wiolkcia 0 Napisano Maj 8, 2010 no tak pewnie \beda dziś straszne pustki no ale cóż jak taka pogoda to trzeba korzystac :):):):) Kama ale ty masz przeboje z tymi piersiakami :):):) jak się dziś czujesz?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Maj 8, 2010 Chyba przed okresowo, a co do piersi to musialam napisac bo strasznie bolaly mnie i te sutki z reszta dzisiaj tez ogolnie bola cale i nie wiem juz co mam robic jeszcze jak posiedze bez koszulki to ujdzie wytrzymac ale no ale w pracy to chyba sfiksuje... Oby do @ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Maj 8, 2010 nio tak ide sobie bo nikogo nie ma zajze pozniej Buziak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiolkcia 0 Napisano Maj 8, 2010 Kama jeszcze 10 dzionków i się wyjaśni czy to okresowo czy też nie :):)):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justys1818 0 Napisano Maj 8, 2010 wiecie co chyba clo zaczyna dzialac:) czuje jak mnie jajniki kluja i tak delikatnie bola. jutro ostatnia tabletka a potem czekamy co z tego bedzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiolkcia 0 Napisano Maj 8, 2010 justys to bardzo sie ciesze ze clo na Ciebie działa- oby teraz pęcherzyk pięknie rósł i pęknął :):):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justys1818 0 Napisano Maj 8, 2010 no oby wiolkcia oby:) tak sie mi wydaje ze owulka tez bedzie wczesniej niz zwykle:) zeby tylko sie dobrze skonczylo:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Maj 8, 2010 Hejka jestem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Maj 8, 2010 Justys bedzie smiesznie jak sie okaze ze we trzy po clo bedziecie mialy blizniaki;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Maj 8, 2010 Halo szarlotko czemu nic nie piszesz?? Berbelku Jak po wizycie u profesora?? Nerwusku jak sie czujecie?? I co u reszty dziewczynek?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiolkcia 0 Napisano Maj 8, 2010 oj ale u nas ulewa była straszna przed chwila i burza. ja tez chce dołączyc do tych bliźniaczych ciąż :):):):) było by ekstra gdybym miała bliźniaki :):)) od jutra zaczynam brać duphaston - tak bardzo bym chciała by się tym razem udało. kurcze jeszcze 4 godziny w pracy musze siedziec a przez tą ulewe to pusto na sklepie strasznie i chyba zanudzę się na śmierc albo zacznę gadac z manekinami;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Maj 8, 2010 Wiolkcia ja jeszcze tylko godzinke na szczescie;) U nas w wawie cos cyba tez zacznie padac bo zaczyna sie niebo chmurzyc oby nie;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiolkcia 0 Napisano Maj 8, 2010 no to już szybciutko Ci zleci :):):):) ja bardzo boję sie burzy. Na szczęscie nie jestem sama w tym molochu bo chyba bym zawału dostała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Maj 8, 2010 Ja juz sie pozegnam bo bede nie dlugo szla do domciu i bede pozniej. Wiolkciu trzymam kciuki za ten Twoj cykl slonko oby @ nie przyszla;) Buziak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiolkcia 0 Napisano Maj 8, 2010 dzięki Kama :) Liczę na to że maj będzie nas w większości szczęśliwy :):):):). CZekająca ma termin na czerwieć lipiec (niestety bidulka musi czekac na wizytę lekarską ) ale napewno zostanie jej to wynagrodzone :):):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
berbelek1 0 Napisano Maj 8, 2010 diagnoza postawiona: poronienie zatrzymane :( ale lekarz nie wzbudził we mnie zaufania :( u niego pęcherzyk ma jedynie 0,97 a jak mi robił usg mój lekraz to wyszło mu 1,27 w czwartek a dziś mówił że jest jeszcze jakiś krwiak i napewno nie ma szans obraz pęcherzyka jest zamazany nie wiem co mam o tym myśleć mam 2 lekarzy którzy sądzą inaczej dziś się dowiedziałam że nie ma szansy a w czwartek lekarz mi powiedział że szansa jest bo pęcherzyk rośnie dziś nawet poweidział mi ten profesorek że on nei będzie szukał ciałka żółtego albo żółtkowego bo on i tak nie widzi szansy komu ja mam wierzyć ??? pomocy!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiolkcia 0 Napisano Maj 8, 2010 oj berebelku Ci lekarze to potrafia nieźle zamieszać nam w głowie. a masz możliwość iść do jeszcze innego?? masz dalej te bóle i plamienia?? Słonko sciskam Cię mocniutko i trzymam kciukaski by się jednak dobrze to wszystko skończyło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
berbelek1 0 Napisano Maj 8, 2010 wiolkcia jajnik już mnie ni kuje a plamienia nadal mam takie bardzo ciemne brązowe :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiolkcia 0 Napisano Maj 8, 2010 Słonko trudno mi Ci cokolwiek doradzić bo niestety nie jestem specjalistką w tych sprawach- mam jednak nadzieje ze ten cały profesorek to jakiś matoł. i co kazał Ci teraz zrobić- jakie dostałaś zalecenia ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majeczka87 0 Napisano Maj 8, 2010 Witajcie dziewczyny:) , jestem autorką tego topiku.Widze że zawsze jest na samym szczycie wśród tematów;) Założyłam go kilka miesięcy temu gdy zaczynałam własne starania o maleństwo. Od tego momentu wydarzyło się bardzo wiele rzeczy w moim życiu. Dlaczego tu pisze, otóż chciałam coś pomóc Tobie berbelku, bo tak czytam i przeżywam razem z Tobą to samo co niedawno sama przeżywałam. Niewiem czy mój wpis coś pomoże ale chcę Ci troszke wyjaśnić bo u mnie niestety było podobnie jak u Ciebie ( krwiak, brązowe plamienia). Gdy zaszłam w ciąze wszystko było ok do 7tc, nagle krwawienie. Szpital. Krwawienie ustało. Niby wszystko ok. Wypisano mnie do domu. Zalecone całkowite leżenie. Za 3 tyg. wizyta kontrolna. Kilka dni przed wizytą kontrolną plamienie bardzo bardzo brązowe. Oczywiście płacz bo niewiedziałam skąd te plamienie takiego koloru, jak niby wszystko dobrze. Później wizyta kontrolna USG a tu cisza. Serduszko już nie bije. Tylko widoczny krwiak. I diagnoza poronienie zatrzymane. I znów szpital. Badana jeszcze raz przez mojego ginka a później dla potwierdzenia przez ordynatora i to samo. I niestety ...zabieg :( Ale kochana mam WIELKĄ nadzieje że u Ciebie tak to się nie skończy. Jak czytałam jeden z lekarzy stwierdził że wszystko dobrze, jest jeszcze jakaś iskierka nadzieji. Ja bym Ci radziła jeśli nie jutro to w poniedziałek jeszcze raz zrobić USG, i wtedy wszystko się powinno wyjaśnić, bo wiem co przeżywasz. W głowie mysli tysiąc. Ale bądź silna. Jestem z Tobą.Pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karten 0 Napisano Maj 8, 2010 witam ale dziś mało Was było coś strasznie krótko czytałam ;) berbelku przykro mi bardzo nie wiem co pisać poprostu smutno :( trzymaj się mocniutko :) ja diś 14dc i coraz bardziej mnie bolą jajniki i mam taki brzuch jakby był spuchnięty dziwne uczucie ale daje jakos rade pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Maj 8, 2010 No nie wiem Berbelku co ma Ci skarbie napisac ja nadal wierze ze wszytko bedzi ok czytalam jakis czas temu ze krwiak nie jest wyrokiem ze ciaza sie nie utrzyma. Na roznych foach dzieczyny tz mialy krwiaki i sa lub beda za niedlugo szczesliwymi mamusiami. Tule Cie mocno I jestem kochanie z Toba Szarlotko gdzie Ty sie podziewasz?? No i reszta dziewczynek?? Poprosze o wieczorny raporcik zdrowotny;) Buzka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Maj 8, 2010 Wczesna ciąża Zazwyczaj około 7 tygodnia ciąży proponujemy ciężarnej pierwsze badanie USG. Już od 4 1/2 tygodnia ciąży możliwe jest uwidocznienie pęcherzyka ciążowego, a od 5 tygodnia pęcherzyka żółtkowego. Pęcherzyk ciążowy to wypełniona płynem przestrzeń, zawierająca płód, jamę owodni i pozazarodkową jamę ciała. Pęcherzyk żółtkowy to mała przestrzeń, podobna do balonika, będąca pozostałością po naszych przodkach, składających jaja. U gadów i ptaków zawiera on substancje zapasowe dla zarodka. U człowieka nie pełni funkcji odżywczej. Jego nieprawidłowa budowa może być wczesnym objawem nieprawidłowego rozwoju płodu lub struktur jaja płodowego. Zarodek jest widoczny i można zmierzyć jego wielkość od około 5 1/2 tygodnia. W tym okresie ciąży należy uwidocznić prawidłowe zagnieżdżenie pęcherzyka ciążowego, czynność serca płodu i ewentualne krwiaki, mogące zagrażać ciąży. W przypadku krwawienia we wczesnej ciąży trzeba sprawdzić, czy bije serce zarodka/płodu, co jest możliwe od około 5-6 tygodnia. Jeżeli serce płodu bije, to pomimo krwawienia rokowanie jest dobre i około 85% zarodków kontynuuje rozwój. Serce płodu rozpoczyna swoją pracę z wolną prędkością, około 90 uderzeń na minutę i przyśpiesza do około 160 u/min w 9-10 tygodniu, a następnie powoli zwalnia do 140 u/min. Niekiedy stwierdzamy obecność struktur jaja płodowego bez obecności zarodka, co nazywamy pustym jajem płodowym. Często zdarza się, że do jajeczkowania dochodzi w innym momencie, niż można byłoby się spodziewać na podstawie daty ostatniej miesiączki, nawet jeżeli kobieta regularnie miesiączkuje. Dlatego wyniki badania USG we wczesnej ciąży, przy podejrzeniu nieprawidłowego rozwoju zarodka należy interpretować ostrożnie. Często na przykład zdarza się że widoczny jest pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka, bo pacjentka zaszła w ciążę później i dopiero przy kolejnym badaniu USG pojawia się zarys zarodka z bijącym sercem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Maj 9, 2010 Skoro nikt nie chce ze mna pogadac to sobie ide:P buzial Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xmonikax24 0 Napisano Maj 9, 2010 czesc wczoraj wrócilismy po 22:( i odrazu zasnełam:( berberek nie wiem co Ci powiedziec:( ja też byłam wtedy u dwóch lekarzy i pierwszy powiedział ze mu przykro ale dziecko nie zyje a drugi ze pecherzych jeszcze bardziej zmalał i mam sie napic w sylwestra to samo wyleci:( niestety ja za długo chodziłam z ciąza obumarłą i postałam silnego zapalenia i Ascus:(czy cos takiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justys1818 0 Napisano Maj 9, 2010 hej dziewczyny. berbelku kurcze tak mi przykro, przezywam to razem z toba slonko. ale nadal trzymam kciuki zeby wszystko sie dobrze ulozylo. majeczka wspolczuje utraty maluszka tez to przeszlam ale bez zabiegu na szczescie. a u mnie 9 dc, ostatnia tabletka clo i od wczoraj czuje jajniki:) czyli niedlugo bedzie owulka:) trzymajcie kciuki. pozdrowienia i buziaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Maj 9, 2010 Hejka slonca co tam? Berbelku jak sie trzymasz i czujesz? Raporcik zdrowotny poprosze;) Buzzial Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Maj 9, 2010 Odezwie sie ktoś?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Maj 9, 2010 Halo Ma ktos zamiar sie odzywac w temacie????? Dziewczyny co jest?????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xmonikax24 0 Napisano Maj 9, 2010 u mnie jak narazie zero bóli:(sluz robi sie jedynie płodny ale pozatym nic:( siedze popijam whiski z cola i ciesze się mezusiem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach