Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghjk

podpaski to przeżytek tampony górą !

Polecane posty

Gość fghjk

dlaczego tak wiele kobiet używa nadal podpasek przecież to przeżytek tampony to zupełnie inna sprawa jak niebo a ziemia są dyskretne, higieniczne, tanie a z podpaskami to tylko kłopot widoczne, nie higieniczne, jest ciągła obawa że coś przecieknie itd.

Gość bo niektore kobiety z roznych
powodow nie moga uzywac tamponow. proste.

Gość a to ci numer
higieniczne ? tak, zwlaszcza bez aplikatora w toalecie bez umywalki ROTFL

Gość a to ci numer
maurycy wsadz sobie tampon, jest dobry NA KAZDA OKAZJE, przeciez reklama nie klamie ! :D

Gość upp
według was podpaska jest lepsza bo brudzi majtki i ubranie jak wam przecieknie co ? możecie kupić z aplikatorem nikt wam nie broni

Gość a czemuz to podpaski
są niehigieniczne?:D

Gość podpaska nei pobrudzi
ubran jak bedzie dobrze przymocowana i ospowiednio czesto zmieniana. masz moze negatywne doswiadczenia z korzystaniem z podpasek?:P:P:P

Gość Każdy używa
Każdy używa czego chce. Ja pół na pół. Na noc bądź kiedy wychodzę z domu używam tampony. W domu podpaski

Gość vnm
podpaski sa ''zdrowsze'' bo wszystko wypłynie z pochwy i sie na niej zatrzyma...a do tamponu nie wsiąknie np.skrzepik...

Gość Lady S.
Niektóre kobiety nie mogą używać tamponów, niektóre nie potrafią ich używać. Tampony powodują choroby to jasne i stresują też (np. obawa że sznureczek się urwie). Oczywiście tampony to niebo, zgadzam się... Jedne je lubią inne nie norma :P

Gość klopp
NIesamowite jak mozna ludziom wyprac mozgi. Zapytaj sie pierwszego lepszego lekarza czy zdrowe jest "zatykanie" pochwy i trzymanie w niej nasaczonego krwia tamponu bez dostepu powietrza przez kilka godzin:D

Gość a to ci numer
Tampony są bardzo dyskretne, a dyskretne do kwadratu jak na basenie sznurek wyjdzie bokiem majtek, wtedy to faktycznie są dyskretne :D jak dynda blekitna glista z gaci. Ubaw po pachy.

Gość ja widzialem
ale myślałem ze to od majtek hehe

Gość Ale temat o jeju

Gość a to ci numer
A co sobie pomyslala wlascicielka tego tamponu jak pod prysnicem albo w przebieralni zobaczyla sznurek miedzy nogami, chyba juz przestanie myslec ze sa dyskretne :D

Gość albo jeszcze gorzej
Bedzie sobie co 5 minut patrzec miedzy nogi na basenie, czy jej sznurek nie wystaje, to jest ta dyskrecja i wygoda :D kukac sobie miedzy nogi czy nie ma suprise.

Gość yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
też myślałam do niedawna jak autorka postu. Ale niedawno zdarzył mi się wypadek szcurekw niezawodnych OB się urwał i w trybie pilnym trafiłam do doktora. Musiał to cudo wyjmować jakimiś kleszczami bo utkwiło. Najadłam się wstydu, dostałam wykład o pseudo higienie tamponów i do tego nabawiłam się infekcji z powodu tego dziadostwa.... kilkanaście dni brania jakiś czopków badania i iinne dupersztyki I jak daleje uważacie że to higieniczne???

Gość odpowiedz jest jedna
Daj sobie siana. Tlenionej tipsiary nie przekonasz ze tampon jest do dupy ;) (i doslownie i w przenosni)

"tampony daja rade" Do czasu kiedy tak sie zalatwisz ze dostaniesz od lekarza dozywotni zakaz uzywania, a bo to jeden taki przypadek ;) Nic nie jest wieczne.

Gość vhjukm
haha ojj moja droga chyba malo wiesz, alno sie ejscze na tym nie przjechalas. Pociesze Cie tym, z eod tamponow, zdazylo sie juz wiele zgonow :) Owszem moza sie w nich czuc bardziej konfortowo, ale nic poza tym nie niosa dobrego :) Ja uzywalam tamponow, do pewnego czasu. Dostalam w koncu zakazenia ... ciezko bylo mi sie z niego wybgrzebac , lekarz uswiadomil mi prawde o tamponach ... Od tamtego czasu nie nosze ich wcale i jest dobrze:) Tampony przydatne sa ale tylko okazyjnie :)

"chlust jakbym sraczke miala, bleee" Poczekaj jak bedziesz rodzic, to dopiero bedzie chlust i sraczka, ale nie przepraszam, ty z tych co beda rodzic przez CC w prywatnej klinice, zeby ci nic nie chlusnelo i nie bylo bleee.

Gość yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
przecież pisałam że sie nie dało i musiał kleszczy używać bo utknął .... czytaj ze zrozumieniem a słowo pruderyjna w żadnym przypadku do mnie nie pasuje pisałam również że używałam taponówi i je bardzo lubiłam .... do czasu

Gość klopp
O boze, jakich ty podpasek uzywasz(z biedronki moze) ze masz na nich jakies "chlusty plynu"?:D Wystarczy miec minimalna wiedze o higienie, aby wiedziec, ze to wlasnie tampon jest bardzo niehigieniczny i jest przyczyna czestych infekcji pochwy. Proponuje zapytac sie o to ginekologa przy najblizszej wizycie.

Gość kocham nie kocham
"podpaski to przeżytek tampony górą !" szczególnie tampony z cyrkoniami, ostatni krzyk mody :classic_cool:

"Wystarczy miec minimalna wiedze o higienie" Tipsy, prostownica, tleniona czupryna, i tona pudru - to ZDECYDOWANIE nie jest wiedza o higienie, tylko przyspieszony kurs kurestwa dla galerianek, prowadzony przez mlodsze kolerzanki, w ramach srodlekcyjnej edukacji.

Gość po tamponie o mało się
nie przekręciłam (na tamten świat). Więc choćby mi ktoś milion dopłacił - to nie chcę.

Gość ygwatemala
bazienka, twoje opisy sytuacji mnie zniesmaczyły:o każdy używa co mu pasuje i tyle... ja jakoś nie mam zaufania do tamponów, wg lekarzy nie można zatrzymywać krwi, musi spłynąć normalnie, naturalnie i tyle...może jak dziewczyna ma bardzo obfity okres, to faktycznie woli tampony a na przesuwanie się podpaski i inne takie wystarczy zastosować podpaski ze skrzydełkami i problem z głowy, przynajmniej u mnie się sprawdza