Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maryna 27

jak śpią w nocy Wasze dzieci karmione piersia?

Polecane posty

moje maleństwo kończy wkrótce pół roku. Myślalam że do tego czasu bedzie juz przesypiać całą noc a tym czasem budzi się chyba z 5 razy, czasem mam wrażenie ze je wiecej niz w dzien. Z tego tez względu spi ze mną bo nie mam sily karmic brzdaca ponad 8kg na rekach. Od jakis 2 tyg. podaje mu mleko modyfikowane na noc ale i tak spi max 3 godziny i chce do cyca i co gorsza aby sobie possac bo wcale nie jest głodny. Potem juz po kojejnej 1,5 godz budzi sie glodny i tak do rana. Co z tym zrobic, wrtacam do pracy jak ja bede funkcjonowac taka nie wyspana. Jestem przerażona. A i dodam że jak sie budzi i chce dac mu butle to nie chce tylko cyc. Chce jeszcze go karmic do wiosny tak pól na poł, jak bede w domu to cyc jak nie do butla z modyfikowanym. Czy jest szansa ze zacznie przesypiac noc karmiony piersią?

Gość Bar pod mleczną mamą
Zamiast karmić w nocy podaj smoka. Dziecko się uspokoi i pójdzie dalej spać. Moja córka ma 3 miesiące i śpi od 22 do 9. Nie budzi się w nocy na karmienie. Jest na piersi, czasem dostaje na noc mleko modyfikowane. Twoje dziecko może po prostu potrzebuje bliskości i dlatego budzi się w nocy. Moja rada jest taka - spóbuj pobawić się z malcem na wieczór, wytul i wycałuj go, pogłaszcz, nakarm na maksa, a w nocy miej przy sobie smoka. Kiedy zapłacze nie zrywaj się do niego, tylko oiczekaj jak się rozwinie sytuacja. Jeśli się rozbudzi pogłaszcz i daj smoka. Radzę też ciekawą książkę "Język niemowląt" Tracy HOgg. Dostępna w necie do ściągniecia :)

Gość w jakim wieku jest

Gość to identycznie jak moja corka

Gość to identycznie jak moja corka
postępuje identycznie tyle,ze ja juz chodzę do pracy i o ile nie placze w nocy z jakiegos powodu (notorycznie ma katar, bo jest alergikiem), to juz same pobudki na karmienie mi nie przeszkadzają

i też śpi z Tobą czy ją odkładasz? Bo ja tak do 2 w nocy to jeszcze odkładam, ale później mały mi się budzi więc juz nawet nie próbuje

karmiłam synka 11 miesięcy. przez cały ten okres budził sie w nocy. czasem 2 razy, czasem co 20-30 minut. nie było zadnej zależności. zawsze wtedy dostawał pierś. czasem zjadł więcej, czasem tylko się przytulił possał sekundke i zasypiał. teraz dostaje o 19 kaszkę (ok 200 ml) i w nocy nie je (zasadniczo bo czasem są wyjątki), ale budzi sie na picie. czasem raz a czasem 15 razy, nadal zależności żadnej nie widzę. co dziennie jest tak samo: spacer (ok 18), kolacyjka (ok 19),zabawa, kąpiel (19.30), spanie (20), w pokoju chłodno, mały najedzony, ułożony, śpi. czasem do 22, czasem do 24, czasem do 4, a potem zaczyna sie jazda. czasami śpi ślicznie a czasami (jak dziś ) budzi się co chwilkę. cóż taki urok macierzyństwa!

a i dopóki karmiłam piersią to mały zasypiał w łóżeczku, ale zwykle ok 2-3 lądował u nas w łóżku i spał do rana. teraz już nie śpi z nami. jest to zbyt niebezpieczne dla mnie, bo on strasznie skacze po łóżku i jak raz go wzięłam do siebie to miałam sińca pod okiem, bo tak mocno mnie kopnął! więc teraz juz zawsze wstaję i picie podaję.

moj synek ma 18 miesiecy i budzi sie dwa razy i pije mleko. spiz nami wiec tego nie odczuwam i mi to nie przeszkadza