Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maciejaki

Frytki z keczupem czy z majonezem? A może...

Polecane posty

Gość Maciejaki

Witam wszystkich fanów wysokokalorycznych potraw (pomarzyć zawsze można, hehe). Napiszcie proszę, jak lubicie jeść frytki. Z solą, keczupem, majonezem, a może macie jeszcze inne pomysły na przyrządzanie tej wspaniałej postaci kartofla? Czekam na opinie i pozdrawiam!

Gość resor
Frytki z majonezem? Bueee... ty chyba koleś na głowę spadłeś jak byłeś mały. Ketchup rządzi- do wszystkiego!

Gość resor
Frytki z majonezem to najbardziej popularna forma konsumpcji tego dania w całej Francji i Belgii. Nie ma się czemu dziwić. (chociaż ja w zasadzie preferuję inne "zalewy")...

Gość zdrowy deszcz
wiecie co to nie tamat na diety!!;p

Gość zdrowy deszcz
słodka czekolada--> nie jestes;p

Gość a spróbujcie
z sosem tatarskim.REWELKA !! A najlepsze z czeskim nazywa się tatarska omaćka z hellmanza

Gość smakoszszsz
fryki z sosem tatarskim to super sprawa, a tatarska omaćka jest super! SłodkaCzekolada- ta mieszanka ketchup-majonez to sprawdzona, pyszna mieszanka! A frytki ze słodką czekoladą?:) SłodkaCzekolada co myślisz?:):):)

Gość fryyyyyyyyyyyyta
z sosem czosnkowym (majonez + śmietana + czosnek) mniaam !

Gość fryyyyyyyyyyyyta
no i dużo soli oczywiści na fryty

Gość z obydwojgiem

Gość mam jeszcze jeden patent
zamiast soli posypuję czasem frytki oregano - pycha :) A wariacje "sosowe" to standard - keczup, sos czosnkowy, majonez. Z czekoladą nie próbowałam, ale kto wie, kto wie, może dobre ;)

Gość fryyyyyyyyyyyyta
brytyjczycy jedzą z octem i ciemnym sosem "pieczeniowym" te swoje wielkie fryty ocet to już wg mnie przesada bleee

Gość dagbe
Moja znajoma Amerykanka konsumowała frytki polane octem... Nie zdecydowałam się tego spróbować ;) Osobiście najbardziej lubię klasycznie z solą. Pozdrowienia, Dagmara

Gość alfabetagama
majonez albo sos czosnkowy.lubie tez posypac przyprawda do ziemniakow,ale tylko firmy prymat.;)

w holandii nawet widzialam posypane sola i z musem jablkowym!oczywiscie standart ketchup i majonez oraz co ciekawe-wlasnie z sosem sate (z orzeszkow ziemnych) i posiekana cebulka,ale mi to jakos nie wchodzi ja wole z keczupem albo sosem czosnkowym :)

oj tak kachup sol sos czosnkowy lub mieszanka majonez+ketchup...jadlam kiedys z magii u znajomej i calkiem niezle. uwielbiam czasem sobie walnac na kanapke troche musztardy z majonezem wiec moze i z tym byloby dobre

Gość majonez
ketchup się chowa :)

Gość
Słodka czekolada nie jesteś dziwna ketchup z majonezem jest bardzo popularny tylko nie w Polsce :)

Gość niuniaaaaaaaa6541211111
Ja uwielbiam z musztardą.Pycha!!!!!!!!

Gość do kuski
no wlasnie ja odkywlam ten system w uk- frytki z majonezem i ketchupe........super sycace...

smakoszszsz: Heh.Nie próbowałam nigdy z czekoladą:-P No sos czekoladowy do frytek to brzmi nieźle:-D A może z lodami i bitą śmietaną? Ja jeszcze lubię zjadać z sosem czosnkowym...zdarzyło Mi się ze zjadłam z buraczkami,musztardą i ćwikłą.(Ale to było dawno).:-)

Gość upssss
jak dla mnie to zestaw dla wieprzka!!!! :O:O:O:O:O świństwo

Gość palipies
Hehe niezle kombinacje powstaja, lody, bita śmietana, buraczki, ocet, oregano... słyszałem że ludzie jedzą też wątróbkę w czekoladzie, albo żółty ser z dżemem... czy nie zbliżamy się niebezpiecznie do sytuacji gdzie tak naprawdę można jeść WSZYSTKO ZE WSZYSTKIM? ..oczywiście jeśli tylko ma się na coś SMAKA...

Gość agresssssor
ja jadłam ser zółty z dżemem i bardzo mi smakował słyszałam o połączeniu ogórki kiszone z miodem :D

Gość domiiiii
dobre są frytki posypane parmezanem lub tego typu serem , solą i z majonezem koniecznie

Gość Jagna z bagna
BÓJCIE SIĘ BOGA< TAKI TEMAT NA D I E T A CH ?!!!!!!!!!!!!!

a ja słyszałam o połączeniu ogórów kiszonych z nutellą :D a frytki lubię z ketchupem, majonezem, solą i sosem np: tatarskim ;] dodaję też przyprawy do kurczaka z firmy prymat , rewelka :)