofnąć czas została bym w Anglii i nie wracał do Polski.

Gość Nie wiem czy dobrze zrobilam
Czy w Polsce bylabym w stanie zaoszczedzic 100 tysiecy zlotych w 5 lat? Czy moglabym podrozowac, imprezowac, kupowac markowe ciuchy i buty, obdarowywac rodzine i nigdy nie byc na minusie na koncie bankowym? Czy dostalabym prace biurowa bez wyzszego wyksztalcenia i znajomosci trzech jezykow? hmmm...moze jednak ten wyjazd mi sie oplacil a moze nie bo nie mam wyksztalcenia i jednak czuje sie gorsza.....i zaluje troche....

henrietkaaaaaaaaaaaaaa dlaczego nie?jesli masz glowe na karku i trafisz w temat ktory ci odpowiada to masz duze szanse na jakas nawet mini kariere :) dodam ze anglicy nie sa zbyt dobre wyedukowani polski ogolniak to nie kiedy poziom studiow w uk

Gość South West...
ja przerwalem studia w Polsce i wyjechalem do UK, po paru latach znajomi w Polsce zarabiaja min 5000zlotych a niektorzy 2 razy wiecej...Wiec wcale tak zle na tym nie wyszli. Na szcescie poszedlem po rozum do glowy i studia koncze w UK i mam nadzieje ze zaprocentuje to po powroce do Polski.

Gość pytanie do osoby powyzej
kontynuujesz studia tzn licencjat z POlski czy zaczales nauke od nowa ?? zastanawiam sie jakie kroki poczynic zeby kontynuowac studia w UK, jak narazie nauka jezyka i .......co dalej ??

Gość South West...
wybrac kierunek,uczelnie,przedstawic przedmioty zaliczone z Polski i moze cos przepisza, ale raczej nie za wiele zalicza.No a jezyk nei taki straszny.

Gość henrietkaaaaaaaaaa
KRISANA-serio?? z tego co słyszałam to polak po studiach ma w uk gorzej iz ten anglik z duuuuzo mniejszym wyksztalceniem... NI WIEM CZY DOBRZE ZROBIŁAM-cytuje-Czy dostalabym prace biurowa bez wyzszego wyksztalcenia i znajomosci trzech jezykow? ludzie nie mowcie mi teraz ze w uk przy odrobinie szczescia i bycia blyskotliwym mozna dostac prace w biurze czy jakąkolwiek prace ktora nie jest fizyczna majac ukonczone liceum/technikum ??

to wszystko zalezy od pracodawy ,w wielu przypadkach masz trening na poczatku bo w kazdym miejscu panuja inne zasady nawet jak sa w tym samej dziedzinie

Gość Londyn.Londyn
Zacznijmy od tego ze w UK wyksztalcenie ma drugorzedne znaczenie. Liczy sie to co w glowie a nie na papierze, wiec nawet jesli skonczycie najlepsze szkoly a za tym nie ida konkretne umiejetnosci to za wiele sie nie zdziala.

Gość podnosicielupupupupupup
UP

Gość uwielbiam sklepy 99p
tylko jak ubiegamy sie o prace to jak mozna udowodnic swoje umiejetnosci? czasami szef widzi na biurku 100 CV, oczywiscie nie czyta wszytskiego tylko rzuca okiem, jak np nie masz doswiadczenia zawdowego to jak znalezc prace? nawet majac niesamowite umiejetnosci...

myśle, że najlepszym rozwiązaniem jest skończyć licencjat w polsce to w końcu 3 lata tylko ponadto darmowe wyjechac dobrobic się i zrobić magisterkę w anglii < trwa ona tylko rok, ale mozna rozlożyc na 2 lata > i tym sposobem się to i to ;d

Gość Londyn.Londyn
"tylko jak ubiegamy sie o prace to jak mozna udowodnic swoje umiejetnosci? czasami szef widzi na biurku 100 CV, oczywiscie nie czyta wszytskiego tylko rzuca okiem, jak np nie masz doswiadczenia zawdowego to jak znalezc prace? nawet majac niesamowite umiejetnosci..." Nie mozna miec niesamowitych umiejetnosci nigdy wczesniej nie pracujac,moze nam sie wydawac ze takowe mamy. A jak znalezc prace nie majac doswiadczenia? Poczatkowa praca za grosze,staz,praktyki, podkoloryzowanie CV(choc to moze byc sprawdzone).