Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest właściwie....

status bezropbotnego a ubezpieczenie zdrowotne - czy nie rtzeba żadnej legitymac

Polecane posty

Gość jak to jest właściwie....

Witam Mam pyt - dziś zarejestrowałam się w UP jako bezrobotna, w związku z tym przysługuje mi ubezpieczenie zdrowotne, prawda? Tylko nie dostałam żadnej legitymacji więc jak pójdę do lekarza to wystarczy powiedzieć że jestem zarejestrowana i nie trzeba żadnej legitymacji pokazywać?? Wcześniej miałam taką zielona z Zusu bo pobierałam rentę rodzinną.

Gość ale głupoty gadaaasz
uppupupup

Gość MagdaAweNiu
UP powinien podbić się w Twojej legitymacji ubezpieczeniowej

Gość a wiecie czy pup
teraz stempluje po wycofaniu legitymacji?

Musisz się dowiedzieć w UP dokładnie, bo tak na słowo to cię żaden lekarz nie przyjmie.Mój mąż jak zachorował w czasie jak był zarejestrowany w UP to pokazał w rejestracji decyzje z pośredniaka i na tej podstawie go przyjęli.Ale to być może zależy od przychodni. A w UP co ci powiedzieli?

Gość ja już nie wiem nicc
właśnie przez ten pośpiech zapomniałam zapytać:/ dopiero dzisiaj się rejestrowałam...wyznaczyli mi od razu wizytę na 27 stycznia w pośredniaku....to ja nie rozumiem:/ wszędzie pisze, że od dnia rejestracji posiada się to ubezpieczenie, to w tym wypadku nie wiem gdzie mam się zgłosić po jakąś legitymację, bo nikt nic dziś o tym nie wspominał.../

a tę poprzednią, zieloną w ZUSie mi zabrali, gdy byłam poprosić o zaświadczenie od kiedy do kiedy pobierałam rentę rodzinną (a to było potrzebne, aby zarejestrować się w PUP) powiedzieli, że skoro już nie ważna to mi do niczego nie jest potrzebna i mi ją zabiorą...

dali mi w PUP tylko decyzję, że uznana zostałam za osobe bezrobotną bez prawa do zasiłku no i jakies tam informacje o obowiązkach itp...

Gość chlip clip
idziesz do rejestracji (ze zdjeciem) mowisz ze chcesz legitymacje ubezpieczeniowa i ci ja wydadzą tegp samego dnia

Gość chlip clip
mi tez sami od siebie tego nie dali sama musisz o to poprosic, ale miej przy sobie zdjecie- format dowodu

Gość chlip clip
a ubezpieczenie to ty masz juz teraz...

ok dzięki za inf:) czyli np rejestrować u lekarza już się mogę tylko kwestia odebrania tej legitymacji.... Ale tak prawdę mówiąc to ciołki z nich i tyle:/ Fakt - ja też może głupia jestem bo całkowicie zapomniałam o to zapytać ale kurcze no - skoro na każdej ulotce piszą o tych prawach do opiekli zdrowotnej itp to powinni sami o tym pamiętać, tym bardziej że wcześniej ze 2 razy dzwoniłam z pyt. co dokładnie trzeba przynieść jakie dokumenty itp, bo różne wersje słyszałam, to nikt oczywiście nie wspomniał o takich rzecach:/ Przecież jak rejestrują, to powinni do końca, bo wiadomo, że wcześniej czy później będzie trzeba wrócić....zaoszczędzili by przy okazji czas swój i innych czekających, no i jakieś dobre wrażenie po sobie bo teraz raczej jest inaczej...specjalnie się wcześniej dzwoniło i nikt nic nie wspomniał:/ No ale tak za własna głupotę trzeba płacić....