Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zachmurzone niebo

jak być dobrą partnerka?

Polecane posty

Gość zachmurzone niebo

ale zeby druga osoba nie wlazila nam na glowe? i czy mozna cos zmienic jesli juz doszlo do tego, ze druga osoba ma nad nami przewage? jestem ulegla a z drugiej strony potrafie zrobic awanture nie chce awantur tylko partnerski zwiazek, ale jak jestem dobra to maz mnie nie szanuje jak o cos mam pretensje to zarzuty ze furiatka itp ostatnio uslyszalam, ze trzeba mnie za raczke prowadzic, ze tzreba mi mowic co mam robic bo inaczej nie wpadne na pomysl zrobienia czegos,

Gość Bledupek
Mialam dokładnie to samo, co nie powiedzialam/zrobiłam, było źle, zawsze slyszalam to, czego nie powinnam wg niego, raz nawet podniósł na mnie rękę... Układało nam się tylko w łóżku.

Gość zachmurzone niebo
chcialabym cos zrobic aby nasz zwiazek byl dobry jak spogladam wstecz to zal mi ze tak to wszystko zespulismy martwi mnie to, ze maz coraz mniejsze wrazenie robi na mnie, ze czasem nie mam ochoty nic z nim robic, ze czasem jest mi obojetny ale tez boli mnie, jak mysli o mnie zle

Sam fakt że wiesz co robisz źle i jaką się prezentujesz wobec innych świadczy że możesz wyplenić z siebie samodzielnie te niezbyt "przystojne zachowania". Nie zmieniaj się, tylko zmodyfikuj pod kątem tego co uważasz za będące przyczynkiem do Waszego niezadowolenia :) nie patrz wstecz, liczy się przyszłość a ona daje mnóstwo możliwości, tylko z nich korzystaj bo wiesz co jest dobre a co złe. My tylko możemy cię zapewnić że to co chcesz osiągnąć jest właściwe (lub nie) a reszta leży w twoich dłoniach i umyśle, który niewątpliwie chce zmian. Niech się dokona. :) Powodzenia. ps. Nie ma recepty na bycie dobrym partnerem. Najważniejsze to min. dostrzegać innych a zamiast starć szukać kompromisów.