Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anastassie29

Kiedy mogę pierwszy raz otworzyć okno??

Polecane posty

Gość Anastassie29

Dzidzi ma już 9 tygodni...od tej pory odkąd wróciła ze szpitala nie wietrze pokoju, chyba że akurat przenoszę ją do drugiego pokoju, odkręcam kaloryfer. ale tak to rzzadko. w pokoju śmierdzi pieluchami, mlekiem...

Gość Burza na Warszawa
ubrac cieplej i wietrzyc,wyjsc z dzieckiem na dwor i zostawic otwarte okna.

Gość no to wspolczuje
siedziec w tym zaduchu i oparach:O

Gość mamuska123
Czasu nie da się cofnąć, ale na przyszłość, wietrz pokój codziennie bedziesz miała zdrowsze dziecko...

matkoooo, jak ozna przez 9 tyg nie wietrzyc pokoju. To tam u ciebie w mieszkaniu ladnie musi walic , wspolczuje twoim gosciom.:O Wietrz pokoj codziennie przynajmniej przez 15 min jak jest mroz a jak nie to pol godziny i wiecej a dziecko w tym czasie przeznos do innego pomieszczenia. Potem zamknij okno i odkrec kaloryfery na chwile. Swoja droga to obrzydliwe :O :O :O

Gość kobietoooooooooooooo
juz od poltora miesiaca powinnas werandowac dzicko i chodizc z nim na spâcery spac tez powinno w wywietrzonym pokoju!! zaduch nie dosc ze smierdzi to zwieksza ryzyko smierci lozeczkowej!!

Gość moi znajomi tez chyba nie
wietrzyli mieszkania po urodzeniu dziecka bo jak czasem przychodzilam to czuc było nie tylko sikami, kupami dziecka ale i kota:O Dodatkowo kaloryfery grzały na caly regulator to sobie to wyobraźcie

Gość no tak młode inteligentne matk
jak czytam te teksy "dzidzi" "bejbik" to wszystko jasne.... a nie "dzidzia" nawet potocznych terminów nie potrafią prawidłowo używać

wietrzyć trzeba 3 razy dziennie (w teorii) - tak mówi położna. Bakterie i wirusy nie lubią ruchu powietrza :) Ja zabieram dziecko z jego pokoiku, wietrzę, zamykam okno, i czekam, aż się pokoik nagrzeje. No i temp. w pokoju mojej małej jest dosyć niska - ok. 17-18 stopni. Jej się wtedy dobrze śpi. :)

Gość Anastassie29
dziecko i jego zdrowie ważniejsze są niż goście chyba...jedyni którzy przychodzą to najbliższa rodzina i im to nie przeszkadza , wiedzą że dziecko to nie perfumeria ;)

Jak można nie wietrzyć pokoju przez 9 tyg ? :-o Ja po 3 dniach zaczełam córce otwierać okno w pokoju ,a pozniej codziennie na spacer z nią szłam (w tym czasie pokój sie wietrzył porządnie) Współczuje twojemu dziecku spać w takim zaduchu :-o

jeśli dziecka zdrowie najważniejsze,to lepiej zacznij wietrzyć ten pokój .Dziecko prędzej zachoruje od tych zarazków które są w tym pokoju...

Gość alicja1979
ja piernicze ale muisz byc syfiara że CI to nie przeszkadza ,taki smród i zaduch to pewnie po to żeby jak najszybciej gosci się pozbyć albo tesciowej :-)

Gość w dniu jego osiemnastych
urodzin! :O

Gość anastasie piszesz
ze zdrowie dziecka jest najwazniejsze... to tym bardziej powinnas wiedziec, ze nalezy czesto wietrzyc mieszkanie!

Ło matko.... Jak mozna mówić o zdrowym dziecku trzymanym 9 tygodni w nieprzewietrzonym pokoju??? Nie wierzę, że to prawda...

i polozna nie zwrocila uwagi na fetor matko kochana!!!!!!!ludzie wiedza do czego sluzy internet a nie wiedza ze trzeba mieszkanie wietrzyc bez wzgledu czy ma sie dziecko czy nie ......a fuj!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jesteście okropni...Dziewczyna pyta pełna dobrych intencji a Wy jesteście cholernie przemądrzali! Z tego co pamiętam to lekarz zalecał po dwóch tygodniach od urodzenia ubrać dziecko i wyjść np. na balkon lub przed dom na kilkanaście minut ( o tej porze roku ubrałabym dziecko i zostawiła przy otwartym oknie) i tak ze 3-4 dni. Potem krótkie spacery i sukcesywnie zwiększamy długość spacerów. To z pewnością Twoje pierwsze dziecko stąd te pytanie:) Trzymaj się, wszystko będzie ok.:) I wietrzenie pokoju oczywiście jest niezbędne.

każda matka wie ,że mieszkanie trzeba wietrzyć. Jak już jej sie nie chce ubierać dziecka ,to chociaż mogłaby z nim wyjść do innego pokoju ,a w tym czasie przewietrzyć pokój gdzie dziecko większość czasu przebywa... :-o