Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śmierć turystom

Depresja posylwestrowa, chcę umrzeć, nie mam siły, weltszmerc

Polecane posty

Gość śmierć turystom
ale co najgorsze, zaczęłam pić, od 5 dni codziennie jedno piwo, w sylwestra dwa...wczoraj znowu jedno...dzisiaj może w końcu przestanę, spejcalnie nie umówiłam się z kumpelą żeby czasem do monopolowego nie zajść :( bo tylko alkohol daje mi już chwilowe zapomnienie i w miare dobry stan...

Twój ojciec może odradzać Ci pracę, bo boi się, że się częściowo od niego uniezależnisz. Dyskusja nt. różnic pomiędzy zawodem prostytutki a ekspedientki jest zbędna. Normalny człowiek nie pałałby taką nienawiścią do własnego dziecka. Jesteś ofiarą problemów emocjonalnych własnego ojca i część tych problemów Ci przekazał poprzez regularne gnojecie Cię i odbieranie wiary w siebie. Wiem, że przeprowadzka w Twojej sytuacji to rzecz bardzo trudna, jednak moim zdaniem kiedy w końcu do niej dojdzie, 90% z problemu zniknie. Ja mam 17 lat i nie zamierzam w wieku 21 ani nawet 35 lat stwierdzić, że moja młodość wkrótce minie i najlepsze już za mną. Młodość to nie jest tylko stan ciała, ale głównie stan umysłu.

Problem z alkoholem to ostatnie czego Ci teraz potrzeba. Co prawda nie obalasz dwóch flaszek dziennie, ale jeżeli piszesz ze smutku, to tak się to może skończyć.

radzę Ci nie uciekać w alkohol... lepsze będzie ucieczka w inwestowanie w siebie, np jakiś kurs, czytanie książek czy sport, to na pewno lepsze niż picie i zadręczanie się własnymi myślami i pogłębianie derpresji... A pójście do pracy nie byłoby złym pomysłem, jako ekspedientka zarobiłabyś na własne wydatki i czułabyś się choć odrobinę niezależna...

Gość śmierć turystom
pracy w sumie teraz się boję, ojciec będzie mi codziennie wytykał czy to jest moim szczytem marzeń, no i straci dodatek do PITu czy coś takiego na dziecko uczące się, zawsze miał ten argument - że dostaje tysiąc albo dwa - a ja? pójdę do pracy i harując dwa miesiące tyle nie dostanę, więc lepiej żebym siedziała w domu i się uczyła. ale niestety studia nie sprawiają mi przyjemności. myślałam w liceum że studia będą super, ale teraz widzę że liceum było 500 razy lepsze. zgłębianie wiedzy...tymbardziej że nic mnie nie interesuje...nie wiem co chcę robić...jedyne co w miarę lubię to języki obce i polski...ale z kolei nigdy nie będę umiała ang i niem aż na tyle by odważyć sie wyjechać za granicę czy choćby rozmawiać z obcokrajowcem.w liceum przemykałam na dwójkach trójkach...jedynie polski i sztuka sprawiały mi przyjemność, ale z tego studiów ani kasy nie zrobię :(