Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balbinka 07

kto z Was ma yorka, shih tzu lub maltanczyka? Chce o cos zapytac.

Polecane posty

Gość Nelcia.
Nie sądzę żeby ten pan od którego kupowałam był pseudohodowcą,z taką wagą miał właśnie yorki,z książeczkami zdrowia ze wszystkimi szczepeniami,byłam tam i widziałam.Dlatego piszę co wiem i nie polecam kupować piesków jeśli chce sie mieć rasowego na targowisku.Za swoją suczką pojechałam z mężem aż 170 km,zależało mi i te 100 czy 200 złoty które wydałam na paliwo nie robi różnicy.

no tak, ale przeciętna polska rodzina jeśli ma do wyboru wydac na psa 700zł czy 2000zl, to którą opcję wybierze? (ceny podaję ot tak sobie, bo nie jestem w nich akurat biegła) w 90% kupi tańszego psa, bo przecież dziecku trudno odmówic... no i to nakręca handel...

no tak, ale przeciętna polska rodzina jeśli ma do wyboru wydac na psa 700zł czy 2000zl, to którą opcję wybierze? (ceny podaję ot tak sobie, bo nie jestem w nich akurat biegła) w 90% kupi tańszego psa, bo przecież dziecku trudno odmówic... no i to nakręca handel...

Gość Nelcia.
Dobranoc.

Gość Nelcia.
Jestem z przeciętnej polskiej rodziny mam juz dorosłe dzieci,22 i 23 lata i rocznego wnusia,dlatego teraz mogłam sobie pozwolić na taki wydatek.Ale było warto.Jest moją pociechą w prawie pustym domu.Dziękuję za rozmowę i wszystkim dobrej nocki życzę.

ja też... ale teraz coraz modniejsze staje sie sprzedawanie psów i kotów w sklepach w galeriach handlowych, szczegolnie jedna sieć sie w tym lubuje:(

wiem, ze nie każdego stać na psa z rodowodem,ale warto pamiętać również, że nie sztuka kupić psa,sztuką jest go odpowiednio żywić i zapewnić mu opiekę lekarską w razie potrzeby. Ja własnie mam maltana jednego bez rodowodu,non stop mi choruje,wzeszłym, tygodniu na same leki wydałam prawie 300zł,ma problemy z wątrobą,dlatego też uważam że lepiej kupić pieska z rodowodem,bez żadnych obiciążeń genetycznych Takie moje zdanie

Gość Nelcia.
A propo szczura,też już miałam i bardzo się do niego przywiązałam,wcześniej były kotki i małe dzieci i wszystko dało się pogodzić,dla każdego trzeba mieć przywiązanie i trochę miłości.

u mnie w domu też zawsze były zwierzęta, nie chodzi mi o fakt posiadania, ale o to ze dzieci bywają zmienne,pragną coś bardzo, jak to tylko otzrymają to mają kolejne marzenia.zwierze nie jest przedmiotem,proszę zwrócić uwagę jak dużo psów jest w schroniskach, przez te właśnie impulsywne wybory;/

Gość balbinka 07
Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi:* Dobranoc

Gość balbinka 07
Hej, a moze jeszcze ktos sie wypowie?

Gość kumiko
mam shih-tsu i chce go zmieszac z yorkiem mojej kolerzanki i dlatego wchodze na wszystkie strony gdzie jest mieszanka york shih-tsu bo chce zobaczyc jak beda wygladaly ih szczeniaczki

Gość Yorkowa
Ja mam yorka

Gość maltańczyk
Ja mam maltańczka. W maju będzie miał 2 lata. Jest cudowny. Uwielbia się kąpać i suszyć suszarką. Zabiegi pielęgnacyjne nie są żadnym problemem. Potrafi stać grzecznie nawet 3 godziny, kiedy obcinam mu włosy. Mały mądrala wie, za co dostaje smakołyki więc wtedy się stara np. po strzyżeniu. Je głównie suchą karmę 100 gram na dzień w trzech posiłkach. Czasami daję mu trochę jajka, białego sera czy gotowany filet z kurczaka. Wg wskazań weterynarz. Nie jest to miniaturka, waży 6 kg. To nasz pierwszy rasowy piesek więc nie mieliśmy zbytniego pojęcia o hodowlach. Kupiłam go w pseudo hodowli za 800 zł. Na szczęście jest zdrowy. Jest bardzo żywiołowy i uwielbia pieszczoty. Jeśli kiedyś kupię drugiego pieska to z pewnością maltańczyka.

jorki są chorowite a raczej mają wadę wrodzoną- problemy z żołądkiem dlatego mogą się męczyć, bardzo im rosną włosy i muszą mieć specjalne drogie jedzenie. Nie polecam. Łatwo takiego zranić bo to kruszynka

Gość Kosmooosik
ja mam yorka, zakupy dla niego robię w sklepie http://apetete.pl/ mają tam oddzielny dział dla yorków a w nim wszystko co potrzeba do dobrej opieki nad nim

Gość WIKI

spoko, ja mam mieszańca jorka z maltańczykiem PA!