Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duzy głód

nagły atak głodu na diecie-co robicie?

Polecane posty

Gość duzy głód

no własnie, w dzien jest ok, ale wieczorem masakra!Jak sobie pomoc?Co moge zjesc o tej porze, zeby nie przegiac?;-) Pomózcie:-)

Gość ja z reguły kapituluję
i zakladam topic typu: zaczynamy od poniedziałku, kto ze mną?

Gość duzy głód
ha ha, ja sobie obiecałam , ze tym razem wytrzymam:-D na razie zrobiłam sobie kawe inke z odrobina mleka0,5%-moze mnie to zatka, czasem pomaga;-)

Jak mam napad głodu to... jem :) Jeśli masz dobrą dietę nie powinnaś mieć napadów wieczorem. Jeśli je masz, to znaczy że jesz za mało w ciągu dnia. Zjedz sobie wieczorem jakiś twaróg (półtłusty) . Albo serek wiejski. Unikaj o tej porze węglowodanów (owoców też).

Gość duzy głód
ale ja mam napady głodu...zawsze-bez wzgledu na to czy jem duzo czy mało w ciagu dnia.Wieczorem zucam sie na zarcie jak wsciej=kła, potrafie tez wstac głodna w nocy :-O

Gość duzy głód
RZcam:-P

To widocznie jesz nieodpowiednie pokarmy. Po za tym wystarczy jeść no 7-8 razy dziennie i nie ma miejsca na podjadanie :D

Gość duzy głód
no tak własnie jadłam, ha ha i teraz wygladam jak wygladam:-Pwrabałam ogora kiszonego, pomogło:-D

Ja jedząc tyle posiłków straciłam dobre 40 kilo :) Tyłam jedząc 2 razy dziennie :)

Gość duzy głód
no tak, ale to były małe posiłki, a u mnie posiłek zaczynał sie jak wstałam i konczył jak szłam spac, i to tez nie zawsze :-D

uwierz, to naprawdę swiadczy o tym, że źle jesz w ciągu dnia. Staraj się jeść 5 posiłków, a węglowodany tylko na sniadanie i obiad (oczywiście jako dodatek) jeśli bardzo chcie ci się jeść to obierz sobie marchewki, pokrój w slupki i chrup. Chrupaniem spalisz ją zanim zjesz ;) Trzymaj się.

zaciekawiło mnie, dlaczego wieczorem owoce nie są wskazane? myślałam, że to raczej bezpieczne zapychacze. ostatnio zjadałam sporo jabłek wieczorem i teraz myślę, ze może przez to mi się nie chudnie? bo od 17-18 nic innego nie ruszałam a to już ponad miesiąc.

No jeśli to był jeden posiłek dziennie taki powiedzmy 20 godzinny to się nie dziwię :D Też to kiedyś przerabiałam :D Samasobie---> owoce to węglowodany i w dodatku sporo cukru. Pięknie się w sadełko odkłada wieczorem. No chyba że byś bardzo porządnie ćwiczyła przed ostatnim posiłkiem to wtedy można by nieco zjeść w ramach uzupełnienia glikogenu w mięśniach. A tak to zdecydowanie lepiej zjeść białko (ale nie jogurt czy mleko bo to więcej węglowodanów ma niż białka), można nieco zdrowego tłuszczy i jakieś zielone warzywa. Nie jedzenie po 17-18 to dla mnie głupota bo tylko spowalnia metabolizm. Ja jem około pół godziny przed snem (twaróg+olej lniany+ warzywa) i pięknie chudnę i przynajmniej mięśni nie palę :)

Poćwicz coś - jakaś gimnatyka, aerbic, albo chociaz odkurzanie, prasowanie - cokolwiek. Jak zajmiesz ciało ruchem, to mózg przestanie myśleć o jedzeniu (ja tak mam).