Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

activiam

Kombinezon zimowy dla noworodka- 62/68??

Polecane posty

Chcialam sie poradzic doswidczonych mam, czy moge kupic noworodkowi kombinezon w rozmiarze 62.68 ?? Boje sie troszke, ale malenstwo utopi sie w nim . Z drugiej strony dzieci szybko wyrastaja z ubranek ( termin mam na koniec stycznia, wiec mały pochodzi ze 2, 3 miesiace w kombinezonie). I drugiw pytanie - czy dzieckaczka odbiera sie ze szpiatala w kombinezonie ( ubranie do fotelika samochodowego) , czy mozna zabrac je w cieplym ubranku, beciku i kocu ??

Gość teraz jest tak zimno
ze w kombinezonie, zamarznie ci wkocyku takie maleństwo to w kombinezon + czapka i kocyk

Moj synek ma teraz 54 cm i nosi taki kombinezon 62...jest za duzy, ale on i tak na spacerze spi;) Poza tym owijam go jeszcze kocykiem:)

Sa takie kombinezony z rozpięciem w kroku i wówczas bez problemu "zamontujesz" dziecko do fotelika :)

Gość teraz jest tak zimno
co do rozmiaru to wszystko zalezy jak duże dziecko urodzisz ja bym kupiła rozmiar 62 , zresztą zobacz w sklepach, bo rozmiar rozmiarem a te wielkości są różne dziecku do samochodu zakładam: rajstopki,spodnie, buciki, body z długim,sweterek,kombinezon, czapkę (na bliskie trasy, jak samochód nie rozgrzany), ale takie maleństwo ze szpitala przykryłabym jeszcze kocykiem i założyła pod spod na body z długim rękawem pajacyk polarowy

Gość 62 68 będzie ok szybko rośnie

ja miałam najpierw taki na 62, z nogawkami i baardzo szybko z niego zrezygnowałam, moze ze 3 razy synek go miał. był bardzo niewygodny, synek się denerwował przy zakładaniu nogawek, nie chciał w nim być. potem założyłam taki worek z rozcięciem między nóżkami na 68 cm, cudo! dziecko spokojne, nie denerwował się, zakładanie zajmowało chwilkę :) takze ja polecam takie coś :)

co do odebrania ze szpitala to mały miał: body z długim rękawkiem bluzeczkę (cieńką) śpioszki (cieńkie) kombinezon czapeczkę przykryty był lekkim kocykiem i pieluszką mu twarz zasłoniłam. na dworze ok -5 stopni było, padał śnieg i wiał nieprzyjemny wiatr. w samochodzie odkryłam go i rozpiełam kombinezon.

Mój ma z rozcięciem na nózki i tez się wścieka, jak mu zakładam:D A czapek nienawidzi!;)