Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dusiak

Czy zdawać egzamin na prawko będąc w ciąży?

Polecane posty

Gość Dusiak

Tak mi się życie ułożyło,że rozpoczęłam kurs i wtedy okazało się,że jestem w ciąży.Obecnie jestem w piątym miesiącu i właśnie otrzymałam zaświadczenie o ukończonym kursie.Kolejny krok to zapisać się na egzamin.I tu mam problem.Boję się,żeby stres nie zaszkodził dziecku.Z drugiej strony,jeśli teraz nie spróbuję to potem nieprędko.Zanim urodzę,dojdę trochę do siebie po porodzie,trzeba będzie organizować opiekę do dziecka na czas wyjazdów na egzamin itp.Może któraś z Pań była w podobnej sytuacji?Doradżcie,proszę.

nie zaszkodzi poprostu cie przepuszcza heheh nie odmawia sie ciezarnej heheh

Gość ja bym poszla.....
bo no na 100% zdasz..... na serio mówię:)

zapytaj lekarza a nie zadawaj pytania tu ! Dobrze żebyś miała to za sobą ,później nie będziesz miała tyle czasu a i Tobie będzie łatwiej z prawkiem mając już dziecko.

eee tam, "od razu zdasz", ja zdawalam w osmym miesiacu, mialam egzaminatora-kobiete i oblalam!:) zdawalam w Anglii, ale nie sadze zeby mialo to cos do rzeczy. zdalam juz po urodzeniu dziecka za 3cim podejsciem.

idź! bez przesady nie takie stresy w ciaży się przeżywa i jest wszystko ok! a im szybciej tym lepiej!!! ja zdawalam na prawko jak jeszcze o ciąży nie wiedziałam, potem w 36 tygodniu broniłam pracy magisterskiej :)

ja zdałam za 4 razem ale w dniu w którym dowiedziałam się że jestem w ciąży. o 9 robiłam testy, a o 14 zdawałam egzamin- nie była to planowana ciąża i byłam w takim szoku że jazdy wogóle nie pamiętam- dopiero moment gdy facio powiedział- jechała pani mało ostrożnie i bardzo odważnie ale w porządku. pozytywnie :) dobrze że po mnie przyjechali bo chyba bym tam została z tego szoku :P

moja kolezanka zdawala w 6 miesiacu i zdala:) Egzaminator traktowalja zupelnie inaczej,byl mily i w ogole...

Gość beerbeeskaa
zdawaj:)przyda się jak dziecko urodzisz:) i kobiety w ciąży zawsze sa ulgowo traktowane:)

Ja zdałam dopiero za 5 razem byłam w 4 miesiącu i Gabikowi nic nie jest mimo mojego stresu.

Gość zależy jak przezywasz stres

Gość mama gąbkojada
dobry motyw :d szkoda że ja już po ciąży, a przed prawkiem.

ja zdawałam w 6 miesiącu, zdałam za pierwszym razem. Gdyby nie brzuch to bym oblała:)

Gość tototka
Spróbuj,może Ci się uda.

Gość a czemu masz nie iść
jeśli się dobrze czujesz to idź na ten egzamin:) tylko się nie stresuj zabardzo:) powodzenia

Gość Belineaaa
mam podobną sytuację i też się waham co zrobić.Ale chyba pójdę zdawać,nie będę odkładać.Słyszałam że nie wszyscy egzaminatorzy patrzą przychylnie na kobiety w ciąży.