Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balbinka 07

kto z Was ma yorka, shih tzu lub maltanczyka? Chce o cos zapytac.

Polecane posty

Gość mam yorka suczke
Teraz takiego pieska z rodowodem kupisz za 1300-1500zl więc lepiej zapłacić więcej i mieć pięknego i zdrowego pupilka :)

Gość mam yorka suczke
kobietka, torebka to jeszcze nic, kiedyś widziałam dziewczyne która w takim malenkim wozku wiozła yorka :D

Gość mam yorka suczke
To pomysł miałaś na zarobek :p Dużo osób kupowało?

Gość balbinka 07
Oczywiście, macie rację z tymi dziuniami... chociaz ubranko w chłodniejszy dzien to nie taki głupi pomysł:) No to chyba powoli zaczne zbierac kasę. Myślę, że jak zacznę odkładac po 150zł miesiecznie to jakos dojde do celu;) Wczesniej pisałam już, że mam persa. Kupiłam go na giełdzie za 250zł, bez rodowodu... a wygląda jak ten biały kot z reklamy gourmet z tym, że oczu nie ma zielonych lecz bursztynowe. Wtedy akurat mi się udało (chociaz mowili mi ze to na pewno kocica a okazała sie kocurem:D). No ale z yorkiem moze mi sie tak nie udac.

Gość mam yorka suczke
Kiedyś znajoma opowiadała jak była na wakacjach gdzieś za granicą (już nie pamiętam gdzie), patrzy i widzi Panią z ślicznym bliźniaczym wózkiem więc chciała zobaczyć bliźniaczki i podeszła do tego wózka a tam 2 pieski (już nie pamiętam jakiej rasy) przykryte różowymi kocykami smacznie sobie śpią :D Ogólnie to tam, gdzie była bylo więcej sklepów z ubrankami a nawet meblami dla psów niż dla ludzi :/

Gość balbinka 07
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.trendz.pl/files/imagecache/wide2/files/petwozek1.jpg&imgrefurl=http://www.trendz.pl/foto/%3Fid%3D4142%26nr%3D1&usg=__EKRoHncJhaVlTqCGAYignhGSehk=&h=350&w=366&sz=21&hl=pl&start=14&um=1&tbnid=zWPUUxtjduJ1sM:&tbnh=117&tbnw=122&prev=/images%3Fq%3Dw%25C3%25B3zek%2Bdla%2Bpsa%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26sa%3DN%26um%3D1 masakra:O sorry za ten mamuci link.

Gość mam yorka suczke
...kobietka masz sklep w stylu zoologiczny? Ja chodzę do jednej fryzjerki z psem i ona ma mnóstwo właśnie różnych ubranek dla psów i idzie jej to jak świeże bułeczki. balbinka moja suczkę zawsze obcinam na krótko, nie chce mi się jej tak dokładnie czesać i na zime ma sweter bo inaczej nie wyjdzie na dwór bo się trzęsie z zimna, poza tym tak się do niego przyzwyczaiła, że nawet w domu kiedy sweter leży gdzieś na łóżku próbuje go ubierać i wkłada tam głowę :D ale ogólnie jestem przeciwniczką sukienek dla psów, butów, torebek, wózków itd.

na amerykańskich stronach są akcesoria takie że wlosy deba staja... jestem w tym biznesie już kilka dobrych lat i wydawałoby się że nic mnie nie zdziwi, ale niezmiernie się dziwię gdy znajduję perełki typu - preparat do czernienia nosa psa, albo lakier do pazurków psich... te rzeczy kupują głównie osoby wystawiające psy i maą one swoje "uzasadnienie" użycia, ale mimo wszystko...

Ja dałam za swoją suczkę 3000 zł. Ale ojcem był champion Polski. Matka ważyła 2,5 kg. Ojciec też. Tyle właśnie powinny ważyć yorki wystawowe.

Gość mam yorka suczke
...kobietka masz sklep w stylu zoologiczny? Ja chodzę do jednej fryzjerki z psem i ona ma mnóstwo właśnie różnych ubranek dla psów i idzie jej to jak świeże bułeczki. balbinka moja suczkę zawsze obcinam na krótko, nie chce mi się jej tak dokładnie czesać i na zime ma sweter bo inaczej nie wyjdzie na dwór bo się trzęsie z zimna, poza tym tak się do niego przyzwyczaiła, że nawet w domu kiedy sweter leży gdzieś na łóżku próbuje go ubierać i wkłada tam głowę :D ale ogólnie jestem przeciwniczką sukienek dla psów, butów, torebek, wózków itd.

Gość Nelcia.
Na podstawie wzorca FCI,który opracowała Renata Szuwart,kierownik sekcji teriera i championów tej rasy,prawdziwa waga yorków to 2,20 do 3,10 kg.I waga nie zależy od głodzenia tylko od genów.Akurat hodowca od którego kupowałam swoją suczkę,ma yorki z którymi jezdzi na wystawy,zdobywają medale i nie sądze że te pieski są głodzone,bo to tak jakby powiedzieć o człowieku który ma 1.50,cm,że jego matka była głodzona dlatego nie wyrósł.Polecam jednak zwracać uwagę na rodowód,zobaczyć najlepiej rodziców pieska i dodam że suczki są zawsze droższe.

Gość balbinka 07
no to soebie jeszcze poczekam niz kupie yorka... nazbieram kasy... Sukienki i stroje batmana dla takiego psiaka to przesada, ale podobaja mi sie niektore ubranka, typu kurteczka...

mam yorka suczke ...kobietka masz sklep w stylu zoologiczny? Ja chodzę do jednej fryzjerki z psem i ona ma mnóstwo właśnie różnych ubranek dla psów i idzie jej to jak świeże bułeczki. balbinka moja suczkę zawsze obcinam na krótko, nie chce mi się jej tak dokładnie czesać i na zime ma sweter bo inaczej nie wyjdzie na dwór bo się trzęsie z zimna, poza tym tak się do niego przyzwyczaiła, że nawet w domu kiedy sweter leży gdzieś na łóżku próbuje go ubierać i wkłada tam głowę ale ogólnie jestem przeciwniczką sukienek dla psów, butów, torebek, wózków itd. nie mam sklepu, pracuję w takowym:P co do ubranek, to na szczescie już ludzi nie dziwi pies ubrany w sweterek czy polarek i w butach, prawda jest taka, że niektórym psom jest po prostu zimno, a ilośc soli i innych śrdków uzytych do posypania ulic sprawia, że na opuszkach tworza sie trudno gojące rany - i stad obuwie psie... udziwnieniom w stylu okulary słoneczne dla psa, czapka z daszkiem i sukienki, albo bikini to dla mnie totalny idiotyzm...

Gość balbinka 07
a jak to jest własnie z płcią? Bo ja u kotó wolę kotki,, bo sa spokojniejsze, bardziej przywiazuja sie do własciciela i nie łażą Bóg wie gdzie. Jak to jest z yorkami?

U yorków jest chyba obojętne. Ale suczki są droższe.

Gość Nelcia.
Zgadzam się z Lily*.Dobranoc.

ok, geny genami, zgadzam się, są psy drobniejsze i masywniejsze ale wiesz, poznałam kiedyś własciela peudo hodowli yorków i pekińczyków i facet, nie wiedząc że ciut sie na tym znam przechwalał się sposobami uzyskania jak najmniejszych szczeniaków, co więcej, sporo tych własnie pseudohodowców tak robi nie twierdzę, że wszyscy, ale tak się dzieje, gdy za hodowlę psów biorą się osoby nastawione tylko i wyłacznie na zysk i mające gdzieś, że suka zdycha z wycieńczenia rodzeniem kolejnych i kolejnych szczeniaków... wybaczcie, ale nadal mam przed oczami fanatyzm tego gada, jak się tym chełpił:( i jak słysze miniaturka yorka, to mnie szlag trafia...

a ja mam shih tzu i jest najwspanialszym pieskiem jakiego mogłam sobie wymarzyć. nie leni się bo ma włosy, jak słyszy o spacerze to dostaje ataku dzikiej radości, je royala ale tylko z dodatkami typu mięso i szynka (tak ją tata rozpuścił, że nie zje samego suchego), do fryzjera chodzimy co 3-4 miesiące, kiedyś używałam szamponu z beaphara ale teraz kosztuje 40 zł i zmieniłam na szampon z laboratorium dr Seidla z olejkiem jodoforowym i jest ekstra, włosy mojej Sisi są super puszyste i lśniące, Sisi kupiłam 3 lata temu u hodowcy, 700 zł bo chciałam bez rodowodu, maść biało czarna, u weterynarza jesteśmy tylko na szczepieniach i raz tylko miała zapalenie gruczołu sutkowego, także ogólnie zdrowy piesio ;]

ok, geny genami, zgadzam się, są psy drobniejsze i masywniejsze ale wiesz, poznałam kiedyś własciela peudo hodowli yorków i pekińczyków i facet, nie wiedząc że ciut sie na tym znam przechwalał się sposobami uzyskania jak najmniejszych szczeniaków, co więcej, sporo tych własnie pseudohodowców tak robi nie twierdzę, że wszyscy, ale tak się dzieje, gdy za hodowlę psów biorą się osoby nastawione tylko i wyłacznie na zysk i mające gdzieś, że suka zdycha z wycieńczenia rodzeniem kolejnych i kolejnych szczeniaków... wybaczcie, ale nadal mam przed oczami fanatyzm tego gada, jak się tym chełpił:( i jak słysze miniaturka yorka, to mnie szlag trafia...

Gość Nelcia.
Suczki są bardziej do przytulania.