Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scio

ile książek przeczytaliście w grudniu? i jakie?

Polecane posty

mi mała (mi_mala@poczta.fm) te wpisy tutaj to tez o pomste wołaja w sumie... jakis coelho, wisniewski, potter, zafir itd nie nazwałabym tego literatura. Mi to jak? czytałaś tego pottera??:)

Gość godne polecenia
ike to jest własnie lekkie na rozluznienie ,faktycznie drogo ,ale od czego sa biblioteki

verde- przecież mi od początku napisała jasno, że te książki uważane są przez krytyków ( nie przez nią) za grafomańskie gdyby napisała : przeczytałam coś tam coś tam i uważam , że...- nie byłoby dyskusji

Gość snobizm czytelniczy się kłania
A Wy się uważacie za lepszych, bo czytacie Kołakowskiego a nie Grocholę? Czytamy z różnych powodów, także autotelicznych i nie jest to nic gorszego tylko norma. A siedzicie na Kafe a nie tylko i wyłącznie na forach literackich i naukowych - bo w Internecie są treści przeznaczone do odbioru na różnych poziomach i odpowiadające na różne potrzeby. Każdy człowiek jest inny i co innego czyta.

godne polecenia- powiem ci, że tak jak dwie pierwsze ksiązki całkiem mi sie podobały, tak dwie nastepne- a zwłaszcza ostatnia- jest juz totalnie naciąganą bają zwłaszcza sprawa z Charliem zabiła we mnie cala sympatię do tej powiesci

Gość aftereight
Ja przeczytałam: ''Sto lat samotoności'' Garcia Marqueza - jak dla mnie ciężka książka, ledwo dobrnęłam do końca i w sumie dalej nie wiem czy dobrze ją zrozumiałam... ''Ludzie to wilcy" Barbary Kowalskiej - bardzo fajna książka, można zakochać się Bieszczadach... ''Bez śladu'' Barclay - niestety lekkie rozczarowanie, zapowiedź super, książka słaba I teraz czytam ''Gringo wśród dzikich plemion'' - dopiero zaczęłam wiec jeszcze nie oceniam:) Pozdrawiam!

Ike - zacytowałaś pierwszy post Mi, w którym słowa nie widzę o krytykach. Zresztą, dla mnie owi krytycy są tak samo wiarygodni jak Mi, i i tak wszyscy oni mogą stanowić jakąś podpowiedź, sugestię, a kiedy się z nimi nie zgadzam, nie robię z tego problemu.

"zaćmienie" stephenie meyer 3 czesc sagi zmierzchu.polecam jak nie wiem co :P

mi osobiście bardzo podobała się kochanica króla gregory teraz zaczęłam błazna królowej - dla nieuświadomionych to takie historyczne harlekiny:D i spokojnie poleciłabym je z czystym sercem każdemu:P

14:52 [zgłoś do usunięcia] mi mała (mi_mala@poczta.fm) te verde- ike sie mnie czepia z zasady, nie przejmuj sie. gdyby pisała to sami, przyznałaby jej racje. IKUŚ ZOSTAW MI MAŁĄ w spokoju ,bo się biedactwo rozpłacze

te verde- to znajdź sobie ta wypowiedź gdzie o krytykach Mi pisze cytować ci wszystkich wypowiedzi nie zamierzam i skoro zwracasz mi uwagę na czepialstwo - to może sama łaskawie wrócisz do tematu?? pozwól też , że nie będę ci się spowiadać z moich wypowiedzi do Mi- bo nie były kierowane do ciebie a i nie bardzo czuję przymus tłumaczenia się przed tobą :)

Co niniejszym robisz :) Okay, wystarczy tego wykłócania się, Ty się czepiasz Mi, nie mnie, choć w sumie napisałam to samo, moje szczęście.

Gość aftereight
Ale beznadzieja. Weszłam tu bo lubię czytac książki i rozmawiać o nich, ale widzę ze tutaj się nie da. Czasami zastanawiam się czy nie poszukać forum na wyzszym poziomie... Zresztą nieważne. Troche to żenujące. To by było na tyle...

jeśli uważasz, że stwierdzenie iz nie zamierzam się tłumaczyć jest dla ciebie tłumaczeniem przyjmuję twoje słowa z pokorą :) sama wstydź się za swoja logikę :) a co mi tam

Aftereight - ależ dyskusja o gustach czytelniczych też jest dyskusją o książkach! ;) Ale to prawda, te kłótnie psują efekt.

Mi Mała a od kiedy Ty mi rozkazujesz:D Jesteś słodka kiedy sie gubisz w zeznaniach ,tracisz dystans,widzisz w Ike wroga ale wracając do tematu --lubię gdy ktoś mi poleci jakąś książke ,ale musi mnie do niej odpowiednio zachęcić. zdanie np ''książka dla inteligentów'' to dla mnie za mało by zacząć ją czytać.

mi to jest temat jakiejś scio równie dobrze mogę napisać, że ja go założyłam:)

Mi to pisz w temacie jako i my to próbujemy czynić o ile nie przeszkadzasz nam ty albo verde:)

Mi Mała ja napisałam zgodnie z tematem co czytałam i co lubię czytać nie odczułam wewnętrznego musu by kogoś ocenić na podst tego co czyta.

dziękuje Mi Mała za komplement--fanki Wiśniewskiego to bardzo wartościowe kobiety:) nie zrażam sie --spokojnie MI Mała możesz się wymądrzać :) a wiec co jeszcze czytałąś---pochwal się!

a zalozylam ten temat pod pomarancza wlasnie dlatego, zeby uniknac takich przybłęd, jak Ty co tam wczesniej pisałas o bluzgach zkierowanych do siebie?? i co tam piszczałaś o moim do ciebie uprzedzeniu?? i nadal chcesz twierdzić, ze to ja sama z siebie robię tu bagno?? brawo MI:) i tak szczerze mówiąc mi prawda jest taka, ze na tematy założone przez ciebie nie wchodzę więc to nie był powód powodem było to, że na taki sam temat założony przez MI nikt by nie wszedł, bo by z góry założył ( słusznie zresztą) że Mi chce zrobić sobie dobrze- podkreślając swoja ambicję w dziedzinie czytania i uparcie co chwila przypominając , że jest oczywiście ( jak w każdym innym temacie- nawet o dziecięcych kupkach) osobą wysoce i jedynie upoważnioną :) w tym wypadku poprzez fakt zakomunikowania nam gdzie to MI pracuje:)

ocenilam sama literature, nie czytelnikow ale teraz sie upewniam w podejrzeniach, ze jaka literatura- taki czytelnik czyli teraz oceniasz czytelników ??:D no na reszcie wiadomo o co chodzi :) jak to miło że z wyprzedzeniem poparłaś moja teorię o celu założenia tego topiku:)

Od niedawna macie misje: zniszczyc mi mala, bo nie boi sie mowic ze jest jej dobrze w zyciu, a w dodatku ostatnio ktos wychwalal jej urode no skandal zabic suke!! :D ale się pograżasz MI Mała ----wiesz że to się leczy---nicki z kafe chcą Cię zniszczyć

rzeczywiście sami, chyba powinnaś biedną Mi przytulic :)

Gość czy wy musicie zawsze
rozpieprzyć kazdy fajny temat ??? wredne, zazdrosne paszczury nic dziwnego, ze nikt was nie chce i po calych dniach siedzicie na kafe .... ze stratą dla tej ostatniej

verde ja rzuciłam tytuł ale mam wrażenie, że tu się mówi o 3 książkach na krzyż - akurat modnych swoja drogą czytałyście -my z poprawczaka? to dość kontrowersyjna książka i chętnie poznam wasze opinie