Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwestrowe mamy

która z was spedza sylwka przed netem

Polecane posty

i to juz 2 sylwek w domu ale niw ubolewam, a do 24 dotrwamy z syniem bo od kiedy skonczyl 5 mcy chodzi spac grubo po 24, no a wsatek grubo po 10 rano :)

Gość I am so sorry for you
majoweczka widze, ze temat znany:) masz termin na 5 dni przede mna, ale jakos czuje, ze mloda bedzie chciala wyjsc wczesniej

Gość mamaGosia
Ja też sie bardzo bałam porodu- to moje pierwsze dziecko. Ale jak już zaczęło się (wody mi odeszły) to jakos nie balam się, wiedziałam że dam radę i robilam wszystko żeby tylko szybko i sprawnie wszystko poszlo, nie użalalam się nad sobą. Dużo pomogła mi też szkoła rodzenia. Ogólnie jestem szczupła, wąska w biodrach, waze 50kg, a urodziłam niezłego klocka 4300g. Cała akcja porodowa trwałą 9 godzin, ale moment od którego zaczęło mnie naprawde boleć godzine. Najgorsze parte dla mnie były, ale dało się przeżyć. A potem najpiękniejsza nagroda.. mały okruszek który na Ciebie patrzy ślicznymi oczkami. Mam ten obraz przed oczami cały czas i wspominam co wieczór :) majoweczka, a Ty widze niezbyt przyjemne wspomnienia z pierwszego porodu?? Ja Ci powiem, ze ja drugiego bede się już naprawde bała mimo, ze pierwszy zniosłam łatwo.

Imina-na cuda nie licze...;) Ale trzeba wierzyc...kurcze wiecie czego sie boje,ze te krzyzowe znowu beda mnie braly a bolu plecow nie potrafie zniesc...Skorcze jakos znosze..Ja mam corke w kwietniu skonczy 6 lat...nie wiem czy sie obudzi o 24 ale spac chodzi pozno dosc wlasnie sie plozyla..

Gość amelia kwiatowa
Ej bejbusie, jak to? :D Będziecie mieć sliczne maleństwo, spokojnie. :) Poród to nic, ale potem jakie szczęscie jest, gdy sie trzyma swoje kochane dziecko. :)

Gość sylwestrowe mamy
mam to samo,moj mi chyba pupe wypiął pod sam nos i ledwo leze.. ach zeby miec to juz za sobą zaczeły strzelac fajerwerki....:)

widze ze kilka z was "zapakowanych", zycze szczesliwych porodow, ja rodzilam 20 mcy temu, tzn rodzilam...mialam cesarke, ale b.dobrze ja wspominam

MamaGosia-ja mam nowego partnera tnz tatus malej sobie poszedl i musiala zapasc jakas decyzja o wspolnym dziecku,ale kurcze bylo mi cholernie ciezko,jakos tak wyszlo ze pyk i jest a teraz juz sie nie wycofam raczej :) Sylwestrowa-ja mam juz szyjke skrocona,miekka i brzuch nisko polozna ocenia ze jakies dwa tygodnie do 3 ...Moj chlop jest wielki i dziecko po nim a ja drobna przed ciaza 47 kg

"zapakowanych" fajne okreslenie:D

Gość mamaGosia
A ile wasze dzieciaczki waza?? Jej pamietam jak nie dawno to ja chodziłam z brzucholem i juz chcialam mieć to za sobą, a tu już 6-mcy zleciało nie wiem kiedy. Ale dziewczyny korzystajcie jeszcze ze spokoju i ciszy, bo potem ciężko będzie. Ja urodzilam 2tyg. przed terminem, a mały 4300g wazy, nie wiem ile by wazyl jakby sie urodzil o terminie albo po :D

Generalnie ta ciaza jest okropna...Mam juz jej dosc ...Natomiast pierwsza byla "przebiegana "wrecz wiec teraz moze zaskoczy mnie szybkim rozwiazaniem..

Gość sylwestrowe mamy
majoweczka-ja tez jestem w nowym zwiazku od 4 lat i juz nie myslalam ze kiedykolwiek bede jeszcze myslala o dziecku ale wyszło inaczej :) ja mam termin na 21 stycznia ale juz byłam w szpitalu ze sporymi skurczami które ustały..mam plamienia noi chyba odszedł czop...wiec czekam( dzielnie ) :o

nie mam pojecia ile moja mala wazy. Ale wierci mi sie i majstruje ze az czasami nie wiem jaka pozycje przybrac

Gość sylwestrowe mamy
mama gosia-piękna waga..noi chyba dobrze ze urodził sie 2 tyg wczesniej :P u mnie to poczatek 37 tyg i waga około 3.400 dzis miałam usg

Witam. Też dołączę do Was :). Sylwestra spędzam z mężem i synkiem, który ma 15 dni :)

majóweczka ja się uparłam co do drugiego porodu. w pierwszym miesiac siedziałam w szpitalu bo miałam ciśnienie za wysokie i mala nie chciała się rodzić więc w efekcie 2 tygodnie przenosiłam i mi wywoływali - krzyżowe też miałam;) ocytoksyna w dużych ilościach:D z drugą cówra w ciąży nie miałam szczęśliwie takich przejść i stwierdziłam że jeśli nie trzeba to się nie dam zamknąć. W dniu terminu porodu się nic nie działo więc umyłam łazienkę, na drugi dzień zaczęło mnie boleć, zrobiłam zakupy, obiad, naleśniki, ogoliłam nogi, spakowałam torbę i pojechałam do szpitala. położna miała dziwną mine jak zapukałam do pokoju i powiedziałam, że przyjechałam urodzić:D lekarka stwierdziła że j. Dobrze, że położna uwierzyła, że potrzebuję leków rozkurczowych i 20 minut po zastrzyku z nospy zaczęłam rodzić, czym wprawiłam personel w osłupienie. Pół godziny i było po sprawie:D Uwierz zatem, że może być dobrze:D

Gość sylwestrowe mamy
majóweczka09 własnie takiego optymizmu i wsparcia mi potrzeba:) musi byc dobrze ❤️

chcialabym 2 dzieciatka, ale coz najpierw trzeba prace znalezc, ztn nie jest zle, ale przede wszystkim nie mamy wsparcia od bliskich i nie moge miec 2 dziecka bo trudno by bylo sobie poradzic z maluchami bez pomocy rozdziny, wiecie np komplikacje w ciazy, chore dzieci ...

imina tez tak chce:) generalnie dla rozluznienia i zartu powtarzam wszystkim, ze daje sobie 20 minut i bedzie po sprawie:D:D:D wiem, ze to nierealne, ale musze sie jakos pocieszac

mina-dziekuje za dobre slowo...Ja powiem tak ciesze sie ze porodow w UK nie wywoluja tak chetnie jak w Pl...Ja juz nie chce oksytocyny i tyle marze urodzic sama....jak nakazala natura...

Gość sylwestrowe mamy
MYNIAK-GRATULACJE DZIDZI :) ty masz to juz za soba..

mynia:) gratulacje

Gość mummy3
ja też się dołączam. siedzę w domku z moimi dzieciakami bo mąż na noc do pracy. urwisy wlasnie poszly spac. ja o północy wyjdę pooglądać fajerwerki i chyba do łóżeczka.