Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjikglnm

jak zmusić niemowlaka by piło herbatki?

Polecane posty

Gość hjikglnm

cześć mam pewien problem, otóż 2 tygodnie temu urodziłam synka juliana, karmiłam go piersią, ale kilka dni temu straciłam pokarm więc daje mu mleko modyfikowane bebilon, lekarka kazała go dopajać i tu jest najwiekszy problem. moje dziecko wogóle niechce pić żadnej herbatki, ani z koperku, ani z rumianku nic. strsznie płacze jak chce mu ją podać, poradzcie cos dziewczyny?

Gość mamaFilipka-supersynka
mój też nie chciał pić żadnej herbatki. Daj mu po prostu wodę- ja daję żródlaną- Żywiec albo jakąś podobną. Mój synek ma teraz 9 miesięcy cały czas pije tylko wodę- nie chce żadnych soków ani herbatek- ale to chyba po mamusi bo ja tak samo więc w niego nie wmuszam. Wcina owoce więc nie zawracam sobie głowy soczkami. Nie wmuszaj w małego- spróbuj po prostu podać mu wodę.

wrzuc sobie na youtube jak karmia gęsi na akord i podpatrz głupia babo nie zmusisz go .mozasz go co najwyżej nauczyc pic te jebane herbatki !

Dziecka nie jesteś w stanie zmusić do niczego. mozesz właśnie spróować podac mu wodę- to mu na zdrowie wyjdzie- jak przywknie do herbat i soków to później wody nie tknie. A swoją drogą to wszędzie pisza tylko o tym ze dziecko trzeba dopajać a nie każde dzieco tyle płynów potrzebuje. Przecież bardzo dużo wody jest już w mieszance i czasem nawet to wystarcza. a jak nie to dziecko z pewnością nie odmówi jeśli odczuje pragnienie. Moje dziecko miało ponad 3 miesiace jak zaczeło jeść mleko modyfikowane i przez kilka miesięcy nie piło prawie wcale. przyszło w końcu lato, upaly i młody sam zapragnął się napić. Jedyne co możesz zrobić to co jakiś czas proponować dziecku picie. jak będzie miało potrzebę to skorzysta

Gość hjikglnm
tak tylko ze wody tez nie chce pic i tez płacze jak mu ja daje.

Gość hjikglnm
okej zobaczymy jak to bedzie dzieki za pomoc

ja bym nie zmuszała. przyjdzie czas to się napije i tyle. ile mi teściowa głowę suszyła że mam dziecku dawać pić. a on nie chciał. teraz ma rok i prawie nie rozstaje sie z bidonem:)

Gość hjikglnm
no własnie wszyscy mi mowia ze jemu sie chce pic a on jak tylko poczuje ze to nie mleko to od razu w ryk a potem nie chce jesc dzieki

Gość hfrghrth
zatkaj nos, jak otworzy gębę to wepchnij butelkę i nalej mu do gęby, następnie zamknij gębę iprzytrzymaj ręką aby nie wypluło. po kilku próbach powinnaś odnieść sukces.

Gość mamaFilipka-supersynka
nie zmuszaj, ale co jakiś czas zaproponuj. Jak będzie chciał to się napije.

Chyba nie zmusisz...a sprobuj wode, tak jak radza ci inne mamy. Moj ma prawie 5 miesiecy i do dzis nie pije niczego innego oprocz mleka (powolutku zaczynamy wprowadzac kaszke i przeciery owocowe). Ani herbatki ani wody nie lubi i ma po nich doslownie odruch wymiotny. Z tym, ze mi nie kazano dopajac (piersia karmilam tylko 2 miesiace) i tutaj jest regula, ze do ukonczenia przez dziecko 6 miesiecy nie potrzebuje ono nic oprocz mleka, a wiec zadnych wod, herbatek, zupek itd., choc jak ktos chce to moze zaczac wprowadzac od ukonczenia przez dziecko 4 miesiecy. Ta regula ma sie tak samo do dzieci karmionych piersia, jak i butelkowych, ale ja mieszkam w Holandii i tutaj wiele rzeczy robi sie inaczej niz w PL, takze jesli tobie kazala dopajac to sprobuj podawac wode.

Niema potrzeby dopajania do 6 miesiaca to jakas stara regula ze trzeba dopaja kiedys nawet w gazecie rodzice malego dziecka chyba wyczytalam wlasnie ze nie trzeba dopajac bo niektorym dzieciaczkom wystarczy ilosc plynu w mleku..Moj synek tez nie chce pic niczego czasami napije sie 30-40 ml ale rzadko nie zmuszam na pewno jak bedzie potrzebowalo i podasz mu cos do picia to sie napije nie zmuszaj

Gość bebilonowa
Moje dziecko tez nie chcialo pic.Polozna mi podpowiedziala,zebym podawala wiecej wody w stosunku do ilosci miarek mleka.Np 5 miarek mleka a wody nie 150 ml tylko np 160-170.W zaleznosci od maluszka i pojemnosci zoladka.Moje dziecko nie pilo nawet jak byly upaly.Kupki byly zawsze prawidlowe i regularnie.Teraz ma 8 miesiecy i butelka z woda sie bawi a nie pije.Zdarzalo sie , ze sie napilo.Zawsze proponowalam na wszelki wypadek.Jesli chodzi o herbatki to od czasu do czasu sypnelam koperkowej.