Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamusia 22

W ile miesięcy po urodzeniu chrzciliście Wasze pociechy ???

Polecane posty

male dzieci sa bez grzechu bo nie wiedza co to grzech,a grzech pierwordny to jest cale to zlo tu na ziemi co na nas czeka

fghjk -- po to ze zapewne panna mloda sie uparla na koscielnym a jak nie zaliczysz tych wszystkich rytulalow i nie zaplacisz to takiego slubu nie otrzymasz!

ja bym ni chcrzciła tylko jestem z małej miejscowosci i napewno sasiedzi uznali by mnie za jakas wyrodna matke. sama nie chodze do kosciola bo to co ostatnio sie słyszy na ten temat to az samo odrzuca..no ale boje sie reakcji rodziny i znajomych;-( i tak chyba jest w wielu przypadkach.

Gość Erika L mowisz jak moj
znajomy alkoholik, ktory na pytanie, dleczego pije, odpowiedzial BO PIC TRZEBA. I chyba twoj intelekt jest na tej samej plaszczyznie, co jego...

Gość elciunia
to ja mam coś lepszego znajoma była jechowym ale jej przyszła tesciowa by ja pooniła wiec musiała sie ochscic wziasc komunie i bierzmowanie wzieli ten slub dzieci ochsciła a teraz znowu jest w jechowych a nadodatek wciągneła męża zrobiła dziweciom młyn w głowie paranoja

dobrze ze mieszkam w londynie bo inaczej tez napewno bym wojowala ale dziecka nie ochrzcze bo uwazam ze to cos zlego narzucac cos nieswiadomemu dziecku dorosnie samo wybierze .tym bardziej ze to nic nie daje.jezus bral chrzest jak byl dojrzalym mezczyznal nie jak byl niemowlakiem

swiadkowie jehowy to taka sama organizacja jak kosciol katolicki tez napieraja na rodziny ale w innych kwestiach

Gość mamuska123
Moja córka miała miesiąc ale tak szybki termin był spowodowany sprawami rodzinnymi bo w zimę wolałabym poczekać do ok. 2-3 mies życia. Pozytywną stroną było to że nasza córeczka całą mszę przespała a inne dzieci wiele starsze ciągle płakały i marudziły i rodzice co chwila musieli z nimi wychodzić ;)

Gość jakies dziwne rzeczy piszecie
Na calym swiecie, w KAZDEJ jednej wierze (lub niewierze) rodzice wyznajacy dana wiare, czy to katolicyzm, protestantyzm, kosciol anglikanski, judaizm, atezim, czy islamityzm, KAZDY jeden wychowuje dziecko w swojej wierze i NIGDZIE! nie ma tak, ze dziecko pozostawia sie samemu sobie i czeka sie, az ono dorosnie aby samemu moglo podjac decyzje o wyznaniu. :O W kazdej wierze rodzic wychowuje dziecko wedlug doktryn jego wiary, a dziecko bedac doroslym i tak samodzielnie podejmie decyzje o tym, czy bedzie ja kontynuowac czy ja zmieni czy odrzuci, wiec wedlug mnie piszecie troche glupoty, bo kraj mieszkania nie ma tu nic do rzeczy. W Niemczech dzieci wychowywane sa w wierze ewanelickiej (glownie), w Holandii protestanckiej (glownie), w Anglii wedlug kosciola anglikanskiego itd. Nawet zdeklarowani ateisci wychowuja dziecko bez zadnej wiary. I uwazam to za calkiem normalne i zyciowe, ze rodzice do pewnego wieku za dziecko podejmuja pewne decyzje, poniewaz idac waszym tokiem myslenia, dziecko powinno byc pozostawione samo sobie, by absolutnie nie narzucac mu niezdrowego swiatopogladu i nie ingerowac w jego wlasne "ja"i tak: nie powinno sie wysylac dziecka do szkoly, bo moze ono nie ma ochoty uczyc sie pisac i czytac, nie powinno sie dziecku spiewac piosenek, bo moze ono nie ma ochoty ich sluchac i denerwuje je muzyka...:) Wiem, przesadzam, ale uwazam, ze jesli ktos jakas wiare wyznaje, obojetnie jaka to taka wlasnie przkazuje swoim dzieciom.

zgodze sie z toba ale problem polega na tym ze wielu rodzicow chrzci dzieci ale nawet nie ma pojecia po co. o to wlasnie chodzi ze jesli nie czuja takiej potrzeby to to robia bo ludzie juz zlowieszczo sie potrza ze synek czy corcia ma juz 6miesiecy a ksiadz jeszcze nie odprawil obrzedu .ja np bylam ochrzczona i uwazam w 100%ze to bylo zbedne bo nic mi to nie dalo uciekalam z kosciola i tak.jesli cos mi nie przynosi zadnego pozytu to po co papugowac po innych? jak juz wczesniej wspomnialam male dzieci wedlog biblii i tak ida do nieba bo nie maja swiadomosci religijnej.

Gość Czasem warto
Popieram- jakieś dziwne rzeczy piszecie- ja córkę chrzciłam jak miała 7 miesięcy. I była najgrzeczniejszym dzieckiem w kościele. Były młodsze i starsze. Biegające i wrzeszczace. A moja siedziała mi na kolanach z uśmiechem i grzecznie czekała co bedzie dalej.