Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hermenegilda z Brunszwiku

Żaden normalny facet nie zaprzeczy że antykoncepcja to zło i obraza kobiety

Polecane posty

Jest to złamanie fundamentalnych praw naturalnych i zepchnięcie kobiety do roli przedmiotu służącego do zaspokajania mężczyzny :-o Żaden mężczyzna kochający swoją żonę nie będzie nakłaniał jej do stosowania antykoncepcji. Pozostają poza tym względy zdrowotne - pigułki szkodzą na zdrowie kobiety. Antykoncepcja sprzyja rozwiązłości i szerzeniu się AIDS

Żaden normalny facet nie przejmuje sie antykoncepcją, bo o to powinna dbać kobieta 🖐️

Gość Crowley
A jak kobieta ma ochotę na seks, to co - traktuje mężczyznę jak przedmiot? :) Nie gadaj głupot, nawet Kościół uznaje seks za coś łączącego ludzi. A antykoncepcja? W Biblii nie ma o tym nic oprócz wątku Onana, ale dzisiejszy Kościół podciągnął to pod jakąkolwiek antykoncepcję mechaniczną i hormonalną (chociaż ta historia nie ma z tym nic wspólnego). Biblia zakazywała "rzucania nasienia na ziemię", ponieważ w tamtych czasach była bardzo mała liczba urodzeń - i w ten sposób chciano zachęcić ludzi do rozmnażania się. Niestety tłumacze coś spartaczyli, duchowni dopowiedzieli swoje i - mamy takie wielkie nieporozumienie.

Gość etoponie
racja, tylko idiotki myślą że antykoncepcja jest dla kobiet korzystna, nie widzą ze sa wtedy workiem na sperme:(

Gość karolik millefiori
>> Żaden normalny facet nie przejmuje sie antykoncepcją za to bedzie musial przejmowac sie ..alimentami :D

Przepraszam za bezpośredniość, ale zdaje mi się, że dawno "dobrze" nie miałaś, jeżeli w ogóle...:classic_cool: Według twojej definicji, jestem debilem, ale fajnie mi z tym. Aha, pozdrawiam wszystkie "przedmioty", dla których byłem "przedmiotem" i przepraszam za narzucony poziom dyskusji:-o

Gość tacy zenia sie bo wpadaja
Bydlak. "Żaden normalny facet nie przejmuje sie antykoncepcją, bo o to powinna dbać kobieta " Wrozba dla ciebie - na pewno sie spelni Zostaniesz zawleczony za jaja do oltarza przez jakas babe co cie nie bedzie kochac tylko bedzie chciala wyjsc za maz

Gość kartoflana panienka
Mnie jakoś jeszcze nigdy mąż nie zmuszał do sexu. Ty to chyba zadowolona w ogóle z zycia nie jesteś skoro takie głupie masz poglądy!!!

Zaprzeczę! Brak możliwości decydowania o sobie i swoim ciele to "złamanie fundamentalnych praw naturalnych i zepchnięcie kobiety do roli przedmiotu". Nie wiem jakiej płci jesteś istoto ale mężczyzną, mąż wcale nie musi nakłaniać kobiety do antykoncepcji - kobieta to nie zwierzę ktore samo nie decyduje o sobie, i o tym czy chce i kiedy chce mieć dzieći. Poza tym bardzo często to świadoma decyzja obojga małżonków. Więc proszę Ciebie nie upraszczaj wszystkiego do granic porażających wręcz rozsadek. Antykoncepcja sprzyja rozwiązłości i szerzeniu się AIDS oczywiście tak samo jak samochody szkodzą życiu, telewizja oczom a księża i lekarze kieszeni. Tak upraszczać każdy potrafi. Problemem nie jest antykoncepcja prezerwatywy czy inne szatańskie wynalazki ale marna samoświadomość ludzi doszukujących się zła w tym co przekracza ich zdolność pojmowania. Ludzi, którzy widzą świat w dwóch kolorach i nie dostrzegają pośrednich szarości. Ludzi którzy cudze myślenie "przyswajaj"ą a sami nie są jego źródłem własnych wniosków. A swoją droga to dość marna "podpucha", ten temat.

Gość Jaaa1234
nie dosyć, że bez stosowania antykoncepcji można się nabawić róznych chorób, to jeszcze zastanawia mnie jedno.. stosowanie antykoncepcji zapobiega ciąży, czyli nie dochodzi wtedy do powstania nowego życia... Więc chyba lepsze to niż aborcja dokonywana przez kobiety, które na dziecko nie są jeszcze gotowe albo np, nie mogą go utrzymać! To, że ktoś jest gotowy na seks nie musi chyba oznaczać od razu gotowości na dziecko, ale to tylko moje zdanie. Poza tym... "lepiej zapobiegać niż ...' drastyczne, ale prawdziwe. Pozdrawiam

>>Zostaniesz zawleczony za jaja do oltarza przez jakas babe co cie nie bedzie kochac tylko bedzie chciala wyjsc za maz Nie ma opcji, jestem zdeklarowanym antyklerykałem :classic_cool:

twoje poglądy są zajebiste , pewnie jesteś jakimś dzieciorobem :D

Ale jesteście ograniczeni, szok, normalnie szok:-oJeżeli ktoś nie jest gotowy do posiadania dziecka to po co wstąpił w związek małżeński i uprawia seks? Nie da się z pączka wyjadać sam dżem :-o Ale co o tym moga wiedzieć takie "mONdre" osoby, które tu się wypowiadają :-o

Gość etoponie
antykoncepcja jest korzystna tylko dla komcernów farmacutycznych i taka jest smutna prawda, a wy do zwyklego biznesu dokrecacie ideologie o wolnosci kobiet...wolnsci od czego mianowicie? od ciązy? to ciąza jest zła? to moze pieprzenie sie na lewo prawo jest dobre? moze sex bez zobowiazan jest dobry? łykacie piguly dupcycie sie na pierwszych randkach a potem zakladacie glupie topki na kafe ze faceci chcą tylko seksu....a czego mają chciec od takch kobiet jak Wy?

Gość tacy sie zenia bo wpadaja
Bydlak. "Nie ma opcji, jestem zdeklarowanym antyklerykałem " To Ci sie tak tylko wydaje....

Gość tacy sie zenia bo wpadaja
"....a czego mają chciec od takch kobiet jak Wy?" a od ciebie jakis czegos chcial?

No właśnie! Wszystko jasne - mamy winnego. to nie antykoncepcja, to ten "fstrętny" seks. Czyżby coś czego niektórzy nie mogą we właściwej postaci zaznać i żółcią zalewają SWOJE problemy? Sex jest częścią życia, zawsze istniał i będzie istnieć. To może dla was nie do uwierzenia ale ludzie go uprawiają także dla przyjemności. Nic na to nie poradzicie. A póki jeden mędrek z drugim potrafić będą tylko wymachiwać flagami kolejnej moralnej rewolucji tak długo będzie istniało to "zło" :) "antykoncepcja jest korzystna tylko dla komcernów farmacutycznych i taka jest smutna prawda" Nie szafuj słowem prawda bo i w kłamstwo w końcu uwierzysz.

Gość do mellygion
Ale z nimi o przyjemnosci to jak ze slepym o kolorach. Takie ozieble manekiny potrafia tylko nastawic dupy i czekac az facet na nie skoczy

Gość A ja bede sie doopic
z moim mezem dla przyjemnosci na potege. i siedz, pluj jadem a i tak mam twoja opinie w doopie :P

Gość etoponie
melygion - nie uzywasz mózgu co u kobiety "nowoczesnej i wykształonej" jest zrozumiale, potrafisz sie tylko zacietrzewic, a ja nie powiedzialam ze sex jest zly, tylko sex bez zobowiazan, którego jestes jak widze wielbicielką

Gość Leelah
Czyli w małżeństwie też należy uprawiać seks tylko tyle razy ile chce się mieć dzieci? Albo należy rodzić w nieskończoność? :O A jak ktoś nie chce dzieci wcale? Seks nie służy tylko prokreacji. Jest przyjemny dla obojga płci i również zbliża do siebie dwoje ludzi. Przecież antykoncepcji nie stosują tylko ludzie puszczający się na prawo i lewo, ale także ci, którzy są ze sobą w stałych związkach

Gość sa ludzie ktorym seks
sluzy tylko do prokreacji i dlatego ponizaja kobiety , ktore czerpia z seksu przyjemnosc. To jest zwykla zawisc o czyjes udane zycie seksualne.