Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamunia

pierwsza wizyta u gina w ciąży

Polecane posty

Gość przyszła mamunia

Czego się spodziewać? Jak będzie wyglądać ta wizyta?

Gość przyszła mamunia
Proszę o odpowiedź, bo bardzo mnie to ciekawi czego mam się spodziewać

w moim wypadku było tak : przychodzę do gina i mówię ,że podejrzewam ciąże bo 3 testy wyszły mi pozytywne ,zapytał jak sie czuję , kiedy była ostatnia @, umówił sie ze mną na usg by potwierdzić ciążę bo stwierdził iż badaniem ginekologicznym na tak wczesnym etapie nic nie potwierdzi . Doradził zakup witamin ,podpowiedział jak zmienić nawyki żywieniowe i to chyba wszystko.

U mnie wygladało to mniej więcej tak. Poszłam do gin i poinformowałam go o podejżeniu ciąży. LEkarz zapytał o daatę ostatniej miesiączki wyliczył przewidywalną datę narodzin, zalecił branie kwasu foliowego. Poinformował mnie o przeciwwskazaniach tj papierosy, alkohol. Zapytał czy mam jakieś objawy ciążowe oraz wyznaczyzł datę badania USG w celu potwierdzenia ciąży. Zostałam również zbadana

Gość mummy3
jak wyżej

Gość przyszła mamusia 22
Ginekolog zapytał o datę ostatniej miesiączki,zbadał palpacyjnie i stwierdził,że macica jest spulchniona typowo jak na ciążę,i zrobił od razu usg dopochwowe i potwierdziło to tylko moje przypuszczenia o tym ,że jestem w ciąż:) Zalecił oczywiście przyjmowanie witamin i przyjście na kolejną wizytę z wynikami badań z morfologii i moczu,a ja sama od siebie wcześniej zrobiłam badania krwi na beta hcg i to zabrałam ze sobą do lekarza-to już było tak jakby potwierdzenie ciąż:)Teraz jestem w 29 tygodniu ! Pozdrawiamy :)