Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3bitt

CHCĘ MIEĆ DZIECKO 2010

Polecane posty

Gość izulek_2006
hej kobitki...nie moge zasnac mam lekkie skurcze najpierw mialam co pol godzinki teraz co 10 minut ale nic mnie nie boli nic nie leci zadnych czopow zadnych wod ,wiec to chybajeszcze nie to...o wlasnie mamskorcz ała....ten jest dosc intensywny...mąż w pogotowiu ja juz mam mysli 1000...pamietam za 1 razem tez sie smialam o 3 w nocy wody mi odeszly do 7 sie usmiechalam ze rodze i nic nie czuje trzaskalam zdjecia na porodowcea od 7-10 rano czyli w sumie 3 godzinki boli i synek byl ze mna...ciekawe jak bedzie tym razem...trzymajcie kciuki no chyba ze to falszywy alarm...wiec odezwe sie jutro rano...pozdrawiam i oczywiscie jak urodze wstawie zdjecie na nk...

Gość izulek_2006
i jednak nic...nie urodzilam -do rana mialam skurcze co 10 minut a jak wstalam to calkiem przeszly...chociaz cos sie dzialo widze ze macica zaczyna przygotowywania wiec czuje chociaz ze cos sie zbliza... bede na biezaco...

Hej:) Izulek pewnie lada chwila się zacznie:) bądź dzielna! Lolitka trochę się zdziwiłam czytając że clo bierzesz w tak małych dawkach bo mi gienia kazała brac od 3-7dc 2 tab dziennie, rano i wieczorem i teraz nie wiem czy nie przesadziła... Cześć Paula:) dobrze że się odezwałaś bo wszyscy wybyli z topiku:( Mam nadzieję że uda Ci się zdobyć nową pracę a potem bejbika:) Trzymam kciuki!

Hej Gucci 24. Ja też biorę clo i jedną tabletkę dziennie brałam tylko raz. Okazało się, że w takiej dawce nie działa i pęcherzyki nie rosły. Dopiero jak zaczęłam stosować 2 tabletki dziennie to się ruszyło. Biorę od 5 -9 dc

Izulek poród lada chwila:) Widze że juz nieregularne skurcze sie pojawiają!!!! Gucci ja póki co dałam na wstrzymanie...oglądałam dzis zdjątka małej Pauli.... Była taka rozkoszna:) Mam za sobą prawie 2 lata starań:( I coraz częściej zaczynam myśleć czy nadal chcę mieć drugie dziecko. Dobrze jest jak jest i skoro przez 2 lata nic sie nie wydarzyło to może tak ma być? Nie idę już w zaparte....czas pomyśleć o sobie!!! Stąd pomysł o zmianie pracy....

Gość victoria0424
Izulek trzymam kciuki:)

Gość izulek_2006
dziekuje dziewczyny...to forum zawsze podtrzymuje mnie na duchu...nie mam za bardzo o czym pisabo ile w kolko moge wam pisa o tym jak sie boje jak nie moge sie doczekac...wiec wchodze co chwile ale tak malo siedzieje na tym forum..gdzie sie wszystkie podzialy...chyba zajmuja sie maluszkami i nie maja czasu pisac...

witam ;-) Izulku ty to już blisko końca ;-) dasz radę .... Ja nadal czekam na kolejną osóbkę która nam ogłosi dobrą nowinę;-) w czwartek idę do lekarza a teraz już mam w15 tydzień.Izulku czy ty chodziłaś prywatnie do ginekologa ? powiedz mi jak często robił ci usg

hej laseczki:* nie odzywam sie bo nie ma co pisać czasami wywalałam takie długie posty i zero odzewu czasami zadawane pytania zostawały bez odpowiedzi więc przestałam codziennie pisac choć bardzo sie starałam żeby ten topik nie umarł:) ja zaczne teraz 29 tydzien chodze na szkołe rodzenia wczoraj byłam na oddziale i na porodówce hehe to łózko porodowe masakra az mnie zimny pot oblał:P wiecie jaka jestem panikara jeśli chodzi o ból:)ale położna która prowadzi szkołe rodzenia kibicuje mi uczę sie tego oddychania bo podobno duzo pomaga:) a tak ogólnie czuje sie bardzo dobrze nie mam zgagi nic mi nie puchnie nie mam żadnych problemów mam już wszystko dla córci cała wyprawke musze dokupić troszke ubranek w rozmiarze 56 bo mam tylko jedne body i pomalowac nasza sypialnie na bardziej dziecięcą. Wkurza mnie tylko że co miesiąc jestem przeziebiona gardło to standard znowu mnie dopadło ale dochodze do siebie nigdy tak nie dbałam o siebie jezeli chodzi o witaminy owoce warzywa i poukładany tryb zycia ale chyba dzidzius wszystko co najlepsze odemnie wyssysa:) i moze dlatego nie wiem juz sama no i powróciła mi ochota na mięsko jem juz schabowe mniam:) wszystko co miesne a nie jadłam dokładnie od 12 tygodnia bo na sama myśl miałam odruchy wymiotne. Najgorzej to u mnie z seksem ochota jest ale jak pomysle ile zachodu przy tym jest to mi sie odechciewa kochamy sie z meżem jak dziadki conajmniej 70-letnie ale przynajmniej smiechu jest pełno:) Paula bardzo się cieszę że sie odezwałas biedna twoja córcia ale teraz to taki okres przeziebień ale będzie dobrze plus że pobędziesz w domku z córcią:) widze ze małe zmiany się szykują:) zmiana pracy trzymam kciuki oby sie udało a dzidziuś przyjdzie tez:) i odwiedzaj nas często bo bez Ciebie tego topiku nie ma:) powodzenia;) bureczku a u Ciebie co tam?? izulek biedna jestes:( na nk widziałam zdjęcia wyglądasz pięknie trzymam kciuki oby poród poszedł sprawnie i jak najmniej bólu:) marudz nam na forum po to jestesmy żeby sie wspierac:) monia a u Ciebie co tam jak tam nabyte kg?? bo ja juz mam 17 na plusie:):) a gdzie reszta?? ograniczyłam teraz słodkie jem 2 razy w tygodniu maksymalnie i przytyłam tylko 3kg przez 4 tygodnie jupi:) mam nadzieje ze do 30kg dojde i nic więcej ale szczerze nie wyglądam aż tak zle:P gucci serdeczne gratulacje swiezo upieczonej cioci:) u Ciebie jak tam staranka?? lolitka dobrze że badania wyszły prawidłowo a czemu rozważasz inseminacje nie ma u Was opcji na poczęcie naturalne?? aniamaja Marika serdeczne gratulacje dla Wa:* piszcie co tam u Was:) miłego dnia:*

pytanko do mam:) jak sie ubiera dziecko jak urodze w styczniu body.dł rekaw+kaftanik lub jakaś bluzeczka+spioszki ?? czy wystarczą same body z długim rękawem i spioszki?? poradzcie mi laseczki:) bo nie wiem co kupic w roz 56 dodam że mam bardzo ciepło w domu.

Basiulu u mnie to wygląda tam 2 tygodnie temu niby miałam do przodu tylko 3 kg ale jak wczoraj miałam ubrać spodnie które były na mnie za duże i nie mogłam je zapiąć to się normalnie poryczałam że ja będę wielka w nic ....strasznie mi w nogi weszło niby te 3 kg co przytyłam no teraz to już na pewno więcej jest;-( niż było w ogóle t ja nie rozumiem tego tycia bo ja naprawdę mało jem zwłaszcza jak zjem i wszystko zwracam to dlaczego ja tak czuje si e wielka .Ostatni jak rozmawiałam z koleżanką t mi powiedziała ze widać ze przytyłam ale ładnie wyglądam ale jakoś mnie t nie pociesza;-( a tu dopiero 15 tydzień fakt jest ze przed ciążą dużo przytyłam może to dlatego ...muszę sobie kupić ciuchy bo naprawdę nie mam w czym chodzić . A ty basiulu czy c wizytę doktor robił ci usg ?

Gość izulek-2006
no nareszcie jest o czym pisac..a wiec przede wszystkim basiulka nie wymienilas najwazniejszego przy ubieraniu- PAMPERSIK hee hee a tak serio to ja bym ubrala tak body z długim rekawkiem kaftanik spioszki skarpeteczki moze jakis sweterek albo bluzka grubsza welurkowa na przyklad...na glowke ponoc ubiera sie czapeczke bawelniana cienka i na to grubsza jakas zimowa...czyli w sumie 2 czapeczki tak slyszalam ostatnio...no przedewszystkim polecam ci kupic kombinezonik jednoczesciowy najlepiej moze byc wiekszy ja kupilam kombinezon na 62 bo i tak dziecko bedzie przez pierwsze dwa tygodnie a nawet 3 tylko w domku potem werandowanie na balkonie i krem na zimne dni|! ja wlasnie teraz uswiadomilam sobie ze musze go zakupic... i warto miec pieluszke tetrowa albo kocyk na twarz zeby przykryc jak bedziesz wychodzila ze szpitala...

ja chyba również się zapiszę do szkoły rodzenia u nas jest taka przy szpitalu i nawet jet za darmo tylko ze ja słyszałam ze od 6 miesiąca można chodzić .. a co do ubranek t basiulu kupowałaś z każdego rozmiaru ile sztuk ?

niby wcześniej nie zależało mi wiedzieć czy to będzie chłopiec czy dziewczynka ale coraz bardziej bym chciała wiedzieć . W którym tygodniu dziewczyny zaczęłyście czuć ruchy dziecka ?ja przedwczoraj miałam takie dziwne uczucie ale stwierdziłam że to raczej nie to i że za wcześnie by to było ,moje odczucie było jakby coś mnie delikatnie piekło .. nie umiem tego wytłumaczyć ;-)

izulek dzieki:) ale juz kocyk pieluszki i te wszystkie czary mary mam hehe tylko nie mam nic 56 a kombinezon kupiłam 68 żałowałam pozniej bo kazdy mądry mi mówił że mam kupowac 62 bo 56 to po co szkoda pieniedzy a ja nie chce żeby moje dziecko topiło sie w ciuszkach bez przesady słyszałam że nawet do drugiego miesiąca dziecko nosi 56 w sumie zalezy jakie sie urodzi duze ale jak zwykle w necie pobuszowałam i duzo lasek pisało że na 56 trzeba miec troszke ciuszków wiec troche chce pokupowac z tym kombinezonem przesadziłam ale juz nic nie zrobie a ty Izulek ile masz ciuszków 56?? lekarz Ci mówił jakie duże dziecko będzie?? no i jak sie czujesz??:) Monia ja narazie kupiłam 62 ciuszki bo wszyscy mi mówili że najlepiej w takich rozmiarach narazie mam troszke spioszkow body i pajacyki kombinezon kupiłam na 68 głupota no ale trudno nie bede świrowała a te kg sa okropne tym bardziej że mam tendencje do tycia i rzuciłam fajki więc nie przejmuj sie zrzucimy to wszystko po porodzie:) smaruje sie kremami na rozstepy i narazie moja skóra wszedzie jest piekna gładziutka i błyszcząca:P mam nadzieje że te okropne rozstepy sie nie pojawia grrr;P usg mam robione co wizyte ale chodze prywatnie do lekarza z tego co wiem na kase chorych jeżeli ciąża przebiega prawidłowo sa 3 usg pierwsze w 12tyg potem połówkowe 20tydzien i po 30 tygodniu . Jeżeli chodzi o płeć dla mnie nie miało to wcale znaczenia chociaz byłam bardzo ciekawa co tam w brzuszku siedzi mój mężuś chciał bardzo córe no i będzie córa ja też sie bardzo ciesze mam tylko nadzieje że okres buntu przejdzie łagodniej niz ja:P w wieku dojrzewania

monia jeszcze ruchy no wiec pierwsze oznaki czułam juz w 16 tygodniu ale od 18 tygodnia czułam juz codziennie ale tylko raz dziennie w 20 tygodniu to juz mała szalała na całego:)

Gość victoria0424
Jejku jakie fajne tematy poruszacie. Az milo poczytać. Ja niestety nie mogę nic napisać o ciuszkach ani o ruchach dziecka, ale moze niedługo będę w temacie:)

victoria pewnie że lada chwila będziesz pisała tez o ciuszkach i dolegliwościach ciążowych musisz w to wierzyć że sie uda:) powodzenia walcz:) Monia dla pocieszenia w 12tygodniu ciazy byłam nad morzem w strój kąpielowy sie nie zmieściłam ledwo ledwo wszystko mi wystawało krótkie spodenki bluzeczki stanik wszystko juz miałam kupione w wiekszym rozmiarze więc głowa do góry:)

dziękuje za informacje basiulu ja chodzę prywatnie do lekarza ale nie wiedziałam czy będę miała co wizytę usg a tak bym wolała żeby widzieć dzidziusia ;-) ja tak naprawdę nie mam mani kupowania odkąd jestem w ciąży to może raz coś kupiłam ale tak to wcześniej jak nie byłam w ciąży ale to kupowałam raczej rozmiary 68 takie uniwersalne kolory;-) zacznę kupować jak będę wiedziała co będzie ;-) victoria nie martw się zobaczysz jak nie długo będziesz w ciąży ja też długo się starałam i w nieoczekiwanym momencie zaszłam w ciąże ;-)

masz rację basiulu po porodzie trzeba będzie się p prostu wziąść za siebie ;-) ja jak narazie też nie mam rozstępów i mam nadzieje że nie będę ich miała . a jak wózek już kupiony .. łóżeczko

monia tak juz mam wszytsko tylko pościeli do łóżeczka nie mam bo mi mama obiecała ze kupi no i te ciuszki 56 a z izulkiem to teraz nic nie wiadomo w kazdej chwili sie moze zacząc moja kolezanka urodziła w sobote synusia

monia ja tez nie mialam i nie mam mani kupowania pierwsze ciuszki kupiłam tydzien temu a to dlatego że chce miec juz jak najszybciej szybko z głowy potem z wielkim brzuchem nie zmieszcze sie do samochodu hehe i nie wiem jak bede sie czuła potem mogą byc sniegi i byc roznie

dokładnie zima to ciężki czas . ja niby mam termin na początek kwietnia ale też mozę być wcześniej a wózek jakiego typu kupiłaś ? j

Dziewczynki moje kochane, nie przejmujcie się kilogramami, czego się nie robi, żeby mieć małą kruszynkę :) A jak się zaczną spacerki z wózkiem i bedziecie karmić maleństwo, to i kilogramy znikną :) Ja wyjątkowo mało przytyłam w tej ciąży tylko 11 kg ( w pierwszej 14 kg), dwa tygodnie po cięciu już wskoczyłam w swoje „stare przedciążowe spodnie, chociaż wałek na brzuchu mam ;P (dodam tylko, że nie należę do szczupłych dziewczyn..., mam niestety tendencję do tycia z powodu mojej niedoczynności tarczycy, odchudzanie dla mnie to masakra, co zrzucę, to od razu jojo mam, bo tarczyca szaleje...). Po pierwszym cięciu zrzucanie kg nie szło mi aż tak błyskawicznie...Przy dziecku jest tyle zajęć, że kg same „znikają, czasami rąk „brakuje :) ... Malutki płacze - głodny, przystawiam go, a w tym samym czasie gdzieś tam dzwoni moja komórka i jeszcze do tego córcia woła, że też chce jeść... :D Basiu, jak masz bardzo ciepło w domu, to można nawet body z krótkim rękawkiem, kaftanik i śpioszki, bo na pewno będziesz miała maluszka jeszcze np. w rożku? Do karmienia polecam wyjąć z rożka, bo dziecko najzwyczajniej się spoci, jak będzie ssać pierś... Na wyjście to na ten zestawik: body, kaftanik, śpioszki - można założyć bluzeczkę (ewentualnie sweterek, zależy jak zimno jest), spodnie i ciepłe skarpetki, a na to wszystko np. kombinezon, i siup do wózeczka pod kocyk (oczywiście odpowiednio ciepłą czapeczka jeszcze)... Monia, wiem, ze nie mnie pytałaś, ale też napiszę: ja miałam wizytę co 3 tygodnie w poradni (na kasę chorych) i co wizytę miałam usg robione, a ruchy czułam w 17 tygodniu... Buziaczki dla Was!!!

Izulka Tobie już mało czasu zostało, skoro już są skurcze :) to będzie poród lada dzień! Dziewczyny wiem, że głupie pytanie zadam, ale na czym polega stymulowanie cyklem za pomocą clo? Czy to jest lek na pękanie pęcherzyków? Nigdy się z tym nie spotkałam, z moich znajomych żadna tego nie brała... Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia!

Gość victoria0424
No wlasnie, gdzie jest Izulek:)

Gość izulek_2006
nie dziewczyny moje kochane dalej sie tocze....jestem w szoku ze tyle dzis napisaliscie..wlasnie nadrobilam zaleglosci w czytaniu...ja bralam goraca kapiel i poodkurzalam mieszkanie...skorcze raz na jakis czas mam tylko... ja kupilam ciuszki wszystkie na 62 ale przedwczoraj pojechalam do sklepu i kupilam 3 kaftaniki i 3 spioszki na 56 bo nie chce zeby maly plywal....alez sie dzieje dzis na topiku...ja wam mowie jak zdarze to jeszcze wpadne w dzienporodu naskrobie cos na bierzaco

Gość izulek_2006
a co do wizyt u ginekologa i usg to chodzilam prywatnie do mojego sasiada ktory mieszka w drzwiach obok.na rabat nie ma co liczyc... usg takie wymiarowe z przepływami wazeniem i mierzeniem mialam tylko kilka razy w odpowiednich tygodniach juz nawet niepamietam ale takie szybkie wgladniecie na malego to prawie co 2 tygodnie-za darmo juz mi robil bo zawizyte placilam za kazdym razem 80 zł...wiec zebym wyszla zadowolona to pokazywal mi malego zarys...brzuch mnie boli czuje sie jakbym miala rozwolnienie dostrac..ale to napewno nie porod tylko moja dieta...hee hee a raczej jej brak...wlasnie weszlam na wage..waze 80 kg a jak zaszlam to mialam 63 kg...ale to i tak mniej niz za 1 razem gdzie wazylam 89 hee hee...