Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majeczka87

W OCZEKIWANIU NA WYMARZONE 2 KRESECZKI - POCZĄTKI STARAŃ

Polecane posty

no ja tez podczytuje oba fora na raz i mam lekkie rozdwojenie:) ale tak czy siak jestem obecna i bede na obu forach:)

mysle ze nie tylko my tu zagladamy. moze jeszcze kiedys ty wroca wszystkie kobietki :P

Gość minka23
Dziewczyny mam pytanie może mi pomożecie. Jak wyliczacie sobie długość cyklu gdy są nieregularne? Chodzi mi o kalendarzyk dni płodnych w necie. Staram się o maleństwo i zupełnie niewiem jak jest z tym cyklem ostatnie moje dwa cykle były 25 i 31 dniowe czyli jaką długość zaznaczyć na kalendarzyku? Bo dzień owulacji jeśli inaczej zaznacze wychodzi co rusz to innego dnia:( Jak Wy sobie to wyliczacie? Bo ja juz zupełnie się pogubiłam...

Gość minka23
Dziewczyny mam pytanie może mi pomożecie. Jak wyliczacie sobie długość cyklu gdy są nieregularne? Chodzi mi o kalendarzyk dni płodnych w necie. Staram się o maleństwo i zupełnie niewiem jak jest z tym cyklem ostatnie moje dwa cykle były 25 i 31 dniowe czyli jaką długość zaznaczyć na kalendarzyku? Bo dzień owulacji jeśli inaczej zaznacze wychodzi co rusz to innego dnia:( Jak Wy sobie to wyliczacie? Bo ja juz zupełnie się pogubiłam...

Gość minka23

********************************************************* **************************** nick..............wiek.........cykl starań......data@....... ...miasto ********************************************************* **************************** _rebeka_..........27.................9..............23.06 .......włocławek dzidzi23uk........23................11..............23 .06.......uk romualda18.......36.................9...............25.06 ... ....wabrzezno szarlotka80.......29.................7...............29.0 6.. .....Gliwice nadi8...............23...............14...............03. 07. .....Jelenia Góra xmonikax24.......25........11-1 po poronieniu....04.07.....ostrów wlkp justys1818........21.................7................06. 07. ....Żywiec mysia owsia.......26................10...............05.07......Br zesko Czekajaca1984...25.....5mies(przerwa Yasmin)...5-11/07...Tychy Kamilla23...........23.................7................1 1.0 7.........Wawa wiolkcia............28................15................1 8. 07.......Zabrze Joanka 30..........30.................5................19.07....... Wawa kolokokta..........24.................6.................? ??? ?.......Wrocław karten..............28..................5................ 26.0 7.......j.góra ********************************************************* *************************** ++++++++++++++++++++++++Brzuchatki+++++++++++++++++++++++ nick...........tydzień ciąży .......termin porodu.....płeć............... ********************************************************* *************************** NowaTu24.........24tc...............24.09.2010...... córcia (Patrycja) sat.................19tc...............14.11.2010.......d ziewczynka Lajla_ie............?????...............?????????????.... ... ?????? berbelek1 .........?????..............02.01.2010........?????? werna26...........?????...............????????????....... ..?????? ********************************************************* ***************************

minka23 przy nieregularnych cyklach bardzo cieżko wyliczyc dni plodne:) Moze na poczatku kochajcie sie co drugi dzien a jezeli to nie pomoze, moze monitoring u gina by pomogl lub testy owulacyjne. Znalazlam jeszcze cos takiego moze Ci pomoze slonko:) : Cykle regularne to cykle trwające od 25 do 35 dni. Cykle krótsze i dłuższe są nieprawidłowe i wymagają konsultacji ginekologicznej. W metodzie termicznej należy policzyć długość trwania kolejnych, ostatnich 6 - 12 cykli miesiączkowych. Po odjęciu od najkrótszego cyklu 18 dni uzyska się pierwszy dzień płodny, od którego nie należy podejmować współżycia, o ile nie planuje się ciąży. Ostatni dzień płodny oblicza się odejmując od najdłuższego cyklu 11 dni. Warto zaznaczyć, że wskaźnik skuteczności metody kalendarzowej jest bardzo wysoki i wynosi 14 - 50. To znaczy, że 14 - 50 kobiet na 100 stosujących daną metodę w ciągu roku zajdzie w ciążę. Źródło:http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/dni-plodne/9138/1/

Znalazlam jeszcze to: Nieregularne cykle a zajście w ciążę Mam 21 lat i od kilku miesięcy staramy się z narzeczonym o dziecko, niestety nic nam z tego nie wychodzi. Ja mam nieregularną miesiączkę od 29 do 35 dnia cyklu i ciężko jest mi określić dni płodne. Czy taka nieregularna miesiączka może być przyczyna tego, że w ogóle nie będę mogła mieć dzieci? Cykle, których długość trwania jest od 25 do 35 dni są cyklami regularnymi. A więc miesiączkuje Pani regularnie. Dni płodne najlepiej jest określić na podstawie obserwacji śluzu szyjkowego, który w okresie owulacji powinien być przezroczysty, ciągliwy i, co jest bardzo ważne i łatwe w obserwacji, dawać uczucie śliskości. Pomocne w ocenie owulacji są testy owulacyjne, które można kupić w aptece. Rzadko się zdarza, żeby zaplanować zajście w ciążę i żeby od razu się udało. Proszę więc na razie nie przejmować się. Dopiero po roku do dwóch starań proszę zwrócić się z problemem do ginekologa.

WITAM. Ale wczoraj sie forum dublowało! :O MINKA23 oj ciezko ciezko wyliczyc jak sie ma nieregularne cykle... Ja tez mam nieregularne cykle przez pcos no i trzeba sie nauczyc słuchac własnego organizmu. Najlepiej zacznij sie obserwowac, mierz temperature spoczynkowa i obserwuj śluz to bedziesz mogła wypłapac dzieki temu moment owulacji.

My staramy się długo ,bo od końca września 2009. ale wtedy to było prawie niemożliwe ,bo cały czas stosowałam plastry systen sequi na wyrównanie estrogenów. Potem przerwałam kurację ( po 11 miesiącach leczenia ). Więc od 17 maja biorę tylko duphaston z powodu niskiego poziomu progesteronu. Do tego wykryto że nie miałam owulacji( ale to tylko ten miesiąc był brany pod uwagę) Lekarz kazał wziąść clostilbegyt na owulację ale zaczęłam pić zioła które mają ją wywołać. Mam nadzieję, że w końcu się uda. Tak naprawdę nie wiem czy stosowanie estrogenów utrudniało mi przez tyle miesięcy zajśćie w ciążę. Wiecie coś na ten temat?

Zapraszam na nowe forum link przesle na email:) Kontakt do mnie kamcia818@tlen.pl:)

Witam :) U mnie 4 dzień @ , brzuch pobolewa, od jutra III i ostatnie opakowanie Yas.... Kamila23 a czemu Ty ciągle to UPPPPPPP piszesz? Przeciesz nam sie nieśpieszy nigdzie z forum prawda? Kto chce to napisze na maila.Nie ma co pomaganiać. TOTOROO no ja sie nie zabardzo orientuje w stosowaniu estrogenów. A to w jakichś tabletkach? No moze zioła cos dadzą bo wiem ze duzo dziewczyn pije rózne mieszanki i niektórym pomagaja. TRZYMAM KCIUKI! MIŁEGO DNIA I WEEKENDU ZYCZE!!!!!!!

Pisze upp zeby temacik nie zaginal na dalszych stronkach i nie trzeba bedzie go szukac:) Nic wiecej:)

Kamilla23 a moze lepiej bużke pisac albo obojetnie jaka minke zeby temacik sie niezagubił , bo to upppp jakos zle sie chyba kojarzy... Albo tylko mi :P:P:P:P LECE NA ROWEREK :)

Kobietki mogłybyście zagłosować mi na zdjęcie, dziś się kończy konkurs a przyda się parę jeszcze głosików :) Trzeba tylko podać bylejakie dane i prawdziwego mejla na ktory przyjdzie link aktywacyjny i zaglosować na to zdjęcie http://konkurs.develey.com.pl/zdjecie/mi-tez-smakuje BARDZO BYM DZIĘKOWAŁA :) :* POZDRAWIAM

Witam kobietki! :) Od 3 miesięcy staramy się z narzeczonym o dziecko i ciągle nic :( w poniedziałek znowu dostałam okres :( Wybieram się do lekarza w środę. Dwa lata temu brałam tabletki ale odstawiłam po roku. Chciałabym mieć dzidzie a ciągle nie mogę :(

WITAJ ANETKO 20 !!!!!! No 3 miesiace to nie az tak długo wiec sie niezamartwiaj. Ale bardzo dobrze ze idziesz do lekarza, najlepiej za tym nieczekac i porobic badanka, sprawdzic co jest grane. Mam nadzieje ze bedzie dobrze i zycze powodzenia!

hej dziewczyny anetko nie martw sie 3 miesiace to krociutko. ja tez liczylam ze sie nam uda za pierwszym razem a tu juz 9 miesiecy staran i nic. trzymam mocno kciuki za ciebie. i sluszna decyzja z ta wizyta u lekarza bo nie ma co czekac i sie zamartwiac.

Anetko decyzje z lekarzem popieram w 100% a nawet w 200% :) Czasem jest tak ze jak bardzo czegos/kogos ;) pragniemy to tym bardziej staje sie to nie osiagalne. Nawet jak sa dobre wyniki a para strasznie chce miec dzidzie to potrafi dosc dlugo im sie nie udawac.Podstawa jest nie napinanie sie i kochanie z partnerem dla przyjemnosci a nie zeby dzidzia powstala. Odrobinka luzu i na pewno sie uda:)