Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scio

ile książek przeczytaliście w grudniu? i jakie?

Polecane posty

O rany, nie wiedziałam, że ktoś jeszcze czyta 'Oto jest Kasia'. To dopiero jest książka :D

ojej ale ty ponoć nie piszesz na pomarańczowo :D czyli jak? kłamiesz teraz czy kłamałaś wcześniej ??:D

te verde to jest książka ponadczasowa- zwłaszcza dla dzieci, które nabyły młodsze rodzeństwo:)

:D rzeczywiście się nabluzgałam:D jak to dobrze , że ciebie stać na wyjątkowo kulturalne wypowiedzi związane tylko i wyłącznie z tematem ( pomogę ci- to też jest ironia )

Gość Przeczytałam w grudniu 6
Książek, a były to: 1. K. Lanckorońska. Wspomnienia wojenne. 22 IX 1939 – 5 IV 1945. 2. R. Löhr. Szachista : Historyczny thiller o wielkim oszustwie. 3. K. Choszcz. Moja Afryka. 4. S. Parulskis. Trzy sekundy nieba. 5. S. Juan. Zagadki mózgu. 27. Y. Kemal. Legenda Tysiąca Byków. W sumie wszystkie polecam jako warte uwagi.

Biedna mi mała i źli ludzie z netu to dopiero byłaby dobra książka:classic_cool:

samotność w sieci to ksiązka przez któa przebrnełam z wielkim trudem..NIE< NIE < NIE film tak samo okropny..... Mam do pozbycia sie własnie ta ksiazke ktos chetny stan idealny:P

a to zakładając tematy się nie pisze? tak ? samo się wszystko wstawia ?? ha ha ha :)

Gość sami z ike powinny sie
bzykac

Hehe MI małą to nie napisałąm do ike moze dlatego, ze łudziłam sie, iz masz cos w glowie poza checia zemsty, nieustanna zawzietoscia i nienawiscia skierowana ku mnie daj Mi mała przytulę Cie i obronie przed Ike 👄:D

Ja w grudniu chyba przeczytałam zbiorek opowiadań Dicka, prawdopodobnie Śniadanie u Tiffany'ego, książkę Guy'a Burta, chyba że to było na końcu listopada, kto by tam liczył. Zaczęłam Trzęsienie Czasu Vonneguta, potem przeczytałam Dumę i Uprzedzenie (dopiero :O), skończyłam jakoś przedwczoraj, teraz zaczęłam Wichrowe Wzgórza, i ciągle męczę tego Vonneguta - uwielbiam, ale czasem się nie dogadujemy. Mi - Małą Księżniczkę gdzieś miesiąc temu przeczytałam prawie całą na wyrywki w wannie :D

Gość fb dknl
czy zauważyliście że forumowi durnie chodzą stadami :D

Gość zajebisty tekst
03.01.2010] 14:21 [zgłoś do usunięcia] fb dknl czy zauważyliście że forumowi durnie chodzą stadami

Gość czytaczka komiksów
Uwielbiam Podróż za jeden uśmiech i też wiele razy czytałam w dzieciństwie :) Ale potem inne książki Bahdaja już nie, dużo powtarzanych motywów, zwrotów, tak na to samo kopyto wszystko.

Gość klaustrofobia
'Potop' sienkiewicza :D

A ja owego Bahdaja nie przeczytałam, zaczynam żałować ;) Mi - ja Vonneguta wypatrzyłam u koleżanki ze studiów, i pokochałam, za to za namową faceta, a właściwie za przykładem, wzięłam się za Wiedźmina i Lovecrafta, których też do tej pory wielbię. Może nie mam własnego gustu? :)

Gość nie chłopak
a ja za to w grudniu czytałam Mikołajka, te 3 ostatnie tomy. W święta czytałam 1. tom Millenium. Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet. Fajna książka, drugi tom już na mnie czeka, ale najpierw muszę skończyć sprzedawcę broni. Uwielbiam grudzień :)

Gość a ja nie rozumiem czemu
do małej mi się przyczepiliście. Dziewczyna pisze z sensem.

Gość nastusia26
Biblię:)

Mi ale ty czytałaś te łatwe , lekkie i przyjemne ? które tu tak ci w gardle stoją? wiesz z własnego doświadczenia? czy powtarzasz za kimś? bo jeśli nie czytałaś a krytykujesz bo ktoś krytykuje- to sorry ale to się kupy nie trzyma

Gość nie chłopak
film jest francuski, zapowiada się fajne, ja jeszcze nie oglądałam, ale od znajomych słyszałam, że jest świetny. Poczekam chyba na dvd. Na youtube możesz obejrzeć zwiastuny z polskim dubbingiem. Oryginalny tutuł to la petit Nicolas.

no widzisz to czytałaś tak jak i my:) i czego się tu wypierać :P:P:P

Ike - nie rozumiem, czego się czepiasz. Czy dla Ciebie Wiśniewski czy Grochola to jakieś arcydzieła? (tak, czytałam, uprzedzam ewentualne pytania). A nawet jeśli ktoś, czy większość, uważa Twoją ulubioną książkę za szmirę, przeszkadza Ci to? No niestety, mimo wszystko w kwestiach gustu jest możliwa jakaś obiektywność i ciężko powiedzieć, żeby Fielding była lepsza od Austen, nieprawdaż?

te verde mi? mi to nie przeszkadza chce tylko wiedzieć czy osoba wypowiadająca się na temat czegoś, co czytałam ,wie o tej książce cokolwiek na podstawie własnego doświadczenia-czyli przeczytania bo jeśli przeczytała i napisze- nie podoba mi się to- to rozumiem ale krytyka dla samej krytyki..........

np nie rozumiem jak osoba czytająca montgomery czy mikołajka może harrego pottera z góry skazywać na tzw szmirę ja mogę przyznać że przeczytawszy 4 części zmierzchu stwierdzam , ze książki nie są warte nawet 1/10 swojej ceny- no ale przeczytałam i wiem jeśli dyskutować o czymś to chyba na podstawie wiedzy- nie cudzych recenzji

Gość godne polecenia
Własnie przeczytałam ostatni 4 tom sagi o wampirach Stefanii Meyer ,polecam wspaniała ,lekka baśń

ike zmiłujs ie kobieto......juz naprawde szukasz dziury w całym..normalne, ze mi przeczytała te ksiązki bo jak mozna osoadzac ksiazke ktorej sie nie przeczytało? czepiasz juz sie naprawde

Ike - zaczęłaś się czepiać Mi na pierwszej stronie tematu, zapytałaś, czy czytała - na trzeciej bądź czwartej. Późno sobie przypomniałaś, że nie przeszkadza Ci krytyka jako taka, a tylko krytyka bezpodstawna.