Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaaam

ile po urodzeniu mozna już kąpac noworodka w wodzie?

Polecane posty

Gość pytaaam

pępowina już odpadła. pepek suchy i zagojony

A wcześniej nie kapałaś? Czy pytasz o to, czy można moczyć pępek? Można ;)

Gość ja kapalam od pierwszych
dni. Przeciez w szpitalu tez kapia noworodki.

ja urodzilam w piatek, w szpitalu kapali Mala w piatek i sobote. A ja w domu wykapalam juz w niedzile. I kapie do tej pory :). Na poczatku zwracalam uwage na ranke po pepowince. Ale stosunkowo szybko odpadl ten kikutek-bo juz po 7 dniach, o ile dobtrze pamietam

Gość yhrthrth
Kąpałam od razu, od dnia przyjścia do domu ze szpitala. Wcześniej dziecko było myte w szpitalu. Po jakichś trzech tygodniach od wyjścia ze szpitala, gdy dziecko miało około miesiąca, po raz pierwszy wykąpałam je w normalnej wannie czyli kąpaliśmy się ono i ja (tylko oczywiście wyszorowałam wcześniej siebie i wannę). Bardzo mu się taka zabawa w dużej ilości wody podobała.

Gość yhrthrth
W każdym razie, autorko, nie wierz tej zagranicznej modzie na niekąpianie, utrzymywanie naturalnej ochrony skóry poprzez niezmywanie jej itd... To taka teoria. (Czasem mam wrażenie że ukuta dla wygody rodziców). Nie uwzględnia jednak faktu że tyle jest kurzu w powietrzu że dziecko po prostu trzeba wyczyścić w jakiś sposób. I niby jak? Marząc mazidłami, tłustymi i pełnymi chemii? Trzymając nagie na przewijaku? Naprawdę lepiej żeby dziecko pofikało w wodzie, i dla jego zdrowia fizycznego, i dla jego przyjemności i rozwoju.

Gość bellusia
można zmywać wacikami nasączonymi po prostu wodą, ja pierwsze dni się bałam kąpać i tak właśnie robiłam, od 2go tygodnia kąpiemy co 2-3 dni