Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghjk

podpaski to przeżytek tampony górą !

Polecane posty

Gość yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zgadza sie bazienka jeśli chodzi o odczucia podpaski nie są najprzyjemniejsze ale po wypróbowaniu kilku typów można spokojnie dpoasować takie najwygodniejsze. Ja tam wole być zdrowsza i bez infekcji. A ty rób jak uważasz tylko nie szerz głupot bo małolaty jeszcze uwierzą że tampony są huigieniczne. Co do wyjmowania tamponów też mi się wcześniej darzyło palcami wyjmować ale tego ostatniego nie udało mi się. Poza tym jakaś szeroka jesteś skoro tampon tam w poprzeg stanął hehehe :P

Gość odpowiedz jest jedna
"a na przesuwanie się podpaski " to sa baweniane gacie, klej sie nie trzyma tych z sztucznego materialu albo z mieszanki, o stringach nawet nie wspominam.

Gość Lady S.
Ciągniecie ten temat i ciągniecie... nie przekonacie jej że tampony częściej powodują choroby ciężkie do wyleczenia. Tampon blokuje krew, wciąga ją i te wszystkie brudne cosie zawarte w krwi są w tobie. Jeśli ciągle używasz tamponow to możesz się spodziewać, że dostaniesz zapalenia pochwy lub jeszcze czegoś gorszego. Nie życzę oczywiście! Tampony są/ powinny być używane tylko w specjalnych okazjach np. basen czy impreza ale nie cały dzień a w nocy to już sobie nie wyobrażam. To co jest w macicy ma wypłynąć, taka natura i o to w tym chodzi, prawda? A jak ci tampon utknie to nie ma zmiłuj, nie wyciągniesz bo prawidłowo umieszczony tampon powinien być dość głęboko, no chyba że ktoś ma tak za przeproszenie rozjechaną dziurę to i rękę całą włoży (przesada wiem xD ale to że tampon stanął w poprzek mnie rozwaliło i to jest chyba jedynie racjonalne wyjaśnienie xD ) Się rozpisałam... :P

Dziecko moze wylesc to tampon w poprzek nie jest zadnym wyczynem :D chyba ze dzieci wychodza inaczej a ja sie nie znam ;)

Gość yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
hehehehe ale dzieci to w troche innych okolicznościach wychodzą ..... i często terzeba im pomagać nacięciem żeby wyszły wiec troche bez sensu to było hehehe

Kup sobie kubeczek menstruacyjny, rewelacja ! 1 sztuka na 10 lat, i tylko 125zl ;) Normalnie raj na ziemi :P

Gość autorko najpierw poczytaj
Wady stosowania tamponów Tamponów nie mogą stosować kobiety, u których po pierwsze występują częste infekcje dróg rodnych ( tampony mogą dodatkowo podrażnić pochwę czy też nasilić stopień infekcji), po drugie stosują antykoncepcję w postaci wkładki wewnątrzmacicznej. Istnieje bowiem ryzyko jej osunięcia się podczas wyjmowania tampony. zapewne większość z kobiet słyszała już o chorobie zwanej wstrząsem toksycznym. Związana ona jest właśnie ze stosowaniem tamponów. Co prawda występuje bardzo rzadko ale jednak. Do jej głównych objawów należą : bóle jak i zawroty głowy oraz wymioty. jeśli mamy dość silne krwawienia tampony mogą również przeciekać. Dlatego też zaleca się wtedy, mimo wszystko zakładać dodatkowo podpaskę. aplikacja tamponów ( przynajmniej ta w początkowej fazie stosowania) może być bolesna i zrazić kobiety. Dlatego też jeśli zamierzamy po raz pierwszy użyć tamponów, wybierzmy te najmniejsze, najlepiej z aksamitna otoczką.

Gość biznesmaan
Chcesz się dowiedzieć jak to jest, gdy ludzie zarabiają na Ciebie ? Ja wolę zarobić 1% dzięki 100 ludziom, niż 100% sam. Im szybciej zaczniesz z nami współpracować - tym więcej zarobisz ! http://www.otostrona.pl/fm-biznes/ Współpracuj z firmą, która nie boi się kryzysu, oferuje przedmioty, których używa każdy z nas.

Gość 1003
bazienka---> to ty jakaś ofiara losu jesteś że nie umiesz podpaski przykleic tak aby sie nie przesuwała....wszyscy jakoś umieją a ty nie :O

No, od tylu lat kobiety uzywaja podpasek, i nie widac zeby zostawialy za soba na miescie krwawe slady ;) wiec chyba nic im sie nie przesuwa :D

Gość Ej no ............
ja też mówie że tampony górą :D .. podpacha przecieka mi po 10 minutach xD .. leci ze mnie jak z kranu więc tez preferuje tampony :D .. no i wkładka higieniczna w razie zbyt szybkiego przepełnienia, w razie "W" zawsze jest dodatkowe zabezpiezenie :D

Pogadamy za 10 lat, po 10 grzybicach i 5 stanach zapalnych ;)

Gość Ej no ............
Nie gadajcie takich głupot!! Tampon przecież jest jaknajbardziej higieniczny, on nie "tamuje " wypływu cieczy z nas tylko ja wsiąka, jak przesiąknie to to wszystko przeleci dalej, jest jak gąbka, a nie korek, więc nie pierdolcie farmazonów!! .. a po za tym skrzepiki osadzają się na tamponie i wychodzą razem z nim, więc o jakimkolwiek zagrożeniu czy wstrzymywaniu cieczy tutaj nie ma mowy !! .. a tak po 2, za każdym razem przed zaaplikowaniem tampona się z całej siły ciągnie za sznureczek czy się nie urwie, jeżeli to zrobicie i się nie urwie, to i przy wyciąganiu nie ma prawa się urwać, jeżeli nie - nie dziwcie się że nieraz wam się urwie jeżeli nie sprawdzacie :) .. na noc urzywam podpasek, tak jak i w dzień jeśli jestem w domu - jednak co 15 minut begam do toalety bo za kazdym wstaniem czuje wylatujący skrzepik i lejącą się krew :D .. nie wyobrażam sobie wyjść do miasta / do pracy / na uczelnię bez tampona.. niewyobrażam sobie.. Plame na tyłku po max 20minutach mam gwarantowaną jak niewygraną w totka!!

Gość jaka taka ja
a mój lekarz twierdzi, że jeżeli kobieta jest zdrowa to może nosic tampony bez obaw wstrząs toksyczny może tez nastąpić podczas stosowania prezerwatyw:) zaskoczone? Jedne wolą podpaski(brrrr) inne tampony Ja wole tampony, podpaski zakładam w domu a tak normalnie to tampony:)!!!!!!

Gość Ej no ............
a po za tym tampon jak jest pełny to wystarczy delikatnie pociągnąc za sznureczek i on sam się wyślizgnie, jeżeli jest niedopełna nasiąknięty, to po bokach jest jeszcze suchy, i to jest przyczyna urywania sznureczków :D .. targacie na siłe bo się boicie że jest "tak pełny że już wylexć nie może" a g.. prawda.. jak nie wyłazi, to jest niepełny, sznureczek nie ma prawa się urwać jeżeli tampon jest właściwie zaaplikowany, i pełny :D

Gość jaka taka ja
używam tamponów od 10lat nigdy nie miałam problemów z wyjęciem, nie urwał się sznureczek czynnie uprawiam sport i jakbym miała biegać, tańczyć z podpaską to .......... tampony to najlepszy wynalazek i pownni za to przyznać nobla:)

Ludzie!Tampony trzeba w nocy wymienić na podpaski ! Nie czytacie ulotek? :O Nie słyszeliście o wstrząsie toksycznym? Tampony to poracha :O

Jajko madrzejrze od kury "ona nie bedzie spala z pielucha" ;) i kij, nie pogadasz ;)

Gość jaka taka ja
można z nim spać, przeczytajcie ulotkę trzeba go jedynie wymienić po 6h

No no, jak ktos sypia po 8 a sa ludzie co sypiaja po 10h to powinni sobie budzik nastawic w srodku nocy, zeby tampon zmienic. Zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze niewyspana ! ;)

Gość boziu boziu
sznurek sprawdza sie przed zalozeniem uzywam i tego i tego tampon nie jest pewny, bo jak przeleci to kiha dlatego cieniutka podpaska plus tampon to najpewniejsze rozwiązanie nawet nie zauważam, że mam okres

Gość boziu boziu
i śpię z tamponem ile śpię w nocy i tak krew się w wiekszości zatzymuje w środku rano wstaję, myję się, zakładam nowy i w ogóle używam tego co w danym momencie i sytuacji najlepiej się sprawdza

Gość jaka taka ja
tampony górą:)

Gość bezbiuściastarasta
Kurczę, laski. Mamy XXI wiek do jasnej ciasnej! niech te które sobie używają podpasek je sobie dalej używają. Ja wolę tampony. Uzywam od 5 lat nieprzerwanie (tylko przez pierwszy rok używałam podpasek) i żyję (czekam na odpowiedzi "do czasu" heheh). Prawda jest taka, że od wszystkiego można teraz kopnąć w tzw. kalendarz. Co z tego, że nosisz podpaski jak wyjdziesz na ulicę i Cię tramwaj pierdolnie? czy inny środek lokomocji? a ta panika, że sznurek się urwie lub zaginie w przestrzeni to już mnie w ogóle rozpierdala jeśli mam być szczera. Albo, że wystaje. A kto chodzi z gołą piczą jak ma okres? Wystarczy koniec sznureczka wyjąc z majtek i jest elegancko. Pannom, które tak się oburzają tamponami proponuję spróbować - ja spróbowałam i tak już zostało. Czasem w domu zakładam podpaskę, ale szczerze? obrzyda mnie ta wypływająca krew, podpaskę latam zmieniać co 10min i w efekcie zakładam znów tampona. peace

Gość bezbiuściastarasta
"tampony to poracha" - "poracha" to to stwierdzenie. Dla mnie podpaska to porażka właśnie. Nie wiem, jak można ich cały czas używać. Ale nie zamierzam krytykować osób, które z nich korzystają. Skoro Was wygodnie i przyjemnie to nie widzę przeszkód. Osobiście wolę ryzykować całym tym szeregiem chorób i wieść spokojne życie raz w miesiącu przez tydzień. Podpaska w nocy? w nocy mam największe nasilenie. Kiedys byłam taka "ulotkowa" i zmieniałam. Efekt? wszystko zalane krwią, łącznie z materacem. Nie, dzięki.

"Albo, że wystaje. A kto chodzi z gołą piczą jak ma okres?" No tampon chyba po to jest zeby chodzic w bikini jak sie ma okres ;) jak komus sznurek wypadnie z gaci to ma zonka ;p

Gość ale o co chodzi z tym
sznurkiem, kobietom czesto widac go na plazach naturystycznych i nikt halo nie robi bo i o co

a do czego wogule sa te podpaski itampony jaka krew???

Jak to o co, o dyskrecje, podobno tampony sa dyskretne, a tu jakiejs nic nie spodziewajacej sie panience dynda sznurek miedzy nogami jak wachadelko od zegara na scianie ;) z pewnoscia zachowala dyskrecje :D

Gość sznurek łatwiej ukryć niż
podpaskę. Dla mnie podpaski są niewygodne, ale nigdy nie czułam się lepsza z tego powodu. Czegoż to się można nauczyć na kafe.