Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olabarbara

ból sutków

Polecane posty

Gość olabarbara

hej mam pytanie czy z powodu zażywania luteiny mogą mnie boleć sutki? całe piersi mnie nie bolą, tylko sutki. Lekarz na podstawie badania usg podejrzewa u mnie PCOS i na wywołanie nieregularnego i spóźniającego się okresu dostałam luteinę. zażywałam ją 5 dni, po 2 dniach od odstawienia dostałam okres, 3 dniowy i dość obfity, teraz mam 6 dzień cyklu i bolą mnie sutki? gdyby bolały mnie przed okresem to ok, ale po nim? wiem że taki objaw pojawia się w ciąży ale w moim przypadku to raczej mało prawdopodobne...zwłaszcza że luteina wywołała u mnie okres...ale już sama nie wiem...czy ktoś może coś doradzić?

Gość olabarbara
?

Luteina na mnie działa strasznie- okropny ból brzucha i piersi. Ale pomaga. A jjeśli chodzi o Ciebie, to skąd mamy wiedzieć? Jest cały wątek o luteinie- ponad 1000wpisów tam zajrzyj i się domyślaj. Szukanie nie boli

Gość Luteina...
Jeśli się bierze leki, to najczęściej przy lekach jest ulotka, która informuje o potencjalnych skutkach ubocznych brania określonego leku. To najbardziej rzetelna informacja, której warto się trzymać. A tak dla wyjaśnienia - Luteina to progesteron. A progesteron zwykle powoduje bóle piersi (sutków), zatrzymanie wody w organizmie, wzdęcia, może powodować bóle brzucha i mdłości i inne objawy, które występują przy PMSach...

Gość olabarbara
wiem że to czysty progesteron. Ulotkę przeczytałam od początku do końca ale nic tam nie pisze o bólu sutków. No zastanawia mnie dlaczego boli mnie po skończeniu jej zażywania a nie w trakcie jak już...