Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssss84

POMOZCIE-DOBRA DIETA DLA DZIECKA ZE SKAZA BIALKOWA

Polecane posty

Gość ssss84

Moja corcia od 3 miesiaca jest karmiona mlekime modyfikowanym, najpierw bylo to Bebilon Pepti a od 3 tyg jestesmy na NUTRAMIGENIE,tylko ze ona za duzo nie chce go jesc i wcale jej sie nie dziwie bo jest ono okropne. Wysypka na policzkach powoli schodzi. Wiem ze powinna jesc ok 4 posiłków po 180 ml +zupka+deserek, i tu zaczyna sie nasz problem bo moja corka je najwiecej 150 ml,przerwy miedzy posilkami robi 4 godz albo czasami i wiecej, jezeli dam jej cos szybciej nie zje, przewaznie na dobe wychodzi ok 500-680 ml mleka, + zupka iczasmi uda mi sie wcisnac jej jakis deserek.Oczywiscie dalabym jej np jakas kaszke do podania lyzeczka ale to co sie robi na mleku modyfikowanym to jej nie chce, kupilam ostatnio SINLAC ale kiedy ja mam to podac, nie starczy mi doby, musialabym ja dac zamiast jednego posilku mlecznego a wtedy to juz wogole jadla by bardzo malo tego ml na dobe,moze ktoras z was mi podpowie jak rozplanowac jej dzien, moze skoro nie chce pic mleka to faktycznie podawac jej cos innego, juz samam nie wiem:(

Gość ssss84
NIKT MI NIE POTRAFI POMOC??

Podstawowe pytanie- a ile Twoja córcia ma teraz miesięcy? Bo moja ma 6 i też jest na Nutramigenie od 3 tygodnia życia więc może będę mogła coś doradzić.

Gość spokojnie____
widocznie corcia nie potrzebuje tyle mleka:), moj Syn tez jest na nutramigenie i pije go tyle ile w danej chwili potrzebuje. Ja proponowalabym malej dac rano mleko (nie lubi kaszki niech nie pije, moj Syn ich w ogole nie jadł i ma sie calkiem dobrze;))pozniej sinlacka z owocami (z reguly dawalam znacznie mniej niz jest podane w instrukcji -zazwyczaj 4 czubate lyzki +100 ml wody+pol sloiczka owocow), pozniej obiad (zupa i drugie danie)no i na noc mleko. Jesli malenka przybiera na wadze to nie martw sie tak:)Ona najlepiej wie ile w danej chwili potrzebuje:)pozdrawiam!

Gość ssss84
zapomnialm dodac ma niecale 6 mc

Gość ssss84
dziekuje bardz za odzew,rowniez pozdrawiam

Gość spokojnie____
ojej Kochana:) to jest jeszcze malenka:)nie dziwota, ze nie chce jesc wszystkiego i w takich ilosciach jakie Ty jej podajesz, moj jak mial 6 miesiecy jadl na obiad pol tego malenkiego sloiczka bobovity;)tez sie martwilam niepotrzebnie jak sie okazalo;). Sprobuj z sinlackiem, mlekiem (tyle ile potrzebuje;))i obiadkami

Gość spokojnie____
hehe a drugie dania wcinal dopiero jak mial roczek skonczony;)

No to mamy prawie rówieśnice. Moja też nie pije 4 razy po 180 ml, ale dramatu nie ma. Do ohydnego smaku tego mleka jest już chyba przyzwyczajona bo poznała go jak była całkiem malutka. U nas jej dieta wygląda tak. Ok. 6 rano je 130 ml nutramigenu, ok. 10 przed pierwszą dzienną drzemką najczęściej również 130 do 150 ml, a od dwóch dni dodaję jej do tego posiłku (o tej porze kleik kukurudziany Nestle- sypię tyle małych łyżeczek ile miarek mleka i podaję jej to z butelki- smakuje:) Ok. 13-14 je zupkę- pół tego większego słoiczka(co drugi dzień dodaję do zupki pół żółtka) i przed drugą drzemką- ok. 15 lubi sobie dojeść tak tylko z 80ml nutramigenu. Kiedy się obudzi- ok 17 dostaje pół słoiczka deserku owocowego i ok 18 już ją ssie po owocach i lubi sobie dojeść ok. 130 mleka(nutramigen ma się rozumieć). Ostatnim jej posiłkiem jest ok. 20-tej kaszka ryżowa na nutramigenie i tej potrafi zjeść całkiem dużo- między 140ml nawet do 210ml. Nasza córcia jest raczej z tych drobniejszych- jest w 25 centylu. Innych rzeczy jej jak dotąd nie podawałam, tym bardziej, że jest raczej leniwa i woli jeść z butli niż łyżeczką.

Gość ssss84
dziekuje bardzo za podpowiedzi, nawet nie wiedzialam ze moge jej juz podawac zoltko, a kiedy jakies zupki z mieskiem?? i wogole gotujesz corce czy raczej sloiczki, jak tak to jakie??troszke duzo tych pyt:)

Tak, żółtko należy podawać po pół co drugi dzień(ugotowane oczywiście) po 6 miesiącu, a Twoja niunia ma prawie 6 miesięcy wiec się nie spóźniłaś:) Moja uwielbia- wsuwa wtedy zupkę aż miło! Czasem gotuję sama- na piersi kurczaka, miksuję z tym ziemniaczka lub ryż, ok. pół marchewki i co drugi dzień żółtko właśnie. Ale podaję też słoiczki bo w nich jest różne mięsko, nie tylko kurczak, a ja nie mam jagnięciny, królika czy cielęcinki. A mięso należy podawać po 5 miesiącu.