Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość odkoledowana grzesznica

Kolednicy, koledniczki - prosze o wasze opinie!!! POMOZCIE

Polecane posty

Gość odkoledowana grzesznica

Wynajmuje pokoj parze, we wlasnym mieszkanku. Kilkanascie minut temu zapukaly do drzwi dziewczynki, okolo 16 lat, moze mlodsze, wystrojone. Otworzylam nie ja a wspolokator. Jest bardzo, ale to bardzo praktykujacym katolikiem. I juz sie szykowal do obdarowania tych dziewczynek pieniedzmi, na co weszlam ja, podziekowalam dzieciom i zamknelam drzwi. Lokator zbladl. Kilka minut pozniej wyszlam do niego do kuchni zeby mu wyjasnic o co chodzi. Na moim osiedlu jest kilka rodzin, tzw. patologicznych. Rozne rzeczy sie snuja po osiedlu o tych rodzinach i dzieciach w tych rodzinach. Powiedzialam, ze nie jestem w stanie kontrolowac kto i na co zbiera pieniadze z koled. Poki sama chodzialam do kosciola do naszej parafii kojarzylam ludzi. I wiedzialam ze niektore brzdace to po cukierki przychodza. Wiedzialam tez ze kolednicy przychodzili z kosciola odpowiednio "oznakowani". A on na to, ze zdziwiony byl tym ze w ogole pojawil sie ktos juz po swietach, bo u niego na wsi, to jest zwyczaj ze tylko w 1 i 2 dzien swiat moze w noww rok chodzili kolednicy, a dwa ze jest tak wychowany ze sie kolednikow honoruje. Ja mu na to odparlam, ze ja niczym rodzicom wodki za w ten sposob zarobione pieniadze kupowac nie bede. Starcie jak starcie. Ale je przezywam, bo nie wiem, czy dobrze mysle? To nie te czasy i nie taka spolecznosc, kiedy i w ktorej wiedzialo sie co, kto i kiedy. Mam w nosie praktykowania tak bezmyslnego katolicyzmu, ktory splaszcza ludziom tak mozgi, ze nie zadaja sobie pytan o to komu daja te pieniadze! Szlag mnie trafil. Tyle Moze i jestem nienormalna. Ale wiem ze albo te dziwczynki nie beda mialy na blyszczyk albo na piwo. Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować