Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość foto_śląsk

zdjęcia ślubne za free

Polecane posty

Gość foto_śląsk

Mam pytanie, czy zdecydowali byście się na bezpłatną (po kosztach) sesję ślubną u fotografa który dopiero rozpoczyna działalność w branży ślubnej (ale ma spore doświadczenie w fotografii portretowej i reportażowej)??

Gość pokażfoty
Pokaż jakieś jego zdjęcia to ci powiem, czy warto ;-)

Gość jusaa
musiałabym zobaczyć jego zdjęcia, ale jeśli są dobre to zdecydowałabym się. Mój kolega tez niedawno zaczynał i robił zdjęcia za free do swojej strony, wyszły lepiej niż wielu "profesjonalnych" których widziałam na necie.

Gość foto_śląsk
mogę podesłać kilka zdjęć osobom zainteresowanym, proszę o namiary mailowe na adres: fotograf_slask@poczta.fm POZDRAWIAM!

Gość EwelinaJanowicka323
Nie ma co ryzykować.

ja tez bym zaryzykowala a co ci szkodzi nic nie tracisz :) facet na pewno chce sie postarac skoro chce sie nimi reklamowac przed innymi parami.

Gość foto_slask
z doświadczenia swojego i znajomych mogę powiedzieć, że ryzyko jest zawsze - często portfolio którym chwali się fotograf odbiega jakościowo od poźniejszego efektu jakim są fotografie dla klienta. powodów jest kilka o czym można poczytać na innych wątkach.. nie licząc skrajnych przypadków kiedy fotografi w ogóle nie ma bo fotograf nie pojawia się na uroczystości, takie przypadki też znam..

Gość Dodupyztakim
A tam opowiadacie!! Ja wysłałam temu ^fotografowi^ maila a on nic...więc to lipa i do d^u^p^Y z takim ,który ma gdzieś maila a tu niby pisze........bleee

u mnie zdjecia bedzie robic kuzynka..pasjonuje sie fotografia,ma wypasiony aparat i wiem,ze wlozy w to serce.znam jej zdjecia i dziewczyna ma super pomysly zawsze. ale obcy czlowiek za pol ceny to nie wiem...

Gość foto_slask
nie dostałem maila, proszę podać adres to ja napiszę..

cóż...spotkałabym się z nim,zechciała zobaczyć co ma na swoim koncie,zdecydowałabym czy mi się podobają,podpytała o co nie co,no i ewentualnie jeśli by było na tak to bym się zgodziła.faktycznie i my możemy mieć ładną pamiątkę(jeśli zdjęcia by nas przekonały) a i można by gościowi zrobić tą przysługę że pozawalamy mu się kształcić(praktyka czyni..) i dla pary młodej to korzyść(odciążenie się finansowo) no i nadzieja że fotograf się postara :P i dla fotografa korzyść-kolejne ćwiczenia,mobilizacja do pracy i starania się...no i fakt-nie ma ryzyka nie ma zabawy :) ja bym się zgodziła.

Gość foto_śląsk
KASIEŃKAA__ a macie ślub przed sobą czy już po? jeśli przed to jestem chętny do współpracy

Gość krolowa Narnii
my mielismy na slubie wlasnie poczatkujacego fotografa, ktory robil nam zdjecia w zamian za zgode ich publikacji na jego stronie. Mielismy tez (tylko do kosciola) niby profesjonaliste. Musze przyznac, ze zdjecia tego pierwszego byly znacznie lepsze od tego niby profesjonalisty.

Gość igpo
a gdzie Pan działa (miasto)? :)

Gość tylko profesjonalista
Zdjęcia są dla mnie ważne i nie powierzyłabym ich wykonania amatorowi. Koleżanka chciała taniej i zdjęcia robił jej fotograf-amator, zdjęcia wyglądają jakby nie było ze ślubu, bez wyrazu, koleżanka sama żałuje. Na tym nie warto oszczędzać.

ja miałam taką możliwość, bo kolega-fotograf chciał rozpocząć działalność w branży ślubnej. mimo, iż widziałam jego zdjęcia z innych wydarzeń to odmówiłam. on nigdy nie fotografował ślubu i wesela, więc obawiałam się jak sobie poradzi. ślub jest tylko raz w życiu i wolałam zapłacić, ale wziąć dobrego fotografa, który uwiecznił mi ten dzień w sposób profesjonalny. teraz mam boskie zdjęcia :P a jakby koledze coś nie wyszło? przecież nie zrobię drugiego ślubu by mieć fajne fotki ;)

Gość foto_śląsk
odpowiadając na pytanie igpo - działam na terenie śląskiego, opolskiego i małopolskiego

Gość JennyAniołek
podobają mi się te zdjęcie ;)

a gdyby nie wyszlo twojemu "profesjonaliscie"?? Wiesz przypadki chodza po ludziach pomyslalas o tym?? Gdybym ja miala taka okazje nie wahałabym sie ani chwili. No ale rozni sa ludzie i ich potrzeby. Pamietam jak na weselu mojego wujka fotografowi nawalil aparat i w paru fajnych momentach to ja musialam robic zdjecia dopoki kolega nie przywiozl mu zapasowego. Zdarza sie niestety, na kazdego moglo trafic

dlaczego kwestionujesz profesjonalizm mojego fotografa używając cudzysłowu? ps. profesjonalista nie zostawia zapasowego aparatu w domu tylko bierze go ze sobą ;)

Gość XXLL
Patka wcale się tu nie chce reklamować......

Moim skromnym zdaniem próbka tych zdjęć świadczy o tym że ta osoba ma pojęcie o fotografii:-) Ja bym się zgodziła. Każdy kiedyś musi mieć ten pierwszy raz. Na mnie też kiedyś ktoś zaryzykował. Pamiętajcie , że ten co robi pierwszy raz wkłada w pracę mnóstwo serca i zaangażowania....niektórzy starzy wyjadacze robią już machinalnie wszystko. Pozdrawiam, www.memoryart.pl

ja bym sie zgodziła przecież młody fotograf musi zdobyć doświadczenie a może być lepszy niż ci starzy z oklepanymi pomysłami.

Gość Moje w tym temacie trzy grosze
Natalio w pewnych zawodach a już najbardziej zawodach wolnych głównie liczy się doświadczenie. Pomysły to jeszcze nie wszystko. Trzeba wiedzieć jak te pomysły zrealizować aby wyszły i aby nie narozrabiać na ślubie w kościele. Ślub jest raz w życiu i wiele sytuacji jest nieprzewidywalnych i tu potrzebna też jest rutyna. Masz rację że jeśli ktoś chce być fotografem musi się gdzieś uczyć. Prawda jest tez taka ze wiele osób uważa że fotografia ślubna to szybki pieniądz i nie do końca musi być on legalny. Taka propozycja darmowych zdjęć jest kusząca ale pomyśl czy czasami więcej nie stracisz niż zyskasz.

ja też dołożę swoje trzy grosze - to już razem będzie 6 groszy ;-) MOJA RADA: - jeżeli ktoś nie planował na swoim ślubie fotografa (np. ze względów finansowych) to jest to świetna opcja żeby zaangażować kogoś za darmo (ja nie wyjdzie: trudno - jak wyjdzie: super) - natomiast jeżeli ktoś wpadł na pomysł żeby zaoszczędzić (lepiej za darmo niż za pieniądze) to jest niestety duże ryzyko że "zaoszczędzi" przede wszystkim na jakości... Jeżeli ktoś planuje ew. powtórkę ślubu to wtedy ok. ;) Jak wspomniał przedmówca: tutaj liczy się doświadczenie. Często warunki zdjęć są tak ciężkie, że początkujący fotograf (zdolny itp.) po prostu polegnie...

Gość Jagienka......
Karpiku mądrze piszesz ale wybacz odbieram to jako twoją niezbyt ładną reklamę. O wiele lepiej będzie czytać się twoje wypowiedzi jak skasujesz swój link umieszczany pod wypowiedziami. Sory że to napisałam ale lubię uczciwie stawiać sprawy. Najpierw uczciwość a potem reszta...

ale i początkujący fotograf chce zbudować sobie portfolio więc dlaczego nie pomóc, oczywiście zabezpieczając się obecnością w dniu ślubu innego fotografa profesjonalisty