Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pająkowa

Czy od 4miesiąca można wprowadzić kaszki?

Polecane posty

Gość pająkowa

Dziecko skończyło niedawno 3miesiące, od urodzenia karmione jest sztucznie , czy można wprowadzic już kaszki ? a jeśli tak to ile jak często?dziekuje

1. Po co? Mleko wystarcza na tym etapie2. Zaleca się wprowadzać po 4 miesiącu.. układ trawienny jeszcze dojrzewa3. Kaszki to nic inneg jak bomba kaloryczna, juz lepiej dodawać neutralnego kleiku w niewielkiej ilości do mleka, jesli dziecko się nie najada

można . W sklepach są dostępne kaszki dla dzieci powyżej 4 miesiąca życia.

można . W sklepach są dostępne kaszki dla dzieci powyżej 4 miesiąca życia.

Gość powyzej czyli po
powyzej czyli po 4 miesiacu nie od 4 miesiaca, to roznica calego miesiaca

po 4 miesiącu ale ja dawałam właśnie jak mały skończył 3.......nic się nie działo i nawet nie jest gruby od tej bomby kalorycznej:)

Gość aleeeeeeeeeee
wytłumaczy mi któraś po co???????????? jaki jest tego cel? niedługo od urodzenia będą matki pchały w dzieci.:o

Gość jak dziecko sie najada
to nie ma takiej potrzeby . moja corcia jak miala juz skonczone 7 miesiecy ( juz raczkowala i wstawala w lozeczku - byla bardzo ruchliwa ) dopiero wtedy na noc zageszczalam jej mleko kleikiem ryzowym . jak skonczyla 9 miesiecy dopiero wtedy wprowadzalam kaszki . dziecko do momentu kiedy po raz pierwszy raz wprowadzilam kaszke ladnie mi przybieralo na wadze i ladnie przesypialo cala noc - wiec nie widzialam potrzeby zeby tak wczesnie wprowadzac kaszke . tak jak ktos wczesniej wspmnial kaszka do zapychacz i jak nie ma potrzeby nie powinno sie zbyt wczesnie podawac . taki maluszek 3 miesieczny prawie nie jest w ruchu - jeszcze nie pelza ani nie raczkuje - wiec nie potrzeba mu wiecej kalorii

moja córcia skończyła już 4 miesiące. Ma okropny apetyt. W ostatnich dniach dosypywałam jej pół łyżeczki kleiku kukurydzianego do porannego mleczka. I chyba zrezygnuje, bo chyba ma uczulenie.