Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta zla i niedobra

Mała siostra wielki problem

Polecane posty

Gość ta zla i niedobra

Witam mam taki problem. Miedzy mną a moimi rodzicami trwa wojna o młodszą siostrę. Ona ma 14 ja 20 lat mamy jeszcze brata 18 lat. Ja od zawsze byłam trzymana twarda ręką a ona w wieku 14 lat uwaga może wychodzić do baru i siedzieć tam do późnych godzin rodzice jej na to śmiało pozwalają, umawia sie z kolegami brata ostanio zaczęła się spotykać z kolesiem 21 lat. Mama jest w nia zapatrzona próbowałam zwracac im uwagę że źle postępują że ona bardzo źle się uczy to tata popatrzył na nią pobłażliwie i powiedział że jeszcze wyrośnie z tego. Mówię im że mnie nie pozwalali na takie cyrki. To mnie zaraz zbywają. A kiedy ja chcę wyjść do własnego faceta to mi mówią że jeszcze mieszkam pod ich dachem i będę sie stosować do ich zasad. Mam już dość tej chorej sytuacji. Nie wiem już co robić jak im uwiadomić że ona ma dopiero 14 lat i to jeszcze dziecko?

Gość frentii
Daj sobie spokoj. Sama widzisz, ze rodzice sa w nia zapatrzeni, a ona to wykorzystuje. Zajmij sie po prostu swoim zycie i pomysl powoli o usamodzielnieniu sie.

Gość dugopuis
pierdilnij jś e łep mała cipe

daj spokój, nic nie wywalczysz. U mnie było tak samo. Ja miałam rygor, a młodsza robiła co chciała. Musisz to znieść, rodziców nie zmienisz. Zajmij sie sobą i pomyśl, jak to pięknie będzie kiedyś mieszkać bez rodziców i młodszej siostry :)

Gość ta zla i niedobra
no tak ale mam naprawde dość tego... ileż można? już zaczęłam to olewać a co najgorsze. ostatnio chciałam zaszalec to powiedzieli mi że mam się uczyć lepiej do sesji... czy oni nie widzą czy nie chcą widzieć jak ja się uczę? że osiągam coś w życiu?

Gość he he ja mam siostrę
młodszą 6 lat, jak miałam 18-19 i chciałam zostać na noc u koleżanki (w domu byli jej rodzice) to robili taką awanturę że masakra, jakbym zamierzała się przespać z banda arabów co najmniej :O za to młoda w wieku lat 15 wyjeżdżała z 10 kolegami na tydzień pod namiot:O

Gość klaliks
Ja bym zrobiła rodzicom awanturę na twoim miejscu. Skoro młoda ma już teraz o wiele więcej praw niż ty w jej wieku to gdy też będzie miała 20 lat pozwolą jej pewnie zamieszkać z facetem. Nie pozwalaj na taką niesprawiedliwość. Zresztą masz już chyba tyle lat, że rodzice nie powinni ci dyktować co masz robić!

Gość ta zla i niedobra
masakra powiedziała im jak się do mnie wyniośle zwarac i jak opryskliwe mi odpowiada to ojciec nawrzeszczał na mnie że to moja wina bo ja się tak samo odzywam a ona to łapie i mam sie nie dziwić dostałam szału. Kocham siostre ale momentami jej wręcz nienawidzę. Myślcie co chcecie ale zżera mnie zazdrość kiedy widzę że jej wolno wszystko a mnie nie :/

znam ten problem - ja mam 24 lata,brat15,ja w jego wieku nie moglam nic,zreszta nic nie moglam do 18 roku zycia,natomiast on moze wszystko. Nawet byl na imprezie sylwestrowej...Nie mowie juz o tym,ze potrafia mu kupic buty za 400 zl,a mi zydzili 100. A nie sa az tak bardzo bogaci. Dzieciak jest rozpuszczony,ordynarny i bezczelny. I ja sie nie odzywam,bo jak cokolwiek powiedzialam,to zawsze bylo: nie wtracaj sie,nie twoje dziecko. A teraz jak matka dzwoni domnie z placzem,ze nie daje rady,to mowie jej,ze mnie to nie obchodzi.