Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jyu28

Do bardziej doswiadczonych i znajacych sie??

Polecane posty

Gość jyu28

Wiec @miałam 22 gr.(7dni)cyklle regularne co 30 dni.Od soboty bolał mnie jajnik dzis ustał bo wziełam tabletke.W tym czasie sluz był przezroczysty i duzo ba nawet byl na wkładce dzis jest gesty,biało-mleczny.Zwykle mam tak miedzy 16-19 dniem cyklu.A ginek.mam 14 gr.nie wiem czy cos nie tak jest??dodam jeszcze ze 1 stycznia był stosunek bez zabezpieczenia ale co do ciazy obaw nie mam.

Gość jyu28
miał ktos podobnie??

Gość martyy..
mam ten sam problem :(( . tylko ze ja mialam stosunek bez zabezpieczenia 24.12. i niby tez nie mam obaw ale nie jestem pewna.. a Ty skad wiesz ze nie jestes w ciazy sprawdzalas???

Jaką tabletkę wzięłaś? Zażywasz antykoncepcję hormonalną regularnie, czy łyknęłaś przeciwbólowy?

Gość jyu28
to był nurofen nie stosuje tabletek anty ...mnie nie chodzi o ciazy tylko dziwi mnie to bo nigdy wczesniej nie wystepowało cos takiego zaraz po zakonczonej miesiaczce.

Gość martyy..
. bralam przeciwbolowe.. kurde nie jestem tego pewna jeszcze na 100% czy nie jestem w cizy.. a kochalas sie od tamtego czasu??

Kobieta to nie maszyna. Zdarza się wczesna owulacja, zdarają się tez nieudane przymiarki do niej. to naczy, że wystapienie takiego śluzu nie oznacza,że owulacja wystapi. Ale mogło to onaczać także. Jeśli owulacja wystapiła wcześniej to i cykl będzie krótszy.

Gość jyu28
14 gr.ide do ginekologa chodze co 6 miesiecy no chyba ze cos nie tak...a ja mam miesiacze co do dnia i zawsze 7dni tak tez było ostatnio i jak wspominałam 16-19 dzien cyklu zawsze mnie bolał jajnik raz prawy raz lewy

Gdyby to była stała - termin miesiączki - to żadna kobieta nie stosowałaby antykoncepcji a NPR w ogóle nie byłoby potrzebne. Niestety jest ta, e organim płata figle i zdarzają się odstepstwa od normy. Jedyna stała w cyklu to długośc fazy lutealnej (względnie stała, bo przedział 12- 16 dni). Nic więcej.

Gość bez nicka i podszywów
a wiesz, że w ciągu jednego cyklu może wystąpić nawet podwójna owulacja? kto niedowiarek to niech pędzi do gina i się dowie dokładnie

Gość jyu28
no racja...ból ustał bede obserwowac wszystko do wizyty i potem opowiem co sie wydarzyło moze to byc zwiazane z tym ze mam nadzerke??Mam juz jedno dziecko i po porodzie ja u mnie stwierdzono

Nie ma dwóch owulacji. może być natomiast nieudana przymiarka (śluz, ból okołoowulacyjny nawet plmienie) bez skoku, co świadczy o tym, że pęcherzk z jakichś względów nie pękł.jyu28 - raczej nie ma co wiąac tego z nadżerka, bo ta jest na szyjce macicy i nie ma wpływu na objawy o jakich piszesz (to objawy typowo hormonalne - estrogenowe).

Gość jyu28
no tak mysle ze wizyta u lekarza rozwieje moje watpliwosci bo obawiam sie raczej o jakies zaburzenia niz ciaze