Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25 no rocznikowo 26

Pomóżcie, całe siało mnie swędzi kiedy śpię,

Polecane posty

Gość 25 no rocznikowo 26

Od 2 nocy budzę się z powodu okropnego swędzenia (nogi, pośladki, ramiona, kostki), przez to drapanie swędzące miejsca wyglądają jak poparzone pokrzywą. Po wczorajszej nocy już rano nie było śladu drapania po dzisiejszej nocy ma takie 2 czerwonawe place na nogach. Co to może być za holerstwo?

Gość 25 no rocznikowo 26
w gorącej wodzie w wannie też wyłazi mi to paskudztwo...

Gość gusiaczek1111
sprawdz chłoniak

Gość oj idz do apteki
kup sobie olejek do kapieli do skory swedzoncej , moze na proszek masz uczulenie jak piszesz, ze w nocy jakas pewnie alergia

Gość ghjkl
nocne swędzenie może wystepowac tez od niektórych leków,albo cukrzycy

Gość może masz uczulenie
na sen:p

Gość a nei prosciej bedzie
moze masz swierzbowca ludzkiego,, czego nei zycze... idz do lekarza

Gość wg mnie to świerzb
właśnie tak swędzi najbardziej w nocy, kiedy ciało się rozgrzewa - a zwłaszcza te miejsca, które opisałaś. Idź do dermatologa koniecznie.

Gość jezu to chyba masz swierzb
przygotuj sie na najgorsze....

Gość wg mnie to świerzb
nie strasz jej - JEŚLI to świerzb - to dostaniesz taki płyn do smarowania całego ciała (łącznie ze skórą głowy), trzeba się tym "maziać" trzy dni - nie myjąc się! (zęby można :-) ), potem wyprać wszystkie ciuchy, które się nosiło, pościel, ręczniki w wysokiej temperaturze. Jeśli nie mieszkasz sama - to dotyczy wszystkich, bo raczej też się zarażą (choć niekoniecznie). I po bólu :-) Ale to może być całkiem coś innego.

Gość 25 no rocznikowo 26
ale czy świerzb nie objawia się jakimiś wykwitami skóry a dopiero potem swędzeniem? Bo ja nie mam nic na skórze w dzień- tylko podczas i po drapaniu wychodzą mi te bąble...

Gość świerz to pikuś
swędzenie skóry w nocy występuje przy zapaleniu wątroby. Świerzba generalnie w początkowym stadium laik nie zauważy, co najwyżej między palcami na dłoniach takie jakby tuneliki widać. A to zaczerwienienie może być od podrażnienia skóry przez drapanie. wybierz się do lekarza, on najlepiej powie Ci co to jest

Gość wg mnie to świerzbi
trudno mi powiedzieć, czy jest coś na skórze. U mnie kiedyś cała rodzina była zarażona :-O i niczego nie mogłam wypatrzeć, nawet przez lupę Żadnych kanalików, zaczerwienień itp. Tylko i wyłącznie świąd. Ale pisałam, że to wcale nie musi być to. Ja kiedyś miałam dziwne rzeczy na całych nogach, drapałam do krwi - w końcu poszłam do lekarza- spojrzała, powiedziała "stres", zapisała wapno - i minęło bezpowrotnie. :-)

Gość jakie tuneliki
Przy świerzbie najpierw swędzi,potem pojawia się wysypka,taka sucha,nie wiem jak to opisać,dopiero na samym końcu masz tunelik.Chorowaliśmy i tylko mąż miał w jednym miejscu taki tunelik co to go w każdej książce pokazują.A jak je masz to już jesteś mocno zainfekowany.Więc proszę,po co piszesz głupoty?