Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napiszcie prosze

Kto ma dwoje dzieci i zalozona spiralke ?

Polecane posty

Gość napiszcie prosze

rozwazam mysl o jej zalozeniu bo chcialabym na dwojce poprzestac

Gość nana2010
ja mam spiralke mirena,jest ok

Gość jak urodze
to zakładam sobie spirale, jest to dobre zabezpieczenie , wydajesz raz kase i jestes zabezpieczona na 5 lat. A tak to wydawaj co miesiąc na tabletki 30-40zł.

Gość a jaki jest koszt
tkiej spiralki??

o rety brzmi to naprawde okropnie,wrecz rzeznico jak bym sobie nigdy nie wsadzila jakiegos zelastwa auuuucccc

wszystko zalezy od lekarza, ponoć można się zmieścić w 1000 (Mirena+założenie) ja zakłądałam za granicą

mirena to nie zelastwo,zrobiona jest z tego samego tworzywa z ktorego robi sie zastawki do serca....koszt..ja dalam 1100zl,ale wiem ze mozna oszczedniej

dodam ze to spirala hormonalna,w malenkim pojemniczku jest hormon uwalniany co 24 godz w odpowiedniej dawce,dziala miejscowo na macice powodujac brak wytwarzania sie blony sluzowej potrzebnej do zagniezdzenia sie zarodka,zageszcza sluz w pochwie,tym samym zabezpieczajac przed ciaza,nie ma miesiaczek lub baaardzo skape lub raz na jakis czas to zalezy od kobiety,ja np. nie mam w ogole,brak napiec przedmiesiaczkowych,ale owulacja jest zachowana,po 5 latach wyjmuje sie ja i mozna rodzic:)

Gość moze i oplacalne..
ale wole wydawac 30zł co miesiąc na tabsy bo jakoś tego wydatku nie odczuwam, niż na raz wydać 1100zł:)

oczywiscie to wybor kazdej z nas,to koszt znaczny,wiec zrozumiale:)

równie dobrze można powiedzieć, że straszne jest noszenie żelastwa w uszach/pępku/języku :P :P :P

zalozenie jest calkiem bezbolesne,ja go nie odczulam,polecam:)

równie dobrze można powiedzieć, że straszne jest noszenie żelastwa w uszach/pępku/języku no pewnie ale jak mnie uszy swedza to sobie potrapie :) a jak tam pojdzie cos nie tak to dopiero frajda :/

Gość ja wam powiem....
ostatnio byłam u lekarza i słyszałam jak pielegniara mówiła do ginekolog, że przyjdzie kobieta na zdjęcie spirali, bo ma ją założoną od 20 lat!!!!! masakra

Gość napiszcie prosze
piszcie prosze , chcialabym wiedziec czy was jest duzo z gory dziekuje poczytalam troche o tym i planuje sobie zalozyc

Ja mam jedno dziecko i mam spirale bo wiecej nie chce...polecam.Tylko to jest taka tansza za 500 zl nie chormonalna(mam normalnie okres)...ta za 1000 mirena tez podobno jest ok

Gość okolicznosciowa kartka walenty
ja myslalam o tym, dopoki ginekolog mnie nie uswiadomil, ze jest to srodek wczesnoporonny, a nie antykoncepcyjny. Wole tabsy

to nie jest środek wczesnoporonny i w macicy nie ma zakończeń nerwowych, więc nic nie swędzi :) ale oczywiście różni ludzi, różne potrzeby :)

ja myslalam o tym, dopoki ginekolog mnie nie uswiadomil, ze jest to srodek wczesnoporonny, a nie antykoncepcyjny. Wole tabsy w sensie zaplodniona komorka nie moze sie usadowic i ginie ?

Gość jestem kobietą po 40
w swoim życiu miałam założone już 3 spirale z tym że każda była tylko na 3 lata ....byłam bardzo zadowolona z tym że kontrolowałam się u ginekologa co pół roku nic się nie działo ....czwartej już założyć jednak nie mogłam bo pojawił się jakiś mały zrost i od paru lat biorę tabletki ...ale przyznaję że spirala była bardzo wygodna nie trzeba było pamiętać o braniu tabletek :)

ja tez o to pytalam,ale moj gin twierdzi,ze przy mirenie nie dochodzi do zaplodnienia...

Gość założenie może i mało boli
za to wyjęcie z siebie czegoś po 5 latach... jezu. nie dziękuję.