Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANITKA300

Jak poradzic sobie z 2latkiem ktory wszystko chce wymuszac placzem?

Polecane posty

Gość ANITKA300

Witam.Jestem mama 2letniego oliviera i 3 miesiecznego maciusia problem polega na tym ze starszy syn wszystko wymusza a jesli nie chce czegos jemu dac rzuca sie na podloge placze i uderza glowa w podloze zawsze ustepuje bo boje sie ze zrobi sobie krzywde.Moze ma ktos podobne problemy?

Gość ANITKA300
TEGO JUZ PR OBOWALAM ALE JEGO TO BAWI I UCIEKA

Gość JAKS TKA JEDNA
wtakich momentach badz przy nim, poloz jakas poduszke pod glowke , zeby nie zrobil sobie krzywdy . ale nie daj sie sprowokowac, nie ulegaj , bo maly widzi , ze to przynosi efekt . Nie wdawaj sie tez wzadna dyskusje, moze glaskaj go po pleckach , dopiero jak sie uspokoji to wytlumacz mu ze tak mie wolno , zenic tym nie uzyska

Gość ANITKA300
OKI SPROBUJEMY MOZE POSKUTKUJE ALE JEST JESZCZE PROBLEM ZE SNEM BUSZUJE DO 5-6 RANO A POZNIEJ SPI DO 11-12 PROBOWALAM GO RANO SCIAGNAC Z LOZKA ALE TO NIC NIE DAJE IDZIE SPAC O 21 A O 24 WSTAJE I ROBI WSZYSTKIM POBUDKE

ale gdzie buszuje do 5 rano? trzymasz go w pokoju nie zapalajac swiatla? jesli nie to moze tak sprobuj. moze po kilku nocach znudzi mu sie siedzenie 5 godzin bez swiatla i bez zabawy. moj probowal niedawno i budzil sie 3-4 rano i godzine do dwoch nie dawal sie odlozyc. ale co noc siedzialam z nim uparcie i nie pozwalalam isc nigdzie i sie bawic i po jakis 2 tygodniach wrocil do normy - nie wiem czy uznal ze nie ma po co wstawac czy po prostu tak samo ustalo. a tak w ogole to jak dlugo to trwa u Was? cos nowego czy zawsze tak bylo? bo jak cos nowego to moze chwilowe tylko co do rzucania sie na podloge to przenies go w miejsce gdzie sobie glowy nie rozwali. nie masz dywanu to rzuc grubszy koc gdzies i tam go poloz i jak chce to niech sie rzuca. a tlumaczysz dopiero jak mu przejdzie, w chwili jak sie rzuca upewnij sie ze lezy gdzies na miekkim i ignoruj. moj tez pokazuje mi swoj charakterek i probuje wszystko wymuszac. taki wiek

Gość jagodo i autorko
na takie zachowanie najlepsze jest ignorowanie. Jesli zachodzi obawa, ze zrobi sobie krzywdę, to przeniś go w bezpieczne miejsce, np. na dywan i niech tam szaleje, a ty nie zwracaj uwagi. Jeśli zauważy, ze takie zachowanie nie zwraca twojej uwagi, to spróbuje innego sposobu;-) Kładź go później spać, może trzeba przesunąć porę wieczornej kapieli i kolacji? A w nocy jak wstanie, zajrzyj czy wszystkpo w porządku, może łyk picia chce. jeśli chce tylko się bawić, nie zapalaj mu swiatła i wyjdź, może zostaw jakies małe źródło światła, lampkę w kontakcie, jeśli boi się ciemności.

Gość ANITKA300
siedzimy tylko w pokoju jak nie daje mu sie bawic zabawkami to wspina sie po polkach i to sprawia mu frajde albo podchodzi do lozeczka brata i krzyczy przy nim probowalam nawet dawac do picia melise ale tez nie pomaga a nawet jak uda mi sie go przetrzymac do 22 to maksimum a o 1 w nocy i tak sie obudzi.jestem juz wykonczona a jeszcze musze przecierz zajmowac sie mlodszym maluchem

Gość ANITKA300
a jesli chodzi o wymuszanie to czy jak bede tak go ignorowac czy on nie bedzie wkoncu znerwicowany??

Gość ja-po prostu głos w sprawie.
w tesco sa w promocji 3 sezony super niani-mi maz kupił i ogladamy,chociaz mamy w miare "bnormalnego" dwulatka :D,ale porady tam sa fajne,nie WSZYSTKIE

Gość mama dwoch= dziewczybek
WIesz mnie pomagalo odwracanie uwagi malej :) Dawalam malej chwile zeby sie podarla i nie zwracalam uwagi na jej zachowanie , a po chwili zagadywalam ja na calkiem inny temat , odwracajac uwage od powodu jej fochow ;) np , o zobacz jaki ladny piesek idzie na dworze, choc narysujemy obrazek dla taty, moze pomozesz mamie przy kolacji ( np smarowac kamapki maselkiem ) , zagramy w pilke :) Jak mu dasz wejsc sobie na glowe , to po pewnym czasie ty bedziesz bardziej znerwicowana ;) , malemu nic nie bedzie jak troche sobie poplacze :)