Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninnnus

Pępkowe - co kupić?

Polecane posty

Gość ninnnus

Wraz ze znajomymi idziemy na pępkowe kolegi i nie wiemy co i dla kogo kupić. Bo że % dla kolegi to ok, no i myślimy o czymś dla dziecka. Z tym, że za kilka tygodni pewnie będziemy widzieć się jeszcze raz - tzn jak dziecko i mamusia będą w domu i w sumie wtedy bardziej wypada coś dla malucha przynieść. I teraz nie wiemy czy na pępkowym skupić się na ojcu, ew. symbolicznie coś związanego z dzieckiem przynieść, a potem jak już mama będzie to dziecku kupić coś fajniejszego i wtedy też mamie - kwiaty jakieś czy coś... Czytałam, że ojciec na pępkowym często dostaje właśnie prezenty dla dziecka i dla mamy też, kwiaty jakieś, ale tutaj to niemożliwe bo mama jest daleeeko. Co więc radzicie?

Gość sarala
Procenty dla ojca i jakiś symboliczny pluszaczek dla dziecka a jak juz maluszek z mama beda w domu to wtedy cos dla nich,jakies ubranka dla maluszka czy nawet pampersy bo to na takim etapie najbardziej chodliwy towar:) a cena wiadomo jaka a dla mamy kwiaty czy butelke wina,wypije jak bedzie mogła.

Gość mi_zielone
Mysle, ze spokojnie mozecie isc sie napic z ojcem, skoro mamy i dziecka nie ma,tacie wodke a dziecku kupcie jakis nocnik i tyle. Natomiast przy odwiedzinach u dziecka to juz tate pomincie- kwiaty dla mamy beda zawsze ok, dziecku mozna kupic np ksiazke albo plyte z kolysankami. Cos na pozniej.

Gość Kupcie ojcu flaszkę
a dla dziecka coś śmiesznego- np nocnik (jak ktos wyzej napisał) np w kształcie toalety ze spłuczką, auta, tronu itd. Będzie coś "dla jaj" a jak pójdziecie zobaczyc dziecko, to kupcie zabawkę czy ubranko.

Gość Miraculum5
Moim zdaniem na pępkowe- % i tyle. Jak dobrze oblejecie zdrowie dziecka to i tak niewiele będziecie pamiętać :D A potem w odwiedziny dać coś mamie i dziecku. No bo, nawet jak dacie teraz ojcu, to potem i tak będzie głupio przyjść bez niczego... A mama młoda na pewno się ucieszy jak dostanie coś czy dla siebie czy dla dziecka do rąk własnych.

Gość Zawitka
dla mnie alkohol na taką okazję to pomyłka. Z chłopakiem kupujemy zazwyczaj fajne ciepłe koszulki- nie typu "moja mama ma fajne cycki", bo takich pełno, tylko coś w tym stylu jak tutaj: www.bawitko.pl Moja ulubiona to "Najlepsze miejsce do zasypiania"

Gość ssf23434
Kup świeżo upieczonemu tacie koszulkę, jakąś z zabawnym napisem/obrazkim, np. coś takiego - http://www.megakoszulki.pl/Super,tata,2,T-shirt-p1208.html Specjalnie się nie wykosztujesz, a gwarantuje Ci, że z takiego prezentu każdy się ucieszy ;)

Gość NMajka
też myśle, że alko to tak najmniej fajnie): my rozkminiamy takie zestawy rodzinne, coś dla mamy, taty i dziecka, żeby było i wesoło i sympatycznie:) Np. daliśmy szlafroki z dopiskiem, żeby cieszyli się spokojnymi wieczorami póki są a dla malucha bambusowy kocyk otulacz (lullalove ma cudne i taniutkie dla niemowlaczków). Niech ciepełko domowe nie słabnie!

Gość gość
Sprawdzcie naklejki z www.kidzy.pl

Gość gość
Dla mojej koleżanki ostatnio na pępkowe podarowałam taka poduszeczkę do karmienia, przyda jej się, to jej pierwsze dziecko , zawsze to łatwiej trzymać podczas karmienia, lepiej jej będzie sie przykładało maluszka. z tych dotępnych w sklepach wybrałam z Fiki Miki, ma dobre opinie jak czytałam wczesniej w necie http://materacyk.pl

Gość gość
A niania elektroniczna? Myśleliście o tym? mozna na przykład się złożyć w 2-3 osoby i taki porządny model kupić - https://xblitz.pl/product/xblitz-kinder/ z opcją video . Na pewno się im to przyda przy dzidziusiu

Gość gość
Zapytaj bo my znajomej np kupowałyśmy łóżeczko wraz z materacem, może im czegoś jeszcze brakuje to zawsze icheśli byście szukali materaca my kupowalismy tutaj http://materacyk.pl/materace-dla-dzieci-html/ maja nawet w ofercie takie specjalne materace ze sciąganym do prania pokrowcem, antyalergiczne , pościele, ochraniacze.

Gość gość
A co sami se nie moga kupic

Gość gość
Jesssu jakie pomysly:)kwiaty dla mamy hehe nooo napewno bedzie zadowolona po powrocie (kwiatki to moze na imieniny) nocnik dla ojca -na pewno zwali kupe...kupcie vos praltycznego dla dziecka a nie jakies badziewia

Gość gość
Na narodziny to się kupuje coś dla dziecka plus matki, a nie dziecku i ojcu. To w końcu on urodził czy ona?